Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
UGT2122013272 | KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI | Ders | 2 | 4 | 3.00 |
Önlisans
Türkçe
Bu dersin amacı, gıda mevzuatı ve eğitim ilkelerine, ulusal ve uluslararası gıda mevzuatı ve Türkiye'deki gıda kontrol, toplam kalite yönetim sistemleri hakkında bilgi vermek
Öğr. Gör. Sercan ERGÜN
1051 | Toplam kaliteyi, gıda güvenliğini ve gıda kontrol mevzuatını bilir |
1052 | Gıda kanun, yönetmelik ve kodeksini bilir. |
1053 | |
1054 | |
1055 | |
1116 |
Yok
Yok
Toplam Kalite nedir? Risk ve tehlike nedir? Taklit ve tağşiş gıda, vb mevzuatta önemli kavramlar. Gıda ve kanun, yönetmelik, Türk gıda kodeksi, Kontrol ve Etiketleme.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Gıda mevzuatı ve gıda kontrol- gıda güvenliğine giriş | ||
2 | Toplam kalite- tehlike ve riskler | ||
3 | 5179 sayılı gıda kanunu | ||
4 | İmitasyon ve teknik tanımları | ||
5 | Teknik ve Hijyenik özellikler hakkında yönetmelik | ||
6 | Çalışma izni ve gıda sicili | ||
7 | Sorumlu Yöneticilik | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | HACCP | ||
10 | İşyeri sorumlulukları | ||
11 | İşyeri sorumlulukları | ||
12 | Kontrol ve Denetim | ||
13 | Kodeks | ||
14 | Etiketleme | ||
15 | Bildirim ve Denetim | ||
16 | Dönem sonu sınavı |
Topal, Ş., 2001. Gıda Endüstrisinde Risk Yönetimi Sistemi; HACCP ve Uygulamaları. Taç Ofset Matbaacılık, İstanbul.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Beyin Fırtınası | 14 | 1 | 14 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 103 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | |
[OC] 1051 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||
[OC] 1052 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | ||||||||
[OC] 1053 | |||||||||||||||
[OC] 1054 | |||||||||||||||
[OC] 1055 | |||||||||||||||
[OC] 1116 |