GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
FBT694 KIYILMIŞ SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNLOJİSİ Ders 1 2 6.00

Yüksek Lisans


Türkçe


Kıyılmış su ürünleri ile yapılan işleme tekniklerini ve kalite değişimlerini öğretir



1 Kıyılmış su ürünlerinden elde edilen ürünleri tanımlar
2 Herbir ürünün işleme tekniklerini tanımlar ve gösterir
3 Kıyılmış su ürünlerinde kullanılan alet ve ekipmanları gösterir
4 İşlenmeleri ve depolanmaları esnasında meydana gelen kalite değişimlerini tespit eder
5 Kıyılmış su ürünleri mezuatını öğretir


Yok


Yok


Kıyılmış su ürünleri ile yapılan işleme tekniklerini ve kalite değişimleri


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Kıyılmış su ürünleri işleme teknolojisine giriş
2 Su ürünlerinin kıyılması için gerekli olan makine ve teçhizatlar
3 Kıyılmış su ürünleri ile elde edilen ürünlerden balık burger yapımı ve teknolojisi
4 Balık burgerlerin depolama boyunca kalite değişimleri
5 Balık kroketler ve teknolojisi
6 Balık kroketlerin depolama boyunca kalite değişimleri
7 Surimi üretim teknolojisine giriş
8 Arasınav
9 Surimiden elde edilen ürünlerdeki kalite değişimleri
10 Surimiden elde edilen ürünlerdeki kalite değişimleri
11 Balık sosis ve salam teknolojisi
12 Balık sosis ve salamındaki kalite değişimleri
13 Kıyılmış su ürünleri ile ilgili mevzuat
14 Kıyılmış su ürünleri ile ilgili mevzuata devam
15 Ödevlerin değerlendirilmesi
16 Dönem sonu sınav

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi-2(Prof. Dr. Şükran Çaklı, 2007) İlave Kaynak Bilimsel Makaleler Batters and Breadings in Food Processing (Eds. K. Kulp, R. Loewe, K. Lorenz, and J. Gelroth,2011)



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 12 7 84
Laboratuvar 12 7 84
Toplam İş Yükü (saat) 172

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12
[OC] 1 4 5 4 5 4 4 5 5 5 5 4 4
[OC] 2 5 5 5 5 4 5 5 4 4 4 5 4
[OC] 3 4 4 5 5 5 4 5 5 4 4 4 5
[OC] 4 4 5 4 5 5 5 5 4 4 4 4 4
[OC] 5 5 5 4 5 5 4 5 5 4 4 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek