GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UGP2222011272 SU ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli Ders Grubu 2 4 2.00

Önlisans


Türkçe


Su ürünlerinde gıda kodeksi ve standartlarının uygulama yöntemlerinin verilmesi


Öğr. Gör. Dr. Fatih Ahmet ASLAN


1 Su ürünleri ön işlemlerini uygulayabilme
2 Su ürünlerini depolayabilme ve taşıyabilme


Yok


Yok


Su ürünlerinin tanım ve fizyolojik ve kimyasal yapısı. Çeşitli su ürünlerinin işleme teknolojileri ve işlem akış şemaları. Su ürünlerindeki bozulmalar, belirlenmesi ve nedenleri. Su ürünleri yan ürün teknolojileri. Su ürünleri işletmelerinde hijyen ve sanitasyon. Su ürünlerinde kalite kontrol yöntemlerinin gösterilmesi.Yapılan analiz sonuçlarının değerlendirilmesi. Su ürünlerinde gıda kodeksi ve standartlarının uygulama yöntemleri.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Su ürünleri işleme tesisi ve pazara balık nakli
2 Su ürünlerinde kalite ve tazelik değişimlerinin belirlenmesi
3 Su ürünlerine uygulanan ön işlemler
4 Su ürünlerinin depolanması
5 Su ürünleri nakil araçları
6 Tuzlama
7 Tuzlama
8 Ara sınav
9 Kurutma
10 Kurutma
11 Tütsüleme işlemi
12 Tütsüleme işlemi
13 Konserve yapma
14 Marinatlama
15 Dondurma işlemi
16 Dönem sonu sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 0 7
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 1 3 3
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 6 6
Toplam İş Yükü (saat) 51

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 1 4 3
[OC] 2 4 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek