Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
UGT2402016272 | TAHIL İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Ders | 2 | 4 | 4.00 |
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak tahıl ürünleri üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Yrd.Doç.Dr. Hilal TOZLU ÇELİK
1 | Tahılların, özellikle de buğdayın teknolojik önemini anlar |
2 | Makarna, bisküvi, kraker, gofret, kek, milföy, bulgur, kahvaltılık tahıllar ve tarhana üretimlerini kontrol edebilir |
3 | Tahıl ürünleri üretiminde kullanılan alet ekipman konusunda bilgi sahibi olur |
4 | Tahıl ürünlerinin üretiminde kullanılan hammaddeler, bu hammaddelerin özellikleri ,fonksiyonları ve kullanılan katkı maddeleri konusunda bilgi sahibi olur |
Yok
Yok
Makarna yapım teknolojisi, bisküvi, kraker, gofret, kek, milföy yapım teknolojileri, bulgur yapım teknolojisi, nişasta, dekstrin ve glikoz üretim teknolojisi, kahvaltılık tahıl yapım teknolojisi, tarhana yapım teknolojisi
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Makarna yapım teknolojisi: makarna tanımı ve çeşitleri, durum buğdayı, irmik ve makarna kalite özellikleri | ||
2 | Makarna yapım teknolojisi: üretim aşamaları | ||
3 | Bisküvi yapım teknolojisi: üretimde kullanılan hammaddeler ve özellikleri | ||
4 | Bisküvi yapım teknolojisi: üretim aşamaları | ||
5 | Kraker yapımı | ||
6 | Gofret yapımı | ||
7 | Kek yapımı | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Milföy yapım teknolojisi | ||
10 | Bulgur yapım teknolojisi: bulgur yapım aşamaları | ||
11 | Bulgur yapım teknolojisi: Türkiye’de bulgur yapım yöntemleri, bulgurun besin değeri | ||
12 | Nişasta, dekstrin ve glikoz üretim teknolojisi | ||
13 | Kahvaltılık tahıl yapım teknolojisi: kahvaltılık tahılların üretimi | ||
14 | Kahvaltılık tahıl yapım teknolojisi: kahvaltılık tahılların besin değeri, depolanması, tüketim durumu | ||
15 | Tarhana yapım teknolojisi | ||
16 | Final sınavı |
Elgün, A., Ertugay, Z. (2002) Tahıl İşleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ofset Tesisi, Erzurum. Elgün A., Türker S., VE Bilgiçli N., 2007. Tahıl Ürünleri Teknolojisi. S.Ü. Ziraat Fakültesi, Konya
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Quiz | 2 | 1 | 2 |
Derse Katılım | 8 | 2 | 16 |
Uygulama/Pratik | 5 | 1 | 5 |
Laboratuvar | 5 | 1 | 5 |
Problem Çözümü | 4 | 1 | 4 |
Tartışma | 5 | 1 | 5 |
Soru-Yanıt | 5 | 1 | 5 |
Takım/Grup Çalışması | 4 | 2 | 8 |
Deney | 6 | 1 | 6 |
Beyin Fırtınası | 5 | 1 | 5 |
Rapor Hazırlama | 1 | 4 | 4 |
Rapor Sunma | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 10 | 2 | 20 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Okuma | 6 | 1 | 6 |
Toplam İş Yükü (saat) | 108 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 2 | 4 | 3 | 3 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 |
[OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 2 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 4 | 3 |
[OC] 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 |