| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| UGT1482016272 | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Ders | 1 | 2 | 4.00 |
Önlisans
Türkçe
Mikroorganizma ve gıda arasındaki ilişkiyi öğretmek Mikrobiyal gelişme hakkında temel bilgi sağlamak Öğrencileri laboratuar analiz için geliştirmek Öğrencilere mikroorganizmaları tanıtmak
Öğr. Gör. Dr. Ersin ÇELEM
| 1 | Mikroorganizmayı açıklayabilir |
| 2 | Gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler bilgi ve becerilere sahip olur |
| 3 | Laboratuar analizleri konusunda bilgi ve becerilere sahip olur |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşma Kaynakları Gıdalardaki Mikroorganizmalar Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen Faktörler Mikrobiyolojik bozulmalar
| Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
|---|---|---|---|
| 1 | Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşma Kaynakları Gıdalardaki Mikroorganizmalar | ||
| 2 | Gıdalardaki Mikroorganizmalar Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen İç Faktörler | ||
| 3 | Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen İç Faktörleri İncelemek Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen Dış Faktörler Gıdalarda İndikatör Mikroorganizmalar | ||
| 4 | Gıdalarda İndikatör Mikroorganizmalar Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar | ||
| 5 | Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar Mikrobiyal Kontaminasyon Kontrolu Mikroorganizmaların Uzaklaştırılması | ||
| 6 | Mikrobiyal Gelişmenin Engellenmesi, Mikrorganizmaların Öldürülmesi | ||
| 7 | Mikrorganizmaların Öldürülmesini | ||
| 8 | Ara sınav | ||
| 9 | Et ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar | ||
| 10 | Süt ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar | ||
| 11 | Yumurta ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar Meyve Sebze ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar | ||
| 12 | Meyve Sebze ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar Konservelerde Mikrobiyolojik Bozulmaları | ||
| 13 | Konservelerde Mikrobiyolojik Bozulmalar Tahıl ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar | ||
| 14 | Tahıl ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar Fermente Alkollü İçeceklerde Mikrobiyolojik Bozulmalar | ||
| 15 | Fermente Alkollü İçeceklerde Mikrobiyolojik Bozulmalar Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşma Kaynakların Gıdalardaki Mikroorganizmalar | ||
| 16 | Final |
ERKMEN,O; 2010, Gıda Mikrobiyolojisi Elif Yayınevi, ANKARA
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
Yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
| Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
| Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
| Laboratuvar | 14 | 2 | 28 |
| Rapor Hazırlama | 14 | 2 | 28 |
| Rapor Sunma | 14 | 2 | 28 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 116 | ||
| [PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | |
| [OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||
| [OC] 2 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||
| [OC] 3 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |