GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UGT2492016272 GIDA ANALİZLERİ Ders 2 3 3.00

Önlisans


Türkçe


Gıda endüstrisi için önemli olan gıda işleme ve analiz tekniklerinin öğretilmesi


Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ


1 Öğrenciler gıda analizlerinde kullanılan yeni teknikleri bilir.
2 Öğrenciler gıda analizleri için uygun metot seçmeyi öğreneceklerdir.
3 Gıda analiz sonuçlarını yorumlamayı bilirler.
4 Gıda işleme tekniklerini öğreneceklerdir.


Yok


Yok


Bu ders gıda işleme ve analiz tekniklerini ele alır. Bu işleme ve tekniklerin pratik uygulamalarını içerir.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gıdaları analize hazırlama kuralları
2 Gıdaları analize hazırlama kuralları
3 Gıdalarda Kurumadde tayin yöntemleri
4 Gıdalarda Kurumadde tayin yöntemleri
5 Gıdalarda Kül tayin yöntemleri
6 Gıdalarda Kül tayin yöntemleri
7 Yağ Tayini
8 Ara sınav
9 Tuz tayini
10 Asitlik Tayini
11 Duyusal analizler
12 Gıdalarda protein analizi
13 Gıdalarda protein analizi
14 Sularda sertlik tayini
15 Sularda sertlik tayini
16 Final

Laboratuar Teknikleri ve Gıda Analizleri Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk GAMLI



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 5 5
Uygulama/Pratik 10 3 30
Soru-Yanıt 12 2 24
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 6 2 12
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 12 2 24
Toplam İş Yükü (saat) 95

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 1 4 3 4 4 3 5 5 5
[OC] 2 4 4 4 3 4 4 5 5
[OC] 3 4 3 4 4 4 4 5 5
[OC] 4 4 4 4 4 4 4 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek