Ulubey Meslek Yüksekokulu bünyesinde 24 Haziran 2010 yılında kurulmuş olan Gıda Teknolojisi Programı ilk ögrencilerini 2010-2011 akademik yılında almış ve ilk mezununu 2012 yılında vermiştir.
Mezunlar "Gıda Teknikeri" ünvanını kazanmaktadır.
- Lise veya dengi okul diploması -Yurt genelinde düzenlenen yüksek öğrenime geçiş sınavı (YGS) ile veya sınavsız olarak meslek liselerinin ilgili bölümlerinden
Türk Yüksek Öğretim Kurullarında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Ordu Üniversitesi’nin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak bölümlerin zorunlu müfredatlarında yer alan İngilizce dersi için güz dönemi başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu dersten kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınava girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf sayılırlar.
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayarak 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak ve 20 iş günü yaz sıtajını başarı ile tamamlamış olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
Gıda Teknolojisi Programın amacı, gıda hammaddeleri ve gıdaların bileşimi, gıda işleme, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrolü, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere sahip olan, bu bilgi birikimi ile gıda sanayiinde üretim ve kalite kontrol laboratuvarlarında “Gıda Teknikeri” ünvanı ile çalışabilecek insan gücünü yetiştirmektir.
Bu bölüm mezunlarının aşağıda sıralanan sahalarda istihdam edilebilme olanakları vardır: Gıda fabrikalarının, üretim, dağıtım, satış, pazarlama, satın alma ve kalite kontrol departmanlarında; Gıda sanayisinin çeşitli sektörlerinde ve hemen her kademesinde; Süpermarketlerin Gıda üretim ve Gıda kontrol bölümlerinde; Gıda güvenliği denetçisi olarak çeşitli firmalarda; Gıda kalite kontrol sorumlusu olarak yemekhanelerde, pastahanelerde ve benzeri Gıda üreten şirketlerde; Gıda malzemesi ambalajlayan şirketlerde; Tarım ve Köy İşleri ile Sağlık Bakanlıklarında; Büyük firmaların yemek ile ilgilenen bölümlerinde; Okul, kolej, üniversite, hastane, devlet dairesi gibi günlük yemek hazırlayan, alan ve satan yerlerde
Mezun öğrenciler, OSYM nin düzenlemiş olduğu Dikey Geçis Sınavına (DGS) girerek Gıda Mühendisliği, Kimya, Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma ve Tarımsal Biyoteknoloji Bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedirler.
Öğrenciler mesleki uygulama ve bitirme tezi dersleri dışındaki tüm derslerden bir ara sınav ve bir de yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna ara sınavın katkısı %40, yılsonu sınavının katkısı ise %60’dır. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl/yılsonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Notlar 4’lü sistemle ifade edilir. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. DC notu alıp ilgili dönemde 2’nin üzerinde not ortalaması sağlayan adaylar ilgili dersi başarmış sayılırlar.
Mezuniyet koşulları “Yeterlilik Koşulları ve Kuralları” bölümünde açıklandığı gibidir.
0
Program Koordinatörü: Yrd. Doç. Dr. Bekir Gökçen MAZI, Ordu Üniversitesi, Ulubey Meslek Yüksekokulu Gündüzlü Mah. Ordu/Ulubey, e-mail: bgmazi@gmail.com, tel: 0 452 861 2005, fax: 0452 861 20 10
Gıda Teknolojisi Programı, teorik bilginin yanısıra uygulamalı eğitim de vermektedir. Derslerin uygulamaları, Ulubey Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan ve gerekli alet, ekipman ve sarf malzemelri ile donanımlı laboratuvarlarda yürütülmektedir.
1 | Matematik, kimya ve biyoloji bilgilerini gıda teknolojisi alanında kullanabilme becerisi kazanma |
2 | Gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında temel bilgilere sahip olabilme |
3 | Gıda üretiminde kullanılan teknolojileri bilme ve uygulayabilme |
4 | Gıda teknolojisi alanındaki teknoloji problemlerini tanımlama ve çözme becerisini geliştirebilme |
5 | Gıda teknolojisi uygulamaları için çağdaş teknikleri ve hesaplama araçlarını kullanabilme |
6 | Güvenli gıda üretimiyle ilgili koşulları bilme ve bu koşulları yerinde sağlayabilme |
7 | Gıdaların fiziksel, kimyasal ve besleyici özelliklerini bilme ve bunların gıda kalitesi ve insan sağlığı üzerindeki etkilerini yorumlayabilme |
8 | Deney/proje tasarlama, uygulama ve sonuçlarını analiz ederek yorumlama becerilerinin kazanılması |
9 | Bireysel ve ekip halinde çalışabilme |
10 | Yenilikçi ve sorgılayıcı düşünüp özgün yollar bulabilmek |
11 | Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilme |
12 | Etkin bir biçimde iletişim kurabilme |
13 | Bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanabilme |
14 | Hayat boyu öğrenmenin önemini ve gerekliliğini anlama |
15 | Güncel meseleler hakkında bilgi sahibi olma |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC1012015272 | Türkçe | SEÇMELİ I | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
TDK1012013272 | Türkçe | TÜRK DİLİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TİT1012013272 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGT1012013272 | Türkçe | TEMEL MATEMATİK | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT1032013272 | Türkçe | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
UGT1072013272 | Türkçe | HİJYEN VE SANİTASYON | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT1092013272 | Türkçe | LABORATUVAR TEKNİĞİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
UGT1112013272 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER I | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT1132015272 | Türkçe | BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
YDI1012013272 | Türkçe | YABANCI DİL I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 21 | 5 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC1022015272 | Türkçe | SEÇMELİ II | Seçmeli | - | - | - | 3 | |
TDK1022013272 | Türkçe | TÜRK DİLİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TİT1022013272 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGT1042013272 | Türkçe | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
UGT1062013272 | Türkçe | GIDA KİMYASI | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGT1122013272 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER II | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT1142015272 | Türkçe | GENEL KİMYA | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGT1162015272 | Türkçe | TOPLUM BİLİNCİ VE SOSYAL SORUMLULUK | Zorunlu | 1 | 2 | - | 2 | |
UGT1202013272 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | 9 | |
YDI1022013272 | Türkçe | YABANCI DİL II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 16 | 4 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2012015272 | Türkçe | SEÇMELİ III | Seçmeli | - | - | - | 12 | |
UGT2012013272 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2032013272 | Türkçe | SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2052013272 | Türkçe | TAHIL TEKNOLOJİSİ I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2072013272 | Türkçe | ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2092013272 | Türkçe | BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT2132015272 | Türkçe | GIDA ÜRETİM UYGULAMALARI I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
Toplam | 13 | 6 | 0 | 30 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2022015272 | Türkçe | SEÇMELİ IV | Seçmeli | - | - | - | 12 | |
UGT2022013272 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2042013272 | Türkçe | SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2062013272 | Türkçe | TAHIL TEKNOLOJİSİ II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2082013272 | Türkçe | ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2142013272 | Türkçe | ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ(PROJE) | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
UGT2162015272 | Türkçe | GIDA ÜRETİM UYGULAMALARI II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
Toplam | 12 | 8 | 0 | 30 | ||||
SEC1012015272 - SEÇMELİ I | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGTS1212013272 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS1232013272 | Türkçe | İLETİŞİM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS1252013272 | Türkçe | ÇEVRE KORUMA | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS1272015272 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS1292015272 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEC1022015272 - SEÇMELİ II | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGTS1262015272 | Türkçe | GIDA ENDÜSTRİ MAKİNALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
UGTS1282015272 | Türkçe | GIDA GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SEC2012015272 - SEÇMELİ III | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGTS2232013272 | Türkçe | ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
UGTS2252015272 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK VE İŞLETME YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
UGTS2272013272 | Türkçe | GIDA KATKI MADDELERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
UGTS2292013272 | Türkçe | GIDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
UGTS2312015272 | Türkçe | GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
UGTS2332015272 | Türkçe | GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SEC2022015272 - SEÇMELİ IV | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGTS2222013272 | Türkçe | GIDA MADDELERİ PAZARLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS2242013272 | Türkçe | DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ | Seçmeli | 1 | 2 | - | 3 | |
UGTS2262013272 | Türkçe | HAZIR YEMEK SİSTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS2282013272 | Türkçe | ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS2322015272 | Türkçe | YÖRESEL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS2342015272 | Türkçe | GIDALARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS2362015272 | Türkçe | GIDA TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC12016272 | Türkçe | SEÇMELİ I 2016 | Seçmeli | - | - | - | 3 | |
TDK1012013272 | Türkçe | TÜRK DİLİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TİT1012013272 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGT1012013272 | Türkçe | TEMEL MATEMATİK | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT1112013272 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER I | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT1312016272 | Türkçe | GENEL KİMYA | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
UGT1332016272 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
UGT1392016272 | Türkçe | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
UGT1412016272 | Türkçe | LABORATUVAR TEKNİĞİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
YDI1012013272 | Türkçe | YABANCI DİL I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 21 | 4 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC22016272 | Türkçe | SEÇMELİ II 2016 | Seçmeli | - | - | - | 3 | |
STJ1002016272 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | 8 | |
TDK1022013272 | Türkçe | TÜRK DİLİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TİT1022013272 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGT1122013272 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER II | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT1362016272 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT1462016272 | Türkçe | GIDA KİMYASI | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT1482016272 | Türkçe | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
YDI1022013272 | Türkçe | YABANCI DİL II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 17 | 2 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC32016272 | Türkçe | SEÇMELİ III 2016 | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
UGT2012013272 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2092013272 | Türkçe | BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT2352016272 | Türkçe | SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ-I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2372016272 | Türkçe | GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT2392016272 | Türkçe | ET İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
UGT2412016272 | Türkçe | ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ I (PROJE) | Zorunlu | - | 2 | - | 3 | |
UGT2472016272 | Türkçe | GIDA İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGT2492016272 | Türkçe | GIDA ANALİZLERİ | Zorunlu | 1 | 2 | - | 3 | |
Toplam | 15 | 8 | 0 | 30 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC42016272 | Türkçe | SEÇMELİ IV 2016 | Seçmeli | - | - | - | 12 | |
UGT2022013272 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2382016272 | Türkçe | SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ-II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2402016272 | Türkçe | TAHIL İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
UGT2462016272 | Türkçe | ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ II (PROJE) | Zorunlu | - | 2 | - | 3 | |
UGT2502016272 | Türkçe | GIDA GÜVENLİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGT2542016272 | Türkçe | GIDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
Toplam | 11 | 6 | 0 | 30 | ||||
SEC12016272 - SEÇMELİ I 2016 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGTS1232013272 | Türkçe | İLETİŞİM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS1352016272 | Türkçe | GIDALARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS1372016272 | Türkçe | GIDA TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEC22016272 - SEÇMELİ II 2016 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGTS1422016272 | Türkçe | BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
UGTS1442016272 | Türkçe | TOPLUM BİLİNCİ VE SOSYAL SORUMLULUK | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
SEC32016272 - SEÇMELİ III 2016 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGTS2432016272 | Türkçe | GIDA ENDÜSTRİ MAKİNALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS2452016272 | Türkçe | GIDA KATKI MADDELERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS2512016272 | Türkçe | ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEC42016272 - SEÇMELİ IV 2016 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGTS2262013272 | Türkçe | HAZIR YEMEK SİSTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS2322015272 | Türkçe | YÖRESEL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS2482016272 | Türkçe | FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS2522016272 | Türkçe | ÇEVRE KORUMA | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS2562016272 | Türkçe | GIDA PAZARLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS2582016272 | Türkçe | DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2013272_1_1 | Türkçe | SECMELI_1_1 | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
TDK1012013272 | Türkçe | TÜRK DİLİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TİT1012013272 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGT1012013272 | Türkçe | TEMEL MATEMATİK | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT1032013272 | Türkçe | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
UGT1052013272 | Türkçe | GENEL KİMYA | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT1072013272 | Türkçe | HİJYEN VE SANİTASYON | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT1092013272 | Türkçe | LABORATUVAR TEKNİĞİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
UGT1112013272 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER I | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
YDI1012013272 | Türkçe | YABANCI DİL I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 22 | 4 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2013272_1_2 | Türkçe | SECMELI_1_2 | Seçmeli | - | - | - | 3 | |
TDK1022013272 | Türkçe | TÜRK DİLİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TİT1022013272 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGT1042013272 | Türkçe | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
UGT1062013272 | Türkçe | GIDA KİMYASI | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGT1082013272 | Türkçe | GIDA GÜVENLİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGT1102013272 | Türkçe | GIDA ENDÜSTRİ MAKİNALARI | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGT1122013272 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER II | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT1202013272 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | 9 | |
YDI1022013272 | Türkçe | YABANCI DİL II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 17 | 2 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2013272_2_3 | Türkçe | SECMELI_2_3 | Seçmeli | - | - | - | 12 | |
UGT2012013272 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2032013272 | Türkçe | SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2052013272 | Türkçe | TAHIL TEKNOLOJİSİ I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2072013272 | Türkçe | ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2092013272 | Türkçe | BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT2112013272 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
Toplam | 14 | 4 | 0 | 30 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2013272_2_4 | Türkçe | SECMELI_2_4 | Seçmeli | - | - | - | 12 | |
UGT2022013272 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2042013272 | Türkçe | SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2062013272 | Türkçe | TAHIL TEKNOLOJİSİ II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2082013272 | Türkçe | ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGT2122013272 | Türkçe | KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT2142013272 | Türkçe | ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ(PROJE) | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
Toplam | 13 | 6 | 0 | 30 | ||||
SEC2013272_1_1 - SECMELI_1_1 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGTS1212013272 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS1232013272 | Türkçe | İLETİŞİM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS1252013272 | Türkçe | ÇEVRE KORUMA | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEC2013272_1_2 - SECMELI_1_2 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGTS1222013272 | Türkçe | BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
UGTS1242013272 | Türkçe | GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SEC2013272_2_3 - SECMELI_2_3 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGTS2212013272 | Türkçe | SOĞUKTA MUHAFAZA | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
UGTS2232013272 | Türkçe | ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
UGTS2252013272 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK VE İŞLETME YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | 2 | - | 3 | |
UGTS2272013272 | Türkçe | GIDA KATKI MADDELERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
UGTS2292013272 | Türkçe | GIDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SEC2013272_2_4 - SECMELI_2_4 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGTS2222013272 | Türkçe | GIDA MADDELERİ PAZARLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS2242013272 | Türkçe | DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ | Seçmeli | 1 | 2 | - | 3 | |
UGTS2262013272 | Türkçe | HAZIR YEMEK SİSTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS2282013272 | Türkçe | ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS2302013272 | Türkçe | FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2022272-1 | Türkçe | SECMELI 2022-1 | Seçmeli | - | - | - | 3 | |
UGT1012013272 | Türkçe | TEMEL MATEMATİK | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT1112013272 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER I | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT1312016272 | Türkçe | GENEL KİMYA | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
UGT1332016272 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
UGT1392016272 | Türkçe | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
UGT1412016272 | Türkçe | LABORATUVAR TEKNİĞİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
YÖKA1 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKT1 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKY1 | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 21 | 4 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2022272-2 | Türkçe | SECMELI 2022-2 | Seçmeli | - | - | - | 3 | |
STJ1002016272 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | 8 | |
UGT1122013272 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER II | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT1362016272 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT1462016272 | Türkçe | GIDA KİMYASI | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT1482016272 | Türkçe | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
YÖKA2 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKT2 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKY2 | Türkçe | YABANCI DİL-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 17 | 2 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ORTAKSEÇ_GÜZ | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
SEC2022272-3 | Türkçe | SECMELI 2022-3 | Seçmeli | - | - | - | 4 | |
UGT2092013272 | Türkçe | BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT2372016272 | Türkçe | GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGT2472016272 | Türkçe | GIDA İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGT2492016272 | Türkçe | GIDA ANALİZLERİ | Zorunlu | 1 | 2 | - | 3 | |
UGT2592023272 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ-I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
UGT2612023272 | Türkçe | SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ-I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
UGT2632023272 | Türkçe | ET İŞLEME TEKNOLOJİSİ-I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
UGT2652023272 | Türkçe | TAHIL İŞLEME TEKNOLOJİSİ-I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
Toplam | 17 | 10 | 0 | 30 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ORTAKSEÇ_BAHAR | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
SEC2022272-4 | Türkçe | SECMELI 2022-4 | Seçmeli | - | - | - | 10 | |
UGT2502016272 | Türkçe | GIDA GÜVENLİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGT2722023272 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ-II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
UGT2742023272 | Türkçe | SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ-II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
UGT2762023272 | Türkçe | TAHIL İŞLEME TEKNOLOJİSİ-II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
UGT2782023272 | Türkçe | ET İŞLEME TEKNOLOJİSİ-II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
UGT2802023272 | Türkçe | ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Zorunlu | 1 | 2 | - | 3 | |
Toplam | 11 | 10 | 0 | 30 | ||||
SEC2022272-1 - SECMELI 2022-1 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGTS1232013272 | Türkçe | İLETİŞİM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS1352016272 | Türkçe | GIDALARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS1372016272 | Türkçe | GIDA TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UGTS1432023272 | Türkçe | KÜRESEL ISINMA VE BESİN KAYNAKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEC2022272-2 - SECMELI 2022-2 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGTS1502023272 | Türkçe | BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 1 | 2 | - | 3 | |
UGTS1522023272 | Türkçe | TOPLUM BİLİNCİ VE SOSYAL SORUMLULUK | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
UGTS1542023272 | Türkçe | ORGANİK TARIM | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
UGTS1562023272 | Türkçe | FONKSİYONEL GIDALAR | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
ORTAKSEÇ_GÜZ - ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ODUS0001 | Türkçe | KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0002 | Türkçe | ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0003 | Türkçe | METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0004 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0005 | Türkçe | TEMEL FOTOĞRAF | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0006 | Türkçe | PORTFOLYO TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0007 | Türkçe | MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0008 | Türkçe | DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0009 | Türkçe | KARADENİZDE BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0010 | Türkçe | DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0011 | Türkçe | TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0012 | Türkçe | SAĞLIKLI BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0013 | Türkçe | SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0014 | Türkçe | BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0015 | Türkçe | PRATİK MEYVECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0016 | Türkçe | PRATİK BAĞCILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0017 | Türkçe | PRATİK SEBZECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0018 | Türkçe | ORGANİK TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0019 | Türkçe | TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0020 | Türkçe | GENEL TIBBİ BİTKİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0021 | Türkçe | AKILLI ŞEHİRLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0022 | Türkçe | SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0023 | Türkçe | ÇEVRE VE İNSAN | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0024 | Türkçe | SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0025 | Türkçe | BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0026 | Türkçe | YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0027 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0028 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0029 | Türkçe | MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0030 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0031 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0032 | Türkçe | SANAT TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0033 | Türkçe | GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0034 | Türkçe | MARKA YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0035 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0036 | Türkçe | PROJE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0037 | Türkçe | TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0038 | Türkçe | MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0039 | Türkçe | KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0040 | Türkçe | SOSYAL MEDYA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0041 | Türkçe | MEDYA ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0042 | Türkçe | İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0043 | Türkçe | AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0044 | Türkçe | GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0045 | Türkçe | TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0046 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0047 | Türkçe | HAT SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0048 | Türkçe | BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0049 | Türkçe | TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0050 | Türkçe | GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0051 | Türkçe | KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0052 | Türkçe | YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0053 | Türkçe | ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0054 | Türkçe | YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0055 | Türkçe | TÜRK SİNEMASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0056 | Türkçe | İNTERNET HUKUKU VE NETİKET | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0057 | Türkçe | ZEKA OYUNLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0058 | Türkçe | OKUMA KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0059 | Türkçe | KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0060 | Türkçe | SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0061 | Türkçe | AMATÖR BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0062 | Türkçe | GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0063 | Türkçe | AKVARYUM HOBİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0064 | Türkçe | GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0065 | Türkçe | İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0066 | Türkçe | GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0067 | Türkçe | KAMU POLİTİKASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0068 | Türkçe | BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEC2022272-3 - SECMELI 2022-3 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGTS2532022272 | Türkçe | ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UGTS2552022272 | Türkçe | GIDA KATKI MADDELERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UGTS2572022272 | Türkçe | GIDA ENDÜSTRİ MAKİNALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ORTAKSEÇ_BAHAR - ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ODUS0001 | Türkçe | KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0002 | Türkçe | ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0003 | Türkçe | METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0004 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0005 | Türkçe | TEMEL FOTOĞRAF | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0006 | Türkçe | PORTFOLYO TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0007 | Türkçe | MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0008 | Türkçe | DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0009 | Türkçe | KARADENİZDE BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0010 | Türkçe | DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0011 | Türkçe | TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0012 | Türkçe | SAĞLIKLI BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0013 | Türkçe | SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0014 | Türkçe | BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0015 | Türkçe | PRATİK MEYVECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0016 | Türkçe | PRATİK BAĞCILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0017 | Türkçe | PRATİK SEBZECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0018 | Türkçe | ORGANİK TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0019 | Türkçe | TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0020 | Türkçe | GENEL TIBBİ BİTKİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0021 | Türkçe | AKILLI ŞEHİRLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0022 | Türkçe | SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0023 | Türkçe | ÇEVRE VE İNSAN | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0024 | Türkçe | SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0025 | Türkçe | BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0026 | Türkçe | YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0027 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0028 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0029 | Türkçe | MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0030 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0031 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0032 | Türkçe | SANAT TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0033 | Türkçe | GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0034 | Türkçe | MARKA YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0035 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0036 | Türkçe | PROJE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0037 | Türkçe | TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0038 | Türkçe | MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0039 | Türkçe | KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0040 | Türkçe | SOSYAL MEDYA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0041 | Türkçe | MEDYA ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0042 | Türkçe | İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0043 | Türkçe | AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0044 | Türkçe | GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0045 | Türkçe | TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0046 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0047 | Türkçe | HAT SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0048 | Türkçe | BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0049 | Türkçe | TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0050 | Türkçe | GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0051 | Türkçe | KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0052 | Türkçe | YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0053 | Türkçe | ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0054 | Türkçe | YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0055 | Türkçe | TÜRK SİNEMASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0056 | Türkçe | İNTERNET HUKUKU VE NETİKET | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0057 | Türkçe | ZEKA OYUNLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0058 | Türkçe | OKUMA KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0059 | Türkçe | KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0060 | Türkçe | SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0061 | Türkçe | AMATÖR BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0062 | Türkçe | GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0063 | Türkçe | AKVARYUM HOBİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0064 | Türkçe | GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0065 | Türkçe | İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0066 | Türkçe | GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0067 | Türkçe | KAMU POLİTİKASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0068 | Türkçe | BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEC2022272-4 - SECMELI 2022-4 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGTS2622022272 | Türkçe | DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UGTS2642022272 | Türkçe | ÇEVRE KORUMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UGTS2662022272 | Türkçe | HAZIR YEMEK SİSTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UGTS2682022272 | Türkçe | YÖRESEL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UGTS2702022272 | Türkçe | FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UGTS2822023272 | Türkçe | GIDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UGTS2842023272 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEÇUGP101 | Türkçe | SEÇMELİ1 | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
TDK1012010272 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TIT1012010272 | Türkçe | ATATÜRK İLKLERİ VE INK. TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGP1012010272 | Türkçe | MATEMATİK-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGP1032010272 | Türkçe | KİMYA-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGP1052010272 | Türkçe | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 3 | 2 | - | 5 | |
UGP1112010272 | Türkçe | LABORATUAR TEKNİĞİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 5 | |
UGP1132010272 | Türkçe | GIDA KATKI MADDELERİ | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
UGP1152010272 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-I | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
YDI1012010272 | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 19 | 3 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEÇUGP102 | Türkçe | SEÇMELİ2 | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
TDK1022010272 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TIT1022010272 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGP1022010272 | Türkçe | MATEMATİK-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGP1042010272 | Türkçe | KİMYA-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UGP1062010272 | Türkçe | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | 2 | - | 4 | |
UGP1082010272 | Türkçe | GIDA ENDÜSTRİ MAKİNALARI | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
UGP1162010272 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-II | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
UGP1182011272 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | 8 | |
YDI1022010272 | Türkçe | YABANCI DİL-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 18 | 2 | 0 | 36 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEÇUGP201 | Türkçe | SEÇMELİ3 | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
UGP2012010272 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ - I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 5 | |
UGP2032010272 | Türkçe | SÜT TEKNOLOJİSİ - I | Zorunlu | 3 | 1 | - | 5 | |
UGP2052010272 | Türkçe | TAHIL TEKNOLOJİSİ - I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGP2072010272 | Türkçe | ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 4 | - | - | 4 | |
UGP2092010272 | Türkçe | BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
UGP2112010272 | Türkçe | ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ - I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
UGP2132010272 | Türkçe | İŞLETME YÖNETİMİ I | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
Toplam | 18 | 5 | 0 | 29 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEÇUGP202 | Türkçe | SEÇMELİ4 | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
UGP2022010272 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ - II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
UGP2042010272 | Türkçe | SÜT TEKNOLOJİSİ - II | Zorunlu | 3 | 1 | - | 5 | |
UGP2062010272 | Türkçe | TAHIL TEKNOLOJİSİ - II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
UGP2082010272 | Türkçe | KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI | Zorunlu | 3 | - | - | 2 | |
UGP2102010272 | Türkçe | ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ (PROJE) | Zorunlu | - | 2 | - | 2 | |
UGP2122010272 | Türkçe | ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ - II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 2 | |
UGP2142010272 | Türkçe | İŞLETME YÖNETİMİ II | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
UGP2162010272 | Türkçe | ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 17 | 5 | 0 | 25 | ||||
SEÇUGP101 - SEÇMELİ1 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SUGP1072010272 | Türkçe | HİJYEN VE SANİTASYON | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SUGP1092010272 | Türkçe | İLETİŞİM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UGP12120122720 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UGP12320122720 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEÇUGP102 - SEÇMELİ2 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGP1102011272 | Türkçe | BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | - | 3 | - | 3 | |
UGP1142011272 | Türkçe | GIDA KİMYASI | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SEÇUGP201 - SEÇMELİ3 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGP2192011272 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UGP2212011272 | Türkçe | BİYOİSTATİSTİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UGP22320122720 | Türkçe | KANATLI HİJYEN VE TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UGP22520122720 | Türkçe | GIDA AMBALAJLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UGP22720122720 | Türkçe | FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEÇUGP202 - SEÇMELİ4 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
UGP2182010272 | Türkçe | ÇEVRE KORUMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UGP2222011272 | Türkçe | SU ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UGP22620122720 | Türkçe | HAZIR YEMEK SİSTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UGP22820122720 | Türkçe | GIDA PAZARLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UGP23020122720 | Türkçe | GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 |