GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UGT2612023272 SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ-I Ders 2 3 3.00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere, Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak yapma hammadde ve yardımcı maddeleri işletmeye almak, ön işlemleri kontrol etmeyi öğretmektir.


Öğr. Gör. Dr. Serap ÖRÜNDÜ


1 Sütün bileşimi, kimyası ve mikrobiyolojisinin teknolojik açıdan önemini kavrayabilme
2 Süt ürünlerinin üretim teknolojileri ön işlemler hakkında bilgi alma
3 Süt ve ürünlerini besin değerlerini öğrenme

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Sütün Nitelikleri, Süt Kimyası, Süte Uygulanan Ön İşlemler, Sütün Besin Değeri.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Sütün tanımı ve bileşimi, sütün bileşimi ve verimini etkileyen faktörler
2 Süt Kimyası- Laktoz
3 Süt Kimyası- Kazein
4 Süt Lipitleri
5 Süt Mineralleri
6 Sütün Vitaminleri
7 Sütün Besin Değeri
8 Ara sınav
9 Süte Uygulanan Ön İşlemler- Klarifikasyon
10 Süte Uygulanan Ön İşlemler- Homojenizasyon
11 Süte Uygulanan Ön İşlemler- Standardizasyon
12 Kurumadde Standardizasyon Yöntemleri
13 Kurumadde Standardizasyon Yöntemleri
14 Süte Uygulanan Ön İşlemler- Dearasyon ve Deodorizasyon
15 Süte Uygulanan Ön İşlemler- Dearasyon ve Deodorizasyon
16 Dönem sonu sınavı

1. Atilla YETİŞMEYEN, Süt Teknolojisi, A.Ü. Ders Kitabı (1992). 2. Turan İNAL, Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi İ.Ü. Ders kitabı (1990).



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Bütünleme Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 1 14
Laboratuvar 7 1 7
Soru-Yanıt 14 1 14
Alan Gezisi 1 5 5
Makale Kritik Etme 5 1 5
Bireysel Çalışma 14 1 14
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 12 1 12
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 12 1 12
Okuma 12 1 12
Toplam İş Yükü (saat) 98

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 1 4 5 5 5 3 4 5 3
[OC] 2 4 3 4 4 4 4 5 4
[OC] 3 4 4 4 5 5 4 3 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek