Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
UGP2222011272 | SU ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 2.00 |
Önlisans
Türkçe
Su ürünlerinde gıda kodeksi ve standartlarının uygulama yöntemlerinin verilmesi
Öğr. Gör. Dr. Fatih Ahmet ASLAN
1 | Su ürünleri ön işlemlerini uygulayabilme |
2 | Su ürünlerini depolayabilme ve taşıyabilme |
Yok
Yok
Su ürünlerinin tanım ve fizyolojik ve kimyasal yapısı. Çeşitli su ürünlerinin işleme teknolojileri ve işlem akış şemaları. Su ürünlerindeki bozulmalar, belirlenmesi ve nedenleri. Su ürünleri yan ürün teknolojileri. Su ürünleri işletmelerinde hijyen ve sanitasyon. Su ürünlerinde kalite kontrol yöntemlerinin gösterilmesi.Yapılan analiz sonuçlarının değerlendirilmesi. Su ürünlerinde gıda kodeksi ve standartlarının uygulama yöntemleri.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Su ürünleri işleme tesisi ve pazara balık nakli | ||
2 | Su ürünlerinde kalite ve tazelik değişimlerinin belirlenmesi | ||
3 | Su ürünlerine uygulanan ön işlemler | ||
4 | Su ürünlerinin depolanması | ||
5 | Su ürünleri nakil araçları | ||
6 | Tuzlama | ||
7 | Tuzlama | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Kurutma | ||
10 | Kurutma | ||
11 | Tütsüleme işlemi | ||
12 | Tütsüleme işlemi | ||
13 | Konserve yapma | ||
14 | Marinatlama | ||
15 | Dondurma işlemi | ||
16 | Dönem sonu sınavı |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 0 | 7 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 1 | 3 | 3 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Toplam İş Yükü (saat) | 51 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | |
[OC] 1 | 4 | 3 | |||||||||||||
[OC] 2 | 4 | 3 |