Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
UGT2492016272 | GIDA ANALİZLERİ | Ders | 2 | 3 | 3.00 |
Önlisans
Türkçe
Gıda endüstrisi için önemli olan gıda işleme ve analiz tekniklerinin öğretilmesi
Öğr. Gör. Dr. Serap ÖRÜNDÜ
1 | Öğrenciler gıda analizlerinde kullanılan yeni teknikleri bilir. |
2 | Öğrenciler gıda analizleri için uygun metot seçmeyi öğreneceklerdir. |
3 | Gıda analiz sonuçlarını yorumlamayı bilirler. |
4 | Gıda işleme tekniklerini öğreneceklerdir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Bu ders gıda işleme ve analiz tekniklerini ele alır. Bu işleme ve tekniklerin pratik uygulamalarını içerir.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Gıdaları analize hazırlama kuralları | ||
2 | Gıdaları analize hazırlama kuralları | ||
3 | Gıdalarda Kurumadde tayin yöntemleri | ||
4 | Gıdalarda Kurumadde tayin yöntemleri | ||
5 | Gıdalarda Kül tayin yöntemleri | ||
6 | Gıdalarda Kül tayin yöntemleri | ||
7 | Tuz tayini | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Tuz Tayini | ||
10 | Yağ Tayini | ||
11 | Yağ Tayini | ||
12 | Asitlik Tayini | ||
13 | Asitlik Tayini | ||
14 | Sularda sertlik tayini | ||
15 | Sularda sertlik tayini | ||
16 | Final |
Laboratuar Teknikleri ve Gıda Analizleri Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk GAMLI
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 5 | 5 |
Uygulama/Pratik | 10 | 3 | 30 |
Soru-Yanıt | 12 | 2 | 24 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 6 | 2 | 12 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 12 | 2 | 24 |
Toplam İş Yükü (saat) | 95 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | |
[OC] 1 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 5 | |||||||
[OC] 2 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | |||||||
[OC] 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | |||||||
[OC] 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 |