GERİ DÖN

Yüksek Lisans Programları


FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ - BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ - - Tezli Yüksek Lisans


Program Tanımları

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 23.09.2005 tarih ve B.30.0.EÖB.0.00.00.03-06.03-2182 /21214 sayılı yazısı ile Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Anabilim Dalı açılmıştır. Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Anabilim Dalı 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılından itibaren öğrenci alınmaya başlanmıştır.

Bilim Uzmanı ünvanı, Yüksek Lisans derecesi.

1. Deniz Bilimleri Fakültelerinin Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü; Su Ürünleri Fakültesi; Fen ve Fen Edebiyat Fakültelerinin Biyoloji ve Kimya Bölümleri; Ziraat Fakültelerinin Su Ürünleri ve Gıda Mühendisliği Bölümleri; Mühendislik Fakültelerinin Gıda ve Çevre Mühendisliği Bölümlerinden Lisans Diplomalarına sahip olmak 2. Ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES sayısaldan en az 55 puan almış olmak Yüksek lisans programına, yazılı sınav yapılarak öğrenci alınır. Yüksek lisans programlarına alınacak öğrenci sayıları ve aday öğrencilerde aranacak nitelikler, her yarıyıl başından önce ilan edilir. Bu ilanda başvuru koşulları ve son başvuru tarihi, adayların yazılı sınava alınacakları yer ve tarih belirtilir. Adayların lisans diplomasına sahip olması ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan ALES’den ilgili puan türünde en az 55 standart puana sahip olmaları gerekir. Yurtdışından alınmış lisans diplomalarının denkliğinin Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanması gerekir. Adaylar; ilanda belirtilen son başvuru tarihine kadar ALES belgelerini, lisans diplomalarını, lisans kademesinde okudukları derslerden aldıkları başarı notlarını, mezuniyet not ortalamalarını belirten onaylı belgeleri, diğer kayıt ile ilgili bilgileri doldururlar ve internet kayıt ortamında sağladıkları aday numarası ile birlikte enstitü müdürlüğüne başvuruda bulunurlar. Adayların kayıt işlemleri ilgili enstitü müdürlüğünce düzenlenir ve yürütülür. Yazılı sınav notu 100 tam not üzerinden verilir. Bir adayın bilimsel başarı düzeyi notu; ALES puanının %50’si, lisans kademesi not ortalamasının %20’i ve yazılı sınav notunun %20’inin ve varsa yabancı dil puanının %10’unun (yabancı dil puanı yoksa “0” kabul edilir) toplamıdır. Adayların bilimsel başarı notunun en az 60 olması gerekir.

Türkiye'de örgün eğitim kurumları dışında formal olmayan sertifikaya dayalı veya tecrübeye dayalı (in-formal ve non-formal) öğrenmenin tanınma süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Ordu Üniversitesi'nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir.

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Yüksek lisans derecesine sahip olabilmek için öğrencilerin sağlaması gereken şartlar; • Lisans derecesiyle kabul edilmiş ve 24 krediden az olmamak koşuluyla en az sekiz adet dersini başarı ile tamamlamış bir öğrenci, yüksek lisans programına geçerek seminerini ve tezini tamamladıktan sonra yüksek lisans derecesi alabilir. • Yüksek lisans öğrenim programı seçmeli derslerden oluşur. • Programın toplam AKTS kredisi 120'dir. Ancak programın bazı derslerini lisans kademesinde Ordu Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'nin 9’uncu maddesine göre özel öğrenci olarak almış ve başarılı olmuş öğrencilerle ilgili anabilim dalının gerekçeli önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile öğrenimini daha kısa sürede tamamlayabilir. • Derslerle ilgili olarak kayıt, devam ve başarı notunun hesabında Ordu Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğindeki esaslar uygulanır; ancak ders geçme notu yüksek lisansta 100 puan üzerinden 65 puan, yarıyıl sonu sınav notunun yüksek lisans programlarında en az 60 puan olması gerekir. • Öğrenci başarısız olduğu derslere, o derslerin açıldığı yarıyılda yeniden kayıt yaptırır. Başarısız olunan dersin açılmaması, programdan kaldırılmış olması ve benzeri durumlarda danışmanın görüşü doğrultusunda ilgili anabilim dalı başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile başarısız olduğu dersin yerine başka bir lisansüstü ders alabilir. Öğrenci, kayıtlı bulunduğu yüksek lisans programında zorunlu görülen toplam en az krediyi o programda tamamlamak zorundadır. • Tezli yüksek lisans programının amacı; öğrencinin bilimsel araştırma yaparak bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazanmasını sağlamaktır. Bu program toplam 24 krediden az olmamak koşuluyla en az sekiz adet ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Seminer ve tez çalışması kredisiz olup, başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Öğrenci, en geç üçüncü yarıyılın başından itibaren her yarıyıl tez çalışmasına kayıt yaptırmak zorundadır. • Öğrencinin alacağı derslerin en çok iki tanesi, lisans öğrenimi sırasında alınmamış olması koşuluyla, lisans derslerinden seçilebilir. Ayrıca dersler, danışmanın görüşü doğrultusunda, ilgili ana bilim/ana sanat dalı başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile diğer yükseköğretim kurumlarında verilmekte olan lisansüstü derslerden de seçilebilir. • Tezli yüksek lisans programındaki bir öğrenci, elde ettiği sonuçları ilgili enstitü Tez Yazım Yönergesi kurallarına uygun biçimde yazmak, ciltlenmemiş şekilde enstitüye teslim etmek ve tezini jüri önünde sözlü olarak savunmak zorundadır. • Jüri, biri öğrencinin tez danışmanı ve en az biri yükseköğretim kurumu içinde başka bir ana bilim dalından veya başka bir yükseköğretim kurumundan olmak üzere, üç veya beş kişiden oluşur. Jürinin üç kişiden oluşması durumunda, ikinci tez danışmanı jüri üyesi olamaz. • Jüri üyeleri, söz konusu tezin kendilerine teslim edildiği tarihten itibaren en geç bir ay içinde toplanarak öğrenciyi tez sınavına alır. Tez savunma sınavı tez çalışmasının sunulması ve bunu izleyen soru-cevap bölümünden oluşur. İlgili anabilim/ana sanat dalı tarafından tarihi en az üç gün önceden ilan edilen tez savunma sınavı/sanat uygulaması, Enstitü Yönetim Kurulunun aksi yönde gerekçeli bir kararı bulunmadıkça, akademik yönden dengi ya da üstünde olan izleyicilere açıktır ve en çok 90 dakika sürelidir. • Tez savunma sınavının tamamlanmasından sonra jüri, izleyicilere kapalı olarak, tez hakkında salt çoğunlukla "kabul", "ret" veya "düzeltme" kararı verir. Bu karar enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığınca tez sınavını izleyen üç iş günü içinde, ilgili enstitüye kişisel jüri raporları ile birlikte, tutanakla bildirilir. Tezi reddedilen öğrenci ret gerekçesine göre 3 ay içerisinde gereğini yaparak çalışmalarına devam eder. Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci en geç üç ay içinde, gereğini yaparak, tezini aynı jüri önünde yeniden savunur. • Tezlerin enstitüye ilk teslim edilen orijinal bir nüshası, enstitü arşivinde saklanır.

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Anabilim Dalı, balıkçılık kaynaklarının araştırılması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanmasına yönelik yüksek mühendisler yetiştirir ve araştırmalar yapar. Ana araştırma faaliyetleri, balıkçılık yönetimi, yetiştiricilik, su ürünleri işleme ve değerlendirme, sucul toksikoloji, moleküler biyoloji, oşinografi, deniz kirliliği, deniz ekolojisi, balık hastalıkları konularını kapsamaktadır.

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği yüksek lisans programından mezun olan öğrenciler, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Çevre ve Orman Bakanlığı, Belediyeler, su ürünlerinin yetiştiriciliğini, avcılığını, işlemesini, pazarlamasını yapan işletmelerde, balıkçılık sektöründe kullanılan alet, edevat ve ekipmanların üretimini yapan firmalarda, ağ fabrikalarında, bot ve balıkçı teknesi imal eden tersanelerde çalışabilmekte, bunların yanı sıra kendi işini ve üretim tesislerini kurup işletebilmektedir. Yüksek lisans eğitimleri sonrasında Doktora eğitimlerini de tamamlayan öğrenciler çalışma alanlarına yönelik akademik kariyer de yapabilmektedirler.

Yüksek lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşulu ile lisansüstü (doktora) programlarında öğrenim görebilirler.

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme Şekli “Ders Öğretim Planı”nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.

Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan tezini ve seminerini başarıyla tamamlayan öğrenciler BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSİ yüksek lisans unvanı ile mezun olmaya hak kazanırlar. Mezuniyet koşulları “Yeterlilik Koşulları ve Kuralları” bölümünde açıklandığı gibidir.

0

Adresi: Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Anabilim Dalı, Fatsa/Ordu Telefonu: +90 452 4235053 Faks: +90 452 4239953 e-posta: balikcilik@odu.edu.tr web: http://fdbf.odu.edu.tr

Anabilim dalının bağlı bulunduğu bölümde oluşturulan uygulama, balıkçılık biyolojisi, ekoloji, mikrobiyoloji, biyokimya, moleküler genetik, işleme, av araçları ve donatımı, su altı dalış laboratuarlarının alt yapıları eğitim ve araştırma için oldukça iyi düzeydedir. Eksikliği duyulan bazı alt yapı eksikliklerinin tamamlanması içinde çalışmalar sürdürülmektedir. Anabilim dalında 1 tam zamanlı profesör, 9 yardımcı doçent, 6 (33. md.) Araştırma Görevlisi, 1 ÖYP’li Araştırma Görevlisi, 2 Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile üniversitemiz adına yurtdışında yüksek lisans eğitimi alan Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 19 bilimsel kadro tarafından eğitim verilmektedir.


Program Çıktıları

1 Alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye derinlemesine ulaşabilme, değerlendirme, yorumlama ve uygulama becerisine sahiptir
2 Bağımsız çalışmaya olduğu kadar grup çalışmasına da yatkındır,
3 Mesleki konularda öncülük ve önderlik yapabilirler, alanında yönetici ve temel araştırıcı olarak görev alabilir, disiplinler arası takımlarda çalışabilirler.
4 Bilime yenilik getirebilme veya bir bilimsel yöntemi geliştirme becerisi kazanır
5 Yeni bilimsel çalışmalar için amaç ve hedefler belirleyebilir ve bunları uygular
6 Deneysel çalışma, tasarlama, yürütme ve sonuçlarını yorumlama bilgisine sahip olur
7 Kaynakların yönetiminde hedef ve stratejilerini belirleyerek sürdürülebilir kullanımı ve yönetim planlarının hazırlanmasında etkin rol oynar
8 Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği bilim alanı ile ilgili tüm becerilere sahip olur
9 Elde ettiği sonuç ve bilgileri literatür ile karşılaştırır ve yorumlar
10 Elde ettiği sonuçları ve bilgileri, bilimsel topluluk önünde açıkça ve ikna edici bir şeklide anlatabilir,
11 Mesleğinin temel kavramlarını bilir, topluma karşı mesleki sorumluluk taşıyarak, mesleğini çevreyi koruma bilinci ile uygulayabilme bilgi becerisine sahiptir
12 Mesleği ile ilgili laboratuvarlarda modern analiz tekniklerini kullanabilme, analiz sonuçlarını değerlendirebilme bilgi ve becerilerine sahip olurlar

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
BİLGİ
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
BİH.BTB1092010251 Türkçe BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİNE GİRİŞ Zorunlu 2 - - 3
BİH.BTB13020122510 Türkçe BALIKÇILIK TERMİNOLOJİSİ Zorunlu 2 - - 3
BİH.BTB4052010251 Türkçe BALIKÇILIK YÖNETİMİ Zorunlu 3 - - 3
BİH.BTB42820122510 Türkçe AKUATİK EKOSİSTEMLER VE YÖNETİMİ Zorunlu 3 - - 3
BİH.BTB43220122510 Türkçe BALIKÇILIK MEVZUATI Zorunlu 2 - - 3
FBT614-10 Türkçe BALIK STOKTLARINDA ÖRNEKLEME YÖNTEMLERİ Zorunlu 3 - - 6
FBT629-10 Türkçe AKUAKÜLTÜRDE KAPALI DEVRE SİSTEMLER VE YÖNETİMİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT633-10 Türkçe BALIK YEMLERİ VE TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 - - 6
Toplam 19 2 0 33
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
FBT600I Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ I Zorunlu 8 - - 6
FBT601 Türkçe UZATMA AĞLARI YAPIM TEKNİĞİ VE KULLANIM STRATEJİLERİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT602 Türkçe PASİF AV ARAÇLARINDA SEÇİCİLİK Zorunlu 2 2 - 6
FBT603-16 Türkçe BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİNDE KULLANILAN ELEKTRİKLİ CİHAZLAR Zorunlu 3 - - 6
FBT604 Türkçe TÜRKİYE DALYANLARI VE ÇALIŞMA PRENSİPLERİ Zorunlu 3 - - 6
FBT605 Türkçe BALIKLARDA GÖÇ VE BALIKÇILIĞA ETKİSİ Zorunlu 3 - - 6
FBT606 Türkçe BALIKÇILIK POPULASYON PARAMETRELERİNİN HESAPLANMASI Zorunlu 2 2 - 6
FBT606-13 Türkçe BALIKÇILIK POPULASYON PARAMETRELERİNİN HESAPLANMASI Zorunlu 3 - - 6
FBT608 Türkçe SU ÜRÜNLERİNDE SEKTÖREL YAPI VE POLİTİKALAR Zorunlu 3 - - 6
FBT609 Türkçe AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK BALIKÇILIK POLİTİKASI Zorunlu 3 - - 6
FBT610 Türkçe BALIKÇI ORGANİZASYONLARI VE BALIKÇILIK YÖNETİMİ Zorunlu 3 - - 6
FBT611 Türkçe BALIKÇILIK VE KIYI EKOSİSTEMİNE ETKİLERİ Zorunlu 3 - - 6
FBT612-16 Türkçe DENİZ ÜZERİNDE KURULAN RÜZGAR TÜRBİNLERİ Zorunlu 3 - - 6
FBT615 Türkçe SALMONİD YETİŞTİRİCİLİĞİ Zorunlu 3 - - 6
FBT617-10 Türkçe BALIK GENETİĞİ VE UYGULAMALARI Zorunlu 3 - - 6
FBT619-13 Türkçe TÜRKİYE DENİZ VE İÇ SU BALIKLARI TAKSONOMİSİ Zorunlu 3 - - 6
FBT621 Türkçe BALIK BİYOLOJİSİ ARAŞTIRMA METOTLARI Zorunlu 2 2 - 6
FBT625 Türkçe AKUAKÜLTÜRDE MİKROALGLER Zorunlu 2 2 - 6
FBT626-13 Türkçe DENİZEL ZARARLI MİKROPLANKTONİK TÜRLER Zorunlu 3 - - 6
FBT631-10 Türkçe ALABALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ Zorunlu 2 - - 6
FBT632 Türkçe BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE AĞ KAFES SİSTEMLERİ Zorunlu 3 - - 6
FBT634-10 Türkçe SÜS BALIKLARININ BİYOLOJİSİ VE ÜRETİM TEKNİĞİ Zorunlu 2 - - 6
FBT637 Türkçe KARİDES VE MİDYE YETİŞTİRİCİLİĞİ Zorunlu 3 - - 6
FBT640 Türkçe TÜRKİYE BALIKÇILIĞININ SEKTÖREL GELİŞİMİ VE AB ENTEGRASYONU Zorunlu 3 - - 6
FBT641-10 Türkçe MERSİN BALIKLARI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ Zorunlu 3 - - 6
FBT642-13 Türkçe KIYI BALIKÇILIĞI AVLAMA TEKNOLOJİSİ Zorunlu 3 - - 6
FBT643 Türkçe DNA MARKIR TEKNOLOJİSİ: BALIKÇILIK VE AKUAKÜLTÜR UYGULAMALARI Zorunlu 3 - - 6
FBT644 Türkçe BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİNDE BİYOTEKNOLOJİ VE GENETİK Zorunlu 3 - - 6
FBT645 Türkçe AKTİF AV ARAÇLARINDA SEÇİCİLİK Zorunlu 2 2 - 6
FBT646-13 Türkçe GIRGIR BALIKÇILIĞI TEKNOLOJİSİ Zorunlu 3 - - 6
FBT650 Türkçe KARAYA VURAN DENİZ MEMELİLERİNİN ARAŞTIRMA PROTOKOLLERİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT651 Türkçe AKARSU BİYOLOJİSİ VE YÖNETİMİ Zorunlu 3 - - 6
FBT652 Türkçe ARAŞTIRMA ÇALIŞMALARINDA İZLENECEK ETİK YÖNTEMLER Zorunlu 3 - - 6
FBT654-13 Türkçe YAPAY HABİTATLAR VE BALIKÇILIĞA ETKİLERİ Zorunlu 3 - - 6
FBT657-13 Türkçe İLERİ DALIŞ TEKNİKLERİ Zorunlu 3 - - 6
FBT658-13 Türkçe BENTİK ÖRNEKLEME YÖNTEMLERİ Zorunlu 3 - - 6
FBT659 Türkçe BALIKÇILIK BİYOLOJİSİ UYGULAMALARI Zorunlu 2 2 - 6
FBT661-09 Türkçe BALIKLARDA YAŞ BELİRLEME METODLARI Zorunlu 3 - - 6
FBT663 Türkçe MOLEKÜLER GENETİKTE LABORATUVAR TEKNİKLERİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT663 Türkçe MOLEKÜLER GENETİKTE LABORATUVAR TEKNİKLERİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT664-10 Türkçe BALIKLARIN KEMİMSİ YAPILARINDA GÜNLÜK HALKALAR Zorunlu 3 - - 6
FBT664-12 Türkçe BALIK GENETİĞİNDE BİYOİNFORMATİK Zorunlu 3 - - 6
FBT665 Türkçe SUCUL MAKROİNVERTEBRATLAR Zorunlu 3 - - 6
FBT666 Türkçe SUCUL BÖCEKLERİN SİSTEMATİĞİ VE PREPARASYONU Zorunlu 2 2 - 6
FBT666 Türkçe SUCUL BÖCEKLERİN SİSTEMATİĞİ VE PREPARASYONU Zorunlu 2 2 - 6
FBT668 Türkçe BALIKLARDA KROMOZON İNCELEME TEKNİKLERİNE GİRİŞ Zorunlu 2 2 - 6
FBT669 Türkçe İLERİ DENİZ EKOLOJİSİ Zorunlu 3 - - 6
FBT670 Türkçe POLİMERAZ ZİNCİR REAKSİYONU (PRZ) VE BALIKÇILIK UYGULAMALARI Zorunlu 2 2 - 6
FBT672 Türkçe AKVARYUM BALIK HASTALIKLARI TANI YÖNTEMLERİ VE LABORATUVAR TEKNİKLERİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT673 Türkçe KOİ VE JAPON BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT674 Türkçe DENİZ AKVARYUMLARI Zorunlu 2 2 - 6
FBT675-13 Türkçe TATLI SU BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ Zorunlu 3 - - 6
FBT676-13 Türkçe SUCUL ORTAMLARDA İSTATİSTİK UYGULAMALARI Zorunlu 2 2 - 6
FBT677-13 Türkçe SUCUL ORTAMLARDA AĞIR METAL BİRİKİMİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT678-13 Türkçe SUCUL ORTAMLARDA AĞIR METAL BİYOREMEDİASYONU Zorunlu 2 2 - 6
FBT679 Türkçe AKUATİK CANLILARDA SİTOGENETİK VE KARYOTİP Zorunlu 2 2 - 6
FBT680-14 Türkçe NANOTEKNOLOJİNİN TEMEL ESASLARI VE SU ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI Zorunlu 3 - - 6
FBT681-14 Türkçe BİYOMALZEMELER VE SU ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI Zorunlu 3 - - 6
FBT682-14 Türkçe YENİLEBİLİR FİLMLER/KAPLAMALAR VE SU ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI Zorunlu 3 - - 6
FBT683-14 Türkçe SU ÜRÜNLERİNDE GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Zorunlu 3 - - 6
FBT684-15 Türkçe DENİZCİLİKTE MODERN YÖNETİM YAKLAŞIMLAR Zorunlu 3 - - 6
FBT685-15 Türkçe DENİZEL FİTOPLANKTONLAR VE EKOLOJİK ÖNEMİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT686-15 Türkçe İKLİM-DENİZEL PROSESLER VE DENİZEL POPULASYON ÜZERİNDEKİ ETKİSİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT691 Türkçe TAZE SU ÜRÜNLERİNDE KALİTE KONTROL Zorunlu 2 2 - 6
FBT692 Türkçe SURİMİ TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT693 Türkçe SU ÜRÜNLERİNİN DONDURULARAK MUHAFAZASI VE KALİTE DEĞİŞİMLERİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT695 Türkçe BALIKÇI GEMİLERİ İÇİN SEYİR TEKNİKLERİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT696 Türkçe ULUSLARARASI DENİZCİLİK VE BALIKÇILIK MEVZUATI Zorunlu 3 - - 6
FBT699-19 Türkçe SU ÜRÜNLERİNDE BİYOKİMYASAL VE FİZİKSEL BOZULMA PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ Zorunlu 3 - - 6
FBTYL10-21 Türkçe SU ÜRÜNLERİNDE FONKSİYONEL GIDALAR Zorunlu 3 - - 6
FBTYL11-23 Türkçe DENİZEL BİYOÇEŞİTLİLİK Zorunlu 3 - - 6
FBTYL1-19 Türkçe SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİNDE ATIK YÖNETİMİ Zorunlu 3 - - 6
FBTYL12-23 Türkçe YABANCI/İSTİLACI TÜRLER VE EKOLOJİK ETKİLERİ Zorunlu 3 - - 6
FBTYL2-19 Türkçe BALIK TÜTSÜLEME YÖNTEMLERİ Zorunlu 3 - - 6
FBTYL3-19 Türkçe SU ÜRÜNLERİNDE UYGULAMALI BOZULMA ANALİZLERİ Zorunlu 3 - - 6
FBTYL4-19 Türkçe SU ÜRÜNLERİ TESİSLERİNDE İŞLETME YÖNETİMİ VE ORGANİZASYONU Zorunlu 3 - - 6
FBTYL5-19 Türkçe YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPILAN DENİZ BALIKLARI LARVA FİZYOLOJİSİ Zorunlu 3 - - 6
FBTYL6-20 Türkçe SU ÜRÜNLERİNDE DOĞAL ANTİOKSİDANLARIN KULLANIMI Zorunlu 3 - - 6
FBTYL7-20 Türkçe SU ÜRÜNLERİNDE NANOEMÜLSİYON UYGULAMALARI Zorunlu 3 - - 6
FBTYL8-21 Türkçe DENİZEL CANLILAR VE EKOSİSTEMDEKİ YERLERİ Zorunlu 2 2 - 6
FBTYL9-21 Türkçe SU ÜRÜNLERİ TOKSİNLERİ Zorunlu 3 - - 6
Toplam 218 56 0 486
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
FBT600II Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ II Zorunlu 8 - - 6
FBT600S Türkçe SEMİNER Zorunlu - - - 6
FBT600S-16 Türkçe SEMİNER Zorunlu - - - 18
FBT602 Türkçe PASİF AV ARAÇLARINDA SEÇİCİLİK Zorunlu 2 2 - 6
FBT607-13 Türkçe PARAKETA İLE AVCILIK Zorunlu 3 - - 6
FBT613-16 Türkçe BALIKÇILIKTA YAPAY ZEKA UYGULAMALARI Zorunlu 3 - - 6
FBT614-16 Türkçe BALIKÇILIKTA BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Zorunlu 3 - - 6
FBT616 Türkçe YASSI BALIKLAR VE YETİŞTİRİCİLİĞİ Zorunlu 3 - - 6
FBT617-16 Türkçe OŞİNOGRAFİK VERİLERİN ANALİZİ VE GÖSTERİMİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT618-16 Türkçe DENİZCİLİK VE BALIKÇILIK ÖRGÜTLERİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT620 Türkçe BAKTERİYEL VE VİRAL BALIK HASTALIKLARI Zorunlu 2 2 - 6
FBT622-13 Türkçe DENİZ KİRLİLİĞİ Zorunlu 3 - - 6
FBT623 Türkçe SUCUL BİRİNCİL ÜRETİM Zorunlu 2 2 - 6
FBT624-16 Türkçe BÜTÜNLEŞİK KIYI YÖNETİMİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT625 Türkçe AKUAKÜLTÜRDE MİKROALGLER Zorunlu 2 2 - 6
FBT625 Türkçe AKUAKÜLTÜRDE MİKROALGLER Zorunlu 2 2 - 6
FBT627 Türkçe SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN ÇEVRESEL ETKİLERİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT628-16 Türkçe DENİZ JEOKİMYASI Zorunlu 2 2 - 6
FBT630 Türkçe ALABALIK VE SALMON HASTALIKLARI Zorunlu 3 - - 6
FBT632-13 Türkçe BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE AĞ KAFES SİSTEMLERİ Zorunlu 3 - - 6
FBT635 Türkçe SU ÜRÜNLERİ LABORATUVAR TEKNİĞİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT636 Türkçe YEM VE BALIK ANALİZ YÖNTEMLERİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT636 Türkçe YEM VE BALIK ANALİZ YÖNTEMLERİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT649 Türkçe NESLİ TEHLİKE ALTINDAKİ TÜRLER VE KORUMA STATÜLERİ Zorunlu 3 - - 6
FBT656 Türkçe ORTASU TROL BALIKÇILIĞI VE TEKNOLOJİLERİ Zorunlu 3 - - 6
FBT659-13 Türkçe BALIKÇILIK BİYOLOJİSİ UYGULAMALARI Zorunlu 3 - - 6
FBT661 Türkçe ORKİNOS BALIKÇILIĞI Zorunlu 3 - - 6
FBT667 Türkçe AKUATİK MİKROBİYOLOJİ Zorunlu 3 - - 6
FBT671 Türkçe BALIK EMBRİYOLOJİSİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT687 Türkçe DENİZ JEOLOJİSİ Zorunlu 3 - - 6
FBT688 Türkçe GİRİŞİMCİLİK STRATEJİLERİ Zorunlu 3 - - 6
FBT689 Türkçe DENİZEL ÇEVREDE MODELLEME Zorunlu 2 2 - 6
FBT690 Türkçe TÜRKİYE DENİZLERİ OŞİNOGRAFİSİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT691 Türkçe TAZE SU ÜRÜNLERİNDE KALİTE KONTROL Zorunlu 2 2 - 6
FBT694 Türkçe KIYILMIŞ SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNLOJİSİ Zorunlu 2 2 - 6
FBT697 Türkçe LİMAN VE TERMİNAL YÖNETİMİ Zorunlu 3 - - 6
FBT698 Türkçe DENİZCİLİKTE EMNİYET VE KALİTE SİSTEMİ YÖNETİMİ Zorunlu 3 - - 6
Toplam 92 36 0 234
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
FBT600-16 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 30
FBT600III Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ III Zorunlu 8 - - 6
FBT600T Türkçe TEZ DANIŞMANLIĞI Zorunlu - 1 - 24
FBT600T-16 Türkçe TEZ DANIŞMANLIĞI Zorunlu - 1 - 30
Toplam 16 2 0 90