GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UGT2742023272 SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ-II Ders 2 4 3.00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun peynir çeşitleri, yoğurt, ayran, kefir, tereyağı ve dondurma üretimini kontrol etmek yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Dr. Serap ÖRÜNDÜ


1 Süt fabrikası kurulurken dikkat edielecek hususları kontrol eder.
2 İçme sütü üretimini kontrol eder.
3 Süt tozu üretimi ve koyulaştırılmış süt üretimini kontrol eder.
4 Beyaz ve Kaşar peyniri üretimini kontrol eder.
5 Yöresel peynir çeşitleri üretimini kontrol eder.
6 Yoğurt ve ayran üretimini kontrol eder.
7 Probiyotik Süt ürünleri üretimini kontrol eder.
8 Tereyağı ve dondurma üretimini kontrol eder.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Süt Fabrikası Kurulumu İçme Sütü Üretimi Süttozu Üretimi ve Koyulaştırılmış Süt Üretimi Beyaz Peynir Üretimi Kaşar Peyniri Üretimi Tulum Peyniri Üretimi Civil Peyniri - Mihaliç Peyniri-Hellim Peyniri- Lor Peyniri-Eritme Peyniri Üretimi Yoğurt ve Ayran Üretimi Probiyotik Süt Ürünleri Üretimi Tereyağı Üretimi Dondurma Üretimi


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Süt Fabrikası Kurulurken Dikkat Edilecek Hususlar İçme Sütü Teknolojisi Giriş
2 Pastörize Süt Üretimi Sterilize Süt Üretimi
3 Süt Tozu Üretimi Koyulaştırılmış Süt Üretimi
4 Beyaz Peynir Üretimi
5 Kaşar Peyniri Üretimi
6 Civil- Tulum- Hellim-Mihaliç Peyniri Üretimi
7 Lor ve Eritme Peyniri Üretimi
8 Ara sınav
9 Yoğurt Üretimi
10 Yoğurt Üretimi
11 Ayran Üretimi
12 Probiyotik Süt Ürünleri Üretimi
13 Probiyotik Süt Ürünleri Üretimi
14 Tereyağı Üretimi
15 Dondurma Üretimi
16 Dönem sonu sınavı

Atilla YETİŞMEYEN, Süt Teknolojisi, A.Ü. Ders Kitabı (1992). Turan İNAL, Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi İ.Ü. Ders kitabı (1990). Mustafa METİN, Süt Teknolojisi, E. Ü. Ders Kitabı (2012).



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 14 1 14
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 2 2 4
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 2 4 8
Toplam İş Yükü (saat) 86

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 1
[OC] 2
[OC] 3
[OC] 4
[OC] 5 4 4 4
[OC] 6 4 4 5
[OC] 7
[OC] 8 5 5 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek