Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
UGT2162015272 | GIDA ÜRETİM UYGULAMALARI II | Ders | 2 | 4 | 3.00 |
Önlisans
Öğrencilere gıda teknolojisini anlamalarını sağlamak Gıda teknolojisinde uygulanan üretim yöntemleri bilgi ve becerisini kazandırmak. Gıdalarda kalite ve kaliteye etki eden faktörlerini analiz etme, bilgi ve becerisini kazandırmak.
Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ
1 | Gıda teknolojisinde kullanılan kavramları tanımlanacaktır. |
2 | Gıda ürünlerinin analiz yöntemlerini öğreneceklerdir. |
3 | Analiz tekniği ve kalite kontrolü ilişkisini öğreneceklerdir. |
Yok
Yok
Pastörize süt, yoğurt, beyaz peynir, kaşar peyniri, reçel üretimi içeriğinin öğretilmesi ve uygulanması. Üretilen ürünlere kimyasal, fiziksel ve duyusal analiz yapılarak kalitesinin kontrol edilmesi.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Dersin tanıtımı | ||
2 | Pastörize süt üretimi | ||
3 | Pastörize sütün analiz edilmesi | ||
4 | Yoğurt üretimi | ||
5 | Yoğurt analizlerinin uygulanması | ||
6 | Beyaz peynir üretimi | ||
7 | Beyaz peynir analizleri | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Kaşar peyniri üretimi | ||
10 | Kaşar peyniri analizleri | ||
11 | Reçel üretimi | ||
12 | Reçel analizleri | ||
13 | Sonuçların değerlendirilmesi | ||
14 | Sonuçların değerlendirilmesi | ||
15 | Genel Tekrar | ||
16 | Final |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 7 | 7 |
Final Sınavı | 1 | 7 | 7 |
Soru-Yanıt | 14 | 2 | 28 |
Takım/Grup Çalışması | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Toplam İş Yükü (saat) | 80 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | |
[OC] 1 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | |||||||
[OC] 2 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | |||||||
[OC] 3 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 |