Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
UGT2132015272 | GIDA ÜRETİM UYGULAMALARI I | Ders | 2 | 3 | 3.00 |
Önlisans
Öğrencilere gıda teknolojisini anlamalarını sağlamak / Gıda teknolojisinde uygulanan yöntemleri analiz etme, bilgi ve becerisini kazandırmak / Gıdalarda kalite ve kaliteye etki eden faktörlerini analiz etme, bilgi ve becerisini kazandırmak.
Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ
1 | Gıda teknolojisinde kullanılan kavramları tanımlanacaktır. |
2 | Gıda ürünlerinin analiz yöntemlerini öğreneceklerdir. |
3 | Analiz tekniği ve kalite kontrolü ilişkisini öğreneceklerdir. |
Yok
Yok
Gıdalara uygulanan analiz yöntemleri(Kurumadde, Kül, yağ, Asitlik, pH, tuz)nin öğrenilmesi ve uygulanması
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Dersin tanıtımı | ||
2 | Gıda üretim yöntemleri | ||
3 | Analiz yapma methotları | ||
4 | Kurumadde analizi | ||
5 | Kurumadde analizi | ||
6 | Kül analizi | ||
7 | Kül analizi | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Sütte Asitlik tayini | ||
10 | Yoğurtta asitlik tayini | ||
11 | Peynirde Tuz Analizi | ||
12 | Ayranda tuz analizi | ||
13 | pH Analizi | ||
14 | Yağ analizi | ||
15 | Yağ analizi | ||
16 | Final |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 7 | 7 |
Final Sınavı | 1 | 7 | 7 |
Soru-Yanıt | 14 | 2 | 28 |
Takım/Grup Çalışması | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Toplam İş Yükü (saat) | 80 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | |
[OC] 1 | 4 | 3 | 5 | 5 | 4 | ||||||||||
[OC] 2 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | |||||||||
[OC] 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 |