Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
UGT2652023272 | TAHIL İŞLEME TEKNOLOJİSİ-I | Ders | 2 | 3 | 3.00 |
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak tahıl ürünleri üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Yrd.Doç.Dr. Hilal TOZLU ÇELİK
1 | Tahılların, özellikle de buğdayın teknolojik önemini anlar |
2 | Makarna, bisküvi, kraker, gofret, kek, milföy, bulgur, kahvaltılık tahıllar ve tarhana üretimlerini kontrol edebilir |
3 | Tahıl ürünleri üretiminde kullanılan alet ekipman konusunda bilgi sahibi olur |
4 | Tahıl ürünlerinin üretiminde kullanılan hammaddeler, bu hammaddelerin özellikleri ,fonksiyonları ve kullanılan katkı maddeleri konusunda bilgi sahibi olur |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Makarna yapım teknolojisi, bisküvi, kraker, gofret, kek, milföy yapım teknolojileri, bulgur yapım teknolojisi, nişasta, dekstrin ve glikoz üretim teknolojisi, kahvaltılık tahıl yapım teknolojisi, tarhana yapım teknolojisi
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Makarna yapım teknolojisi: makarna tanımı ve çeşitleri, durum buğdayı, irmik ve makarna kalite özellikleri | ||
2 | Makarna yapım teknolojisi: üretim aşamaları | ||
3 | Bisküvi yapım teknolojisi: üretimde kullanılan hammaddeler ve özellikleri | ||
4 | Bisküvi yapım teknolojisi: üretim aşamaları | ||
5 | Kraker yapımı | ||
6 | Gofret yapımı | ||
7 | Kek yapımı | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Milföy yapım teknolojisi | ||
10 | Bulgur yapım teknolojisi: bulgur yapım aşamaları | ||
11 | Bulgur yapım teknolojisi: Türkiye’de bulgur yapım yöntemleri, bulgurun besin değeri | ||
12 | Nişasta, dekstrin ve glikoz üretim teknolojisi | ||
13 | Kahvaltılık tahıl yapım teknolojisi: kahvaltılık tahılların üretimi | ||
14 | Kahvaltılık tahıl yapım teknolojisi: kahvaltılık tahılların besin değeri, depolanması, tüketim durumu | ||
15 | Tarhana yapım teknolojisi | ||
16 | Final sınavı |
Elgün, A., Ertugay, Z. (2002) Tahıl İşleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ofset Tesisi, Erzurum. Elgün A., Türker S., VE Bilgiçli N., 2007. Tahıl Ürünleri Teknolojisi. S.Ü. Ziraat Fakültesi, Konya
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Quiz | 2 | 1 | 2 |
Derse Katılım | 8 | 2 | 16 |
Uygulama/Pratik | 3 | 1 | 3 |
Laboratuvar | 3 | 1 | 3 |
Problem Çözümü | 2 | 1 | 2 |
Tartışma | 3 | 1 | 3 |
Soru-Yanıt | 3 | 1 | 3 |
Takım/Grup Çalışması | 2 | 2 | 4 |
Deney | 6 | 1 | 6 |
Beyin Fırtınası | 5 | 1 | 5 |
Rapor Hazırlama | 1 | 4 | 4 |
Rapor Sunma | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 10 | 2 | 20 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Okuma | 2 | 1 | 2 |
Toplam İş Yükü (saat) | 90 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 2 | 4 | 3 | 3 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 |
[OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 2 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 4 | 3 |
[OC] 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 |