| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| UGT2132015272 | GIDA ÜRETİM UYGULAMALARI I | Ders | 2 | 3 | 3.00 |
Önlisans
Öğrencilere gıda teknolojisini anlamalarını sağlamak / Gıda teknolojisinde uygulanan yöntemleri analiz etme, bilgi ve becerisini kazandırmak / Gıdalarda kalite ve kaliteye etki eden faktörlerini analiz etme, bilgi ve becerisini kazandırmak.
Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ
| 1 | Gıda teknolojisinde kullanılan kavramları tanımlanacaktır. |
| 2 | Gıda ürünlerinin analiz yöntemlerini öğreneceklerdir. |
| 3 | Analiz tekniği ve kalite kontrolü ilişkisini öğreneceklerdir. |
Yok
Yok
Gıdalara uygulanan analiz yöntemleri(Kurumadde, Kül, yağ, Asitlik, pH, tuz)nin öğrenilmesi ve uygulanması
| Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
|---|---|---|---|
| 1 | Dersin tanıtımı | ||
| 2 | Gıda üretim yöntemleri | ||
| 3 | Analiz yapma methotları | ||
| 4 | Kurumadde analizi | ||
| 5 | Kurumadde analizi | ||
| 6 | Kül analizi | ||
| 7 | Kül analizi | ||
| 8 | Ara sınav | ||
| 9 | Sütte Asitlik tayini | ||
| 10 | Yoğurtta asitlik tayini | ||
| 11 | Peynirde Tuz Analizi | ||
| 12 | Ayranda tuz analizi | ||
| 13 | pH Analizi | ||
| 14 | Yağ analizi | ||
| 15 | Yağ analizi | ||
| 16 | Final |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
Yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 7 | 7 |
| Final Sınavı | 1 | 7 | 7 |
| Soru-Yanıt | 14 | 2 | 28 |
| Takım/Grup Çalışması | 14 | 2 | 28 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 80 | ||
| [PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | |
| [OC] 1 | 4 | 3 | 5 | 5 | 4 | ||||||||||
| [OC] 2 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | |||||||||
| [OC] 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 |