GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
FBT692 SURİMİ TEKNOLOJİSİ Ders 1 1 6.00

Yüksek Lisans


Türkçe


Surimi Teknolojisi hakkında bilgi vermek



1 Surimiden elde edilen ürünleri tanımlar
2 Herbir ürünün işleme tekniklerini tanımlar ve gösterir
3 Surimide kullanılan alet ve ekipmanları gösterir
4 İşlenmeleri ve depolanmaları esnasında meydana gelen kalite değişimlerini tespit eder


Yok


Yok


Surimi teknolojisi ile ilgili bilgiler vermek,uygulamalar yapmak,surimi ürünlerini incelemek


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Surimi üretim teknolojisinin tarihi ve kaynakları
2 Beyaz balıklardan ticari surimi üretimi
3 Beyaz balıklardan ticari surimi üretimine devam,ödev
4 Yağlı ve siyah kaslı balıklardan surimi üretimi
5 Yağlı ve siyah kaslı balıklardan surimi üretimi
6 Surimi teknolojisinde yeni gelişmeler,ödev
7 Surimi teknolojisinde yeni gelişmeler devam
8 Surimiden elde edilen ürünler
9 Ara sınav
10 Surimide proteinlerin kryostabilizasyonu ve surimi jelasyonunun kimyası
11 Surimi temelli ürünler için kullanılan katkı maddeleri ve formülasyonu
12 Suriminin kalitesinin değerlendirilmesi,ödev
13 Suriminin kalitesinin değerlendirilmesi devam
14 Dersin değerlendirilmesi ve öneriler
15 Ödevlerin değerlendirilmesi
16 Final

Surimi Technology ,Tyre C. Lanier, Chong M. Lee, 1992 Surimi and Surimi Seafood, Jae Won Park, 2005.




Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 12 5 60
Uygulama/Pratik 3 10 30
Laboratuvar 12 5 60
Seminer 2 7 14
Toplam İş Yükü (saat) 168

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12
[OC] 1 4 5 5 4 5 4 5 4 4 4 3 4
[OC] 2 4 3 3 4 4 5 5 4 4 5 4 4
[OC] 3 4 5 4 5 5 4 5 4 4 3 4 5
[OC] 4 4 3 4 5 4 5 5 5 4 5 5 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek