GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UGTS2532022272 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ Seçmeli Ders Grubu 2 3 2.00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak özel gıdaların üretim kontrolünün kazandırılması amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Dr. Serap ÖRÜNDÜ


1 Bal işlenmesini kontrol eder
2 Pekmez üretimini kontrol eder
3 Çikolata üretimini kontrol eder
4 Lokum üretimini kontrol eder
5 Tahin Helvası üretimini kontrol eder
6 Yumuşak Şeker üretimini kontrol eder
7 Sert Şeker üretimini kontrol eder
8 Kakao, Cips, Şeker üretimini kontrol eder.
9 Bisküvi, reçel ve marmelat üretimini kontrol eder.
10 Sirke ve turşu üretimini kontrol eder.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Kakao ve Çikolata teknolojisi, Bal Teknolojisi, Pekmez Teknolojisi, Lokum, Sert ve Yumuşak şeker, Ketçap ve Mayonez Teknolojisi, Cips teknolojisi, Çay ve Kahve teknolojisi, Sakız Teknolojisi, Sirke ve Turşu Üretim Teknolojisi, Bisküvi, Reçel, Marmelat Üretimi, Helva Üretimi ,Şeker Teknolojisi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Bal İşlenmesi
2 Cips Üretimi
3 Pekmez Üretimi
4 Kakao Üretimi
5 Çikolata Üretimi
6 Reçel, Marmelat ve Bisküvi Üretimi
7 Lokum üretimi
8 Ara sınav
9 Helva Üretimi
10 Sirke ve Turşu Üretimi
11 Yumuşak Şeker ve Sert Şeker Üretimi
12 Beyaz Şeker Teknolojisi
13 Çay Teknolojisi
14 Ketçap ve Mayonez Üretimi
15 Kahve Teknolojisi Sakız Teknolojisi
16 Dönem sonu sınavı

Turan, S. 2010. Özel Gıdalar Teknolojisi Ders Notları. Abant İzzet Baysal Üniversitesi. Altan, A., 2003, Özel Gıdalar Teknolojisi, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, ADANA.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Uygulama/Pratik 4 5 20
Tartışma 8 1 8
Soru-Yanıt 8 1 8
Okuma 5 1 5
Rapor 1 1 1
Toplam İş Yükü (saat) 46

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 1 4 5 5 5 5 5 5 4 5 5 5 3
[OC] 2 4 5 5 5 5 5 5 4 5 5 5 3
[OC] 3 4 5 5 5 5 5 5 4 5 5 5 3
[OC] 4 4 5 5 5 5 5 5 4 5 5 5 3
[OC] 5 4 5 5 5 5 5 5 4 5 5 5 3
[OC] 6 4 5 5 5 5 5 5 4 5 5 5 3
[OC] 7 4 5 5 5 5 5 5 4 5 5 5 3
[OC] 8
[OC] 9
[OC] 10
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek