Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
UGT2042013272 | SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II | Ders | 2 | 4 | 3.00 |
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun yöresel peynir çeşitleri, yoğurt, ayran, kefir, tereyağı ve dondurma üretimini kontrol etmek yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ
1 | süt ürünlerinin üretimini öğrenebilir |
2 | süt ürünlerinin muhafaza ve depolanması konusunda bilgi sahibi olabilir |
3 | |
4 | |
5 |
Yok
Yok
Tulum peyniri üretimi. Civil peyniri üretimi+mihaliç peyniri üretimi, hellim peyniri üretimi ve van otlu peynir üretimi. Sade yoğurt üretimi+meyveli yoğurt üretimi. probiyotik yoğurt üretimi+yoğurttan ayran üretimi. Yoğurttan ayran üretimi. Kefir üretimi. Kremaya ön işlemler uygulanması. Kremanın olgunlaştırılması. Kremanın yayıklanması. Tereyağının ambalajlanması ve depolanması. Dondurma karışımının hazırlanması ve kontrolü.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Tulum peyniri üretimi | ||
2 | Civil peyniri üretimi | ||
3 | Mihaliç peyniri üretimi | ||
4 | Hellim peyniri üretimi | ||
5 | Van Otlu peyniri üretimi | ||
6 | Sade yoğurt üretimi | ||
7 | Probiyotik yoğurt üretimi Yoğurttan ayran üretimi | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Sütten ayran üretimi | ||
10 | Sütten ayran üretimi Kefir üretimi | ||
11 | Krema üretimi Kremaya ön işlemler uygulanması | ||
12 | Kremanın olgunlaştırılması | ||
13 | Kremanın yayıklanması tereyağının ambalajlanması ve depolanması | ||
14 | Dondurma karışımının hazırlanması ve kontrolü | ||
15 | Karışıma uygulanan ön işlemlerin kontrolü | ||
16 | Dönem sonu sınavı |
1. Atilla YETİŞMEYEN, Süt Teknolojisi, A.Ü. Ders Kitabı (1992). 2. Mustafa METİN, Süt Teknolojisi, E. Ü. Ders Kitabı (2001).
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 5 | 2 | 10 |
Tartışma | 14 | 2 | 28 |
Deney | 5 | 0 | 0 |
Gözlem | 6 | 1 | 6 |
Toplam İş Yükü (saat) | 77 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 1 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 |
[OC] 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 |
[OC] 3 | |||||||||||||||
[OC] 4 | |||||||||||||||
[OC] 5 |