Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
UGT1042013272 | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Ders | 1 | 2 | 3.00 |
Önlisans
Türkçe
Mikroorganizma ve gıda arasındaki ilişkiyi öğretmek Mikrobiyal gelişme hakkında temel bilgi sağlamak Öğrencileri laboratuar analiz için geliştirmek Öğrencilere mikroorganizmaları tanıtmak
Öğr. Gör. Sercan ERGÜN
1404 | Mikroorganizmayı açıklayabilir |
1405 | Gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler bilgi ve becerilere sahip olur |
1406 | Laboratuar analizleri konusunda bilgi ve becerilere sahip olur |
Yok
Yok
Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşma Kaynakları Gıdalardaki Mikroorganizmalar Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen Faktörler Mikrobiyolojik bozulmalar
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşma Kaynakları Gıdalardaki Mikroorganizmalar | ||
2 | Gıdalardaki Mikroorganizmalar Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen İç Faktörler | ||
3 | Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen İç Faktörleri İncelemek Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen Dış Faktörler Gıdalarda İndikatör Mikroorganizmalar | ||
4 | Gıdalarda İndikatör Mikroorganizmalar Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar | ||
5 | Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar Mikrobiyal Kontaminasyon Kontrolu Mikroorganizmaların Uzaklaştırılması | ||
6 | Mikrobiyal Gelişmenin Engellenmesi, Mikrorganizmaların Öldürülmesi | ||
7 | Mikrorganizmaların Öldürülmesini | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Et ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar | ||
10 | Süt ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar | ||
11 | Yumurta ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar Meyve Sebze ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar | ||
12 | Meyve Sebze ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar Konservelerde Mikrobiyolojik Bozulmaları | ||
13 | Konservelerde Mikrobiyolojik Bozulmalar Tahıl ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar | ||
14 | Tahıl ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar Fermente Alkollü İçeceklerde Mikrobiyolojik Bozulmalar | ||
15 | Fermente Alkollü İçeceklerde Mikrobiyolojik Bozulmalar Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşma Kaynakların Gıdalardaki Mikroorganizmalar | ||
16 | Final |
ERKMEN,O; 2010, Gıda Mikrobiyolojisi Elif Yayınevi, ANKARA
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 1 | 14 |
Laboratuvar | 14 | 2 | 28 |
Rapor Hazırlama | 14 | 2 | 28 |
Rapor Sunma | 14 | 2 | 28 |
Toplam İş Yükü (saat) | 102 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | |
[OC] 1404 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||
[OC] 1405 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||
[OC] 1406 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |