Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
UGT2722023272 | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ-II | Ders | 2 | 4 | 3.00 |
Önlisans
Türkçe
Öğrenciye; • meyve suyu ve nektarı üretimi konusunda temel bilgi kazandırmak, • meyve ve sebze işleme teknolojileri hakkında temel bilgi sağlamak, • öğrencilerin araştırma yeteneklerini geliştirmektir.
Öğr. Gör. Dr. Ersin ÇELEM
1 | Meyve suyu ve nektarı üretimiyle ilgili güncel konular hakkında bilgi sahibi olur |
2 | Fermente meyve ve sebzeler ve bunların üretim teknolojileri hakında bilgi sahibi olur |
3 | Sirke üretim prosesi hakkında bilgi sahibi olur. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Meye suyu üretimi Meye nektarı üretimi Turşu üretimi teknolojisi Sirke üretimi teknolojisi
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Meyve Suyu Üretimi için Mayşenin Hazırlanması | ||
2 | Presleme, Durultma ve Berraklaştırma | ||
3 | Filtrasyon-Konsantrasyon | ||
4 | Geri Sulandırma/Dolum ve Pastörizasyon | ||
5 | Meyve Nektarı Üretimi için Mayşenin Hazırlanması | ||
6 | Mayşeye Isıl işlem Uygulamak | ||
7 | Pulp Elde Etmek-Pulpu Konsantre Etmek | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Geri Sulandırma/Dolum ve Pastörizasyon | ||
10 | Turşu Üretimi için Ön İşlemler, Salamura Hazırlama | ||
11 | Salamura Hazırlama ve Dolum/Kapatma | ||
12 | Turşu Fermantasyonu | ||
13 | Sirke Üretimi için Ön İşlemler | ||
14 | Sirke Fermantasyonu | ||
15 | Dinlendirme/Durultma ve Pastörizasyon | ||
16 | Final Sınavı |
1. Cemeroğlu, B., 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi I-II. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No:28 Ankara
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Tartışma | 5 | 1 | 5 |
Soru-Yanıt | 5 | 1 | 5 |
Takım/Grup Çalışması | 2 | 4 | 8 |
Beyin Fırtınası | 5 | 1 | 5 |
Rapor Hazırlama | 2 | 4 | 8 |
Rapor Sunma | 2 | 1 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Okuma | 7 | 1 | 7 |
Toplam İş Yükü (saat) | 98 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | |
[OC] 1 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 1 | 3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
[OC] 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 1 |
[OC] 3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 | 3 |