Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
FBT694 | KIYILMIŞ SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNLOJİSİ | Ders | 1 | 2 | 6.00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Kıyılmış su ürünleri ile yapılan işleme tekniklerini ve kalite değişimlerini öğretir
1 | Kıyılmış su ürünlerinden elde edilen ürünleri tanımlar |
2 | Herbir ürünün işleme tekniklerini tanımlar ve gösterir |
3 | Kıyılmış su ürünlerinde kullanılan alet ve ekipmanları gösterir |
4 | İşlenmeleri ve depolanmaları esnasında meydana gelen kalite değişimlerini tespit eder |
5 | Kıyılmış su ürünleri mezuatını öğretir |
Yok
Yok
Kıyılmış su ürünleri ile yapılan işleme tekniklerini ve kalite değişimleri
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Kıyılmış su ürünleri işleme teknolojisine giriş | ||
2 | Su ürünlerinin kıyılması için gerekli olan makine ve teçhizatlar | ||
3 | Kıyılmış su ürünleri ile elde edilen ürünlerden balık burger yapımı ve teknolojisi | ||
4 | Balık burgerlerin depolama boyunca kalite değişimleri | ||
5 | Balık kroketler ve teknolojisi | ||
6 | Balık kroketlerin depolama boyunca kalite değişimleri | ||
7 | Surimi üretim teknolojisine giriş | ||
8 | Arasınav | ||
9 | Surimiden elde edilen ürünlerdeki kalite değişimleri | ||
10 | Surimiden elde edilen ürünlerdeki kalite değişimleri | ||
11 | Balık sosis ve salam teknolojisi | ||
12 | Balık sosis ve salamındaki kalite değişimleri | ||
13 | Kıyılmış su ürünleri ile ilgili mevzuat | ||
14 | Kıyılmış su ürünleri ile ilgili mevzuata devam | ||
15 | Ödevlerin değerlendirilmesi | ||
16 | Dönem sonu sınav |
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi-2(Prof. Dr. Şükran Çaklı, 2007) İlave Kaynak Bilimsel Makaleler Batters and Breadings in Food Processing (Eds. K. Kulp, R. Loewe, K. Lorenz, and J. Gelroth,2011)
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 12 | 7 | 84 |
Laboratuvar | 12 | 7 | 84 |
Toplam İş Yükü (saat) | 172 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | |
[OC] 1 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 |
[OC] 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 |
[OC] 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
[OC] 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |