Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
UGP22620122720 | HAZIR YEMEK SİSTEMLERİ | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 2.00 |
Önlisans
Türkçe
Sağlık gıda hazırlamayı öğretir Menü planlaması hakkında bilgi ve becerileri kazanır Gıda depolama konusunda temel bilgilere sahip olmak
2580 | Hammadde ve içeriklerini açıklayabilir |
2581 | Konserve yapımı hakkında bilgi ve becerilere sahip olur |
2582 | Hazır yemek sistemlerini açıklayabilir |
Yok
Yok
Hazır yemek endüstrisinin tanıtımı ve sınıflandırılması. Dengeli beslenme Hazır yemeklerin yapımında menü planlaması Mutfak tasarımı ve donanımı, mutfak organizasyonu, depolama, taşıma ve servis teknikleri, toplu beslenme sistemlerinde hijyen ve sanitasyon, kalite güvence uygulamaları
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Hazır yemek konserve üretimine giriş ve genel bakış | ||
2 | Kuru fasulye üretimi, çeşitleri ve kalitesinin belirlenmesi | ||
3 | Nohut üretimi, çeşitleri ve kalitesinin belirlenmesi | ||
4 | Mercimek üretimi, çeşitleri ve kalitesinin belirlenmesi | ||
5 | Bakla ve börülce üretimi, çeşitleri ve kalitesinin belirlenmesi | ||
6 | Meyve konserveleri | ||
7 | Bitkisel sıvı yağlı türlü ve yeşil fasulye konserveleri | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Pilaki konserveleri | ||
10 | Bitkisel yağlı dolma konserveleri | ||
11 | Patlıcan kızartma, tütsülenmiş patlıcan ve diğer kızartma konserveleri | ||
12 | Bitkisel yağlı güveçler ve imambayıldı konservesi üretimi | ||
13 | Kırmızı et ve beyaz et konservesi üretimi | ||
14 | Balık konservesi üretimi | ||
15 | Kalite güvence uygulamaları | ||
16 | Dönem sonu sınavı |
Yurdagel, Ü., Yaman, Ü. ve Baysal T., 1996. Hazır Yemek, Et ve Balık Konservesi Yapım Teknolojisi. Yardımcı Ders Kitabı, Ege MYO Yayın No: 21 Bornova-İzmir
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Soru-Yanıt | 14 | 1 | 14 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Toplam İş Yükü (saat) | 60 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | |
[OC] 2580 | 3 | 3 | 4 | ||||||||||||
[OC] 2581 | 3 | 3 | 4 | ||||||||||||
[OC] 2582 | 3 | 3 | 4 |