Beslenme

Beslenme Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde Akademik ve İdari personel ile öğrencilere yönelik en önemli hizmet alanlarından biridir. Üniversitemizde yemek hizmetleri özel bir şirketler tarafından yapılmaktadır. Beslenme bu doğrultuda her yaştaki bireye kendine özel, besin ögeleri yönünden dengeli ve sağlıklı bir beslenme programı hazırlamayı, sağlıklı beslenme ilkelerini bireyin yaşamında davranış haline getirmeyi amaçlar. 
Üniversitemizde yemek menüleri Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı kontrolünde hazırlanmakta yetişmiş aşçı ve personeller tarafından servisleri yapılmaktadır. Öğrenci ve çalışanlarımızın sağlıklı koşullarda hizmet alabilmeleri için yemekhaneler belli aralıklarla “İdari Denetim ” tarafından denetlenmektedir. Beslenme birimimiz üniversitemiz öğrenci, akademik ve idari personellerine öğle yemeği verilmesi işini organize etmektedir. Yemek yiyen öğrenci grubunun özelliklerini baz alarak enerji ihtiyaçlarını karşılayan yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine uygun ve mevsim özelliklerine göre aylık periyotlarda menü hazırlamaktadır. Beslenme Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde Akademik ve İdari personel ile öğrencilere yönelik en önemli hizmet alanlarından biridir. Ülkemizde üniversite öğrencilerinin yeterli ve dengeli beslenme konusunda sorunlar yaşadığı, genellikle sağlıksız ve hızlı hazırlanan besinleri tercih ettikleri ortada. Üniversite öğrencilerinin sağlıksız beslenmelerinin temel nedenleri arasında; maddi problemler, öğrenci yurtlarının şartlarının uygun olmayışı, erkek öğrencilerin yemek pişirmeye yatkın olmayışı ve sosyal ortamları yer alıyor. Üniversite öğrencilerinin yetersiz beslenme sonucu karşılaştıkları sağlık sorunlarının başında; şişmanlık, aşırı zayıflık ve vitamin-mineral yetersizlikleri başta gelmektedir. Dolayısıyla, öğrencilerimize kaliteli ve uygun fiyatta yemek çıkarmak, Başkanlığımıza bağlı kantinlerde temiz ve sıcak bir ortam sağlamak ve beslenme ile ilgili hizmetler vermektir. Yemekler, evlerinden uzaktaki öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmesi amacıyla protein ve kalori değerlerine bakılarak hazırlanmaktadır. Öğrencilerden katılım payı olarak bir miktar ücret alınarak dört çeşitten oluşan öğle yemeği ve akşam yemeği verilmektedir. Yemek maliyetinin geri kalan kısmı Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bütçesinden karşılanmaktadır. Çıkan yemeklerin temizlik ve kalite yönünden denetlenmesi diyetisyenler ve diğer yetkililer tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Ayrıca, öğrencilerimizin beslenme gereksinimlerine seçenek oluşturmak ve boş zamanlarda gidebilecekleri mekânlar yaratılmak amacıyla yerleşke ve yerleşke dışındaki fakülte ve yüksekokullarda kantin ve kafeteryalar hizmet vermektedir. Personel Yemekhanesi, Üniversitemizde kampüs ve kampüs dışında çalışan personellerin yemek hizmetinden faydalanmasını sağlar. Diyetisyenler tarafından planlanarak hazırlanan mönü listesine göre yemek hizmeti verilir. Çıkan yemeğin temizlik ve kalite yönünden denetlenmesi diyetisyen ve diğer yetkililer tarafından yapılır. Yiyecek yardımı öğle yemeği verme şeklinde olur. Bu yardım karşılığında nakden bir ödemede bulunulmaz. Memur kadrosu adedine göre Üniversite Bütçesine konulacak ödeneklerle karşılanır. Yemek bedelinin bütçeden karşılanmayan kısmı yemek yiyenlerden alınır. Üniversitemiz organlarının belirlediği kokteyl organizasyonları Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı düzenlemektedir. 

  • Rektörlük Merkez Yemekhanesi ( İdari, Akademik ve Öğrenci)
  • Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
  • Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
  • Fatsa Meslek Yüksekokulu ve Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi
  • Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Ünye Meslek Yüksekokulu
  • Mesudiye Meslek Yüksekokulu
  • Ulubey Meslek Yüksekokulu
  • İkizce Meslek Yüksekokulu
  • Akkuş Meslek Yüksekokulu