Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan Turizm ve Otel işletmeciliği programı 1994 yılında kurulmuştur.
120 AKTS kredilik program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı Ön Lisans derecesine sahip olunur.
Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir.
Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programında Ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir.
İnsan kaynaklarının mesleki eğitim yoluyla geliştirilmesi projesi (İKMEP), beşinci seviye meslek standartlarına dayalı olan bu program, Turizm Otel İşletmeciliği ve Seyahat Sektörünün ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve donanıma sahip olan öğrencilerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, lise öğrenimi sonrasında iki yıllık önlisans eğitimi vermektedir. Bu süreçte, teorik ve işyeri uygulamasına dayalı pratik eğitim verilmektedir. Programın I. ve II. Öğretiminin her birine yaklaşık 55 öğrenci alınmaktadır. Öğrenciler, ikinci sınıfta, zorunlu derslerinin yanında ayrıca 8 kredilik İşyeri Eğitimi yada mesleki anlamda bilgilerini arttıracak seçimlik dersler alabilmektedir. Öğrencilerin mesleği ile ilgili alanlarda 50 işgününü kapsayan bir stajı tamamlaması zorunludur. Öğrencilerin mezun olabilmesi için en az 2.00 ortalamaya sahip olması şartı aranmaktadır
Turizm ve Otel İşletmeciliği programından mezun olan öğrenciler, konaklama işletmeleri, tur operatörleri ve seyahat acentaları ile yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmektedirler.
Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Dikey Geçiş sınavından geçerli not almaları koşuluyla lisans programlarında öğrenim görebilirler.
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`i, uygulamaların ise en az %80’ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuar sınavı, küçük sınav gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40 yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.
Programı başarıyla tamamlamak için mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve zorunlu stajı başarıyla tamamlamak gerekmektedir.
0
Program Koordinatörü Doç. Dr. Cemile Bahtiyar Karadeniz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Bucak Mahallesi Serdarzade Mustafa Efendi Cad. No:1 Merkez / ORDU Telefon : 0 (452) 223 14 86 Faks : 0 (452) 225 29 83 E-Posta:sbmyo@odu.edu.tr cbkaradeniz@gmail.com
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı kadrosunda 2 öğretim üyesi, 3 öğretim görevlisi bulunmaktadır. İnternet bağlantılı bilgisayar laboratuarı ve konferans salonu bulunmaktadır. Projeksiyon ve internet bağlantısı gibi teknik donanımlarla sınıflarda eğitim verilmektedir.
1 | Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte otel ve seyahat işletmeciliği alanındaki yazılım ve donanımı kullanabilmek. |
2 | Turizm sektörü hakkında genel bilgi sahibi olabilmek ve bu temel bilgileri çalışma hayatında kullanma becerisine sahip olabilmek. |
3 | Turizm sektöründe yeterli olacak düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olabilmek. |
4 | Gereksinimleri karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisine sahip olabilmek. |
5 | Mesleki özgüven becerisine sahip olabilmek. |
6 | Turizm ve Otel işletmelerinin temel faaliyet konularını öğrenmek, etik değerlere bağlı kalmak ve doğal çevreyi korumak. |
7 | Yazılı ve sözlü iletişim yeterliliğine ve yüksek ikna gücüne sahip olabilmek. |
8 | Turizm pazarlaması, seyahat acentacılığı ve tur operatörlüğü konusunda organizasyon bilgisine sahip olabilmek. |
9 | Otel işletmelerinin temel faaliyet konularıyla ilgili bilgi ve beceriye sahip olabilmek. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GSEÇ2014839_1_1 | Türkçe | GSEÇMELİ_1_1 | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
İAİTB19120109129 | Türkçe | ATATÜRK İLK. VE İNK. TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
İTDB10120109129 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
İYDB11520109129 | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SECTRZM 101 | Türkçe | SEÇMELİ1 | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
TUR109201291290 | Türkçe | GENEL TURİZM | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TUR1612014839 | Türkçe | MENÜ PLANLAMA | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
TUR1632014839 | Türkçe | ÖNBÜRO HİZMETLERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
TUR1672014839 | Türkçe | GENEL MUHASEBE | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
TUR1692014839 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ | Zorunlu | 4 | - | - | 4 | |
Toplam | 20 | 1 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
İAİTB19220109129 | Türkçe | ATATÜRK İLK. VE İNK. TARİHİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
İTDB10220109129 | Türkçe | TÜRK DİLİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
İYDB11620109129 | Türkçe | YABANCI DİL II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SECTRZM102 | Türkçe | SECMELİ 2 | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
STAJ1022014839 | Türkçe | STAJ - I | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
TUR1622014839 | Türkçe | KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
TUR1642014839 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK SER. - I | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
TUR1662014839 | Türkçe | TURİZM EKONOMİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TUR1682014839 | Türkçe | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
Toplam | 17 | 2 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SECTRZM201 | Türkçe | SECMELİ 3 | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
TUR207201291290 | Türkçe | İŞ ORGANİZASYONU | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
TUR209201291290 | Türkçe | TURİZM COĞRAFYASI I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TUR2612014839 | Türkçe | TURİZM MEVZUATI | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
TUR2632014839 | Türkçe | TUR OPER. ve SEY.ACENTECİLİĞİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
TUR2732014839 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ - II | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
TUR2752015839 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL-I | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
TUR2772015839 | Türkçe | ARAŞ.YÖN. VE TEKNİKLERİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
Toplam | 18 | 1 | 0 | 30 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SECTRZM202 | Türkçe | SECMELİ 4 | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
STJ200201291290 | Türkçe | STAJ-II | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
TUR2622014839 | Türkçe | İŞÇİ SAĞ. VE İŞ GÜVENLİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TUR2642014839 | Türkçe | TURİZM PAZARLAMASI | Zorunlu | 4 | - | - | 4 | |
TUR2662014839 | Türkçe | TURİZM COĞRAFYASI II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TUR2682014839 | Türkçe | OTEL OTOM. SİSTEMLERİ | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
TUR2702014839 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL - II | Zorunlu | 4 | - | - | 4 | |
TUR2722014839 | Türkçe | YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
Toplam | 17 | 2 | 0 | 30 | ||||
GSEÇ2014839_1_1 - GSEÇMELİ_1_1 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GSEC1932014839 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ | Seçmeli | 1 | 1 | - | 2 | |
GSEC1952014839 | Türkçe | MÜZİK | Seçmeli | 1 | 1 | - | 2 | |
GSEC1972014839 | Türkçe | RESİM | Seçmeli | 1 | 1 | - | 2 | |
SECTRZM 101 - SEÇMELİ1 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC1612014839 | Türkçe | BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEC1632014839 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEC1652014839 | Türkçe | MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEC1672014839 | Türkçe | İŞ ve SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SECTRZM102 - SECMELİ 2 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC1622014839 | Türkçe | REKREASYON VE ANİMASYON | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SEC1642014839 | Türkçe | TURİZM VE ÇEVRE | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SEC1662014839 | Türkçe | PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SEC1682014839 | Türkçe | ÖZEL İLGİ TURİZMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SECTRZM201 - SECMELİ 3 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2692015839 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 3 | 1 | - | 4 | |
SEC2712015839 | Türkçe | KONGRE VE SEMİNER ORG. | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEC2732015839 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SECTRZM202 - SECMELİ 4 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC1702015839 | Türkçe | REHBERLİK HİZMETLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SEC2622014839 | Türkçe | TÜRK MUTFAĞI | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SEC2642014839 | Türkçe | HİJYEN SANİTASYON | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SEC2682014839 | Türkçe | TURİZM SEK. İNSAN KAY.YÖN. | Seçmeli | 3 | - | - | 3 |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2018839_1_1 | Türkçe | SEÇMELİ_1_1 | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
TRZ1012018839 | Türkçe | TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
TRZ1032018839 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ VE MENÜ PLANLAMA | Zorunlu | 3 | 1 | - | 5 | |
TRZ1072018839 | Türkçe | GENEL TURİZM | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
TRZ1092018839 | Türkçe | GENEL MUHASEBE | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
TRZ1112018839 | Türkçe | MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
TRZ1132024839 | Türkçe | ÖNBÜRO VE OTOMASYON | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
YÖKA1 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKT1 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKY1 | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 19 | 3 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
STJ1022018839 | Türkçe | STAJ-I | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
TRZ1022018839 | Türkçe | TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
TRZ1042018839 | Türkçe | KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
TRZ1062018839 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ-I | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
TRZ1082018839 | Türkçe | TURİZM EKONOMİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TRZ1102018839 | Türkçe | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TRZ1142018839 | Türkçe | TURİZM VE ÇEVRE | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TRZ1162022839 | Türkçe | KONAKLAMA İŞLETMELERİ MUHASEBESİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKA2 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKT2 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKY2 | Türkçe | YABANCI DİL-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 22 | 2 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ORTAKSEÇ_GÜZ | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
SEC2018839_2_1 | Türkçe | SEÇMELİ_2_1 | Seçmeli | - | - | - | 4 | |
TRZ2012018839 | Türkçe | TURİZM MEVZUATI | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
TRZ2032018839 | Türkçe | SEYEHAT ACENTECİLİĞİ VE TUR OPERATÖRLÜĞÜ | Zorunlu | 3 | 1 | - | 5 | |
TRZ2052018839 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ-II | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
TRZ2072018839 | Türkçe | TURİZM COĞRAFYASI-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TRZ2092018839 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL-I | Zorunlu | 4 | - | - | 4 | |
TRZ2152022839 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TRZ2172022839 | Türkçe | DESTİNASYON YÖNETİMİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
Toplam | 18 | 2 | 0 | 30 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ORTAKSEÇ_BAHAR | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
SEC2018839_2_2 | Türkçe | SEÇMELİ_2_2 | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
STJ2022018839 | Türkçe | STAJ-II | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
TRZ2042018839 | Türkçe | OTEL OTOMASYON SİSTEMLERİ | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
TRZ2082018839 | Türkçe | TURİZM COĞRAFYASI II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TRZ2102018839 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL-II | Zorunlu | 4 | - | - | 4 | |
TRZ2122018839 | Türkçe | YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
TRZ2142018839 | Türkçe | TURİZM SEKTÖRÜNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TRZ2162022839 | Türkçe | TURİZM PAZARLAMASI | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TRZ2182022839 | Türkçe | KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TRZ2202022839 | Türkçe | ALTERNATİF TURİZM | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 19 | 1 | 0 | 30 | ||||
SEC2018839_1_1 - SEÇMELİ_1_1 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GSEC1012018839 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GSEC1032018839 | Türkçe | MÜZİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ORTAKSEÇ_GÜZ - ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ODUS0001 | Türkçe | KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0002 | Türkçe | ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0003 | Türkçe | METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0004 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0005 | Türkçe | TEMEL FOTOĞRAF | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0006 | Türkçe | PORTFOLYO TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0007 | Türkçe | MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0008 | Türkçe | DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0009 | Türkçe | KARADENİZDE BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0010 | Türkçe | DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0011 | Türkçe | TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0012 | Türkçe | SAĞLIKLI BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0013 | Türkçe | SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0014 | Türkçe | BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0015 | Türkçe | PRATİK MEYVECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0016 | Türkçe | PRATİK BAĞCILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0017 | Türkçe | PRATİK SEBZECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0018 | Türkçe | ORGANİK TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0019 | Türkçe | TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0020 | Türkçe | GENEL TIBBİ BİTKİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0021 | Türkçe | AKILLI ŞEHİRLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0022 | Türkçe | SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0023 | Türkçe | ÇEVRE VE İNSAN | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0024 | Türkçe | SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0025 | Türkçe | BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0026 | Türkçe | YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0027 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0028 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0029 | Türkçe | MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0030 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0031 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0032 | Türkçe | SANAT TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0033 | Türkçe | GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0034 | Türkçe | MARKA YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0035 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0036 | Türkçe | PROJE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0037 | Türkçe | TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0038 | Türkçe | MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0039 | Türkçe | KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0040 | Türkçe | SOSYAL MEDYA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0041 | Türkçe | MEDYA ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0042 | Türkçe | İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0043 | Türkçe | AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0044 | Türkçe | GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0045 | Türkçe | TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0046 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0047 | Türkçe | HAT SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0048 | Türkçe | BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0049 | Türkçe | TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0050 | Türkçe | GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0051 | Türkçe | KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0052 | Türkçe | YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0054 | Türkçe | YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0055 | Türkçe | TÜRK SİNEMASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0056 | Türkçe | İNTERNET HUKUKU VE NETİKET | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0057 | Türkçe | ZEKA OYUNLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0058 | Türkçe | OKUMA KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0059 | Türkçe | KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0060 | Türkçe | SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0061 | Türkçe | AMATÖR BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0062 | Türkçe | GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0063 | Türkçe | AKVARYUM HOBİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0064 | Türkçe | GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0065 | Türkçe | İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0066 | Türkçe | GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0067 | Türkçe | KAMU POLİTİKASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0068 | Türkçe | BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEC2018839_2_1 - SEÇMELİ_2_1 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
TSEC2012018839 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
TSEC2032018839 | Türkçe | İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
TSEC2052018839 | Türkçe | TÜRK MUTFAĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
TSEC2072018839 | Türkçe | TURİZM SOSYOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
TSEC2092018839 | Türkçe | DAVRANIŞ BİLİMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
TSEC2112022839 | Türkçe | KÜLTÜREL MİRAS TURİZMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ORTAKSEÇ_BAHAR - ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ODUS0001 | Türkçe | KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0002 | Türkçe | ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0003 | Türkçe | METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0004 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0005 | Türkçe | TEMEL FOTOĞRAF | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0006 | Türkçe | PORTFOLYO TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0007 | Türkçe | MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0008 | Türkçe | DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0009 | Türkçe | KARADENİZDE BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0010 | Türkçe | DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0011 | Türkçe | TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0012 | Türkçe | SAĞLIKLI BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0013 | Türkçe | SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0014 | Türkçe | BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0015 | Türkçe | PRATİK MEYVECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0016 | Türkçe | PRATİK BAĞCILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0017 | Türkçe | PRATİK SEBZECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0018 | Türkçe | ORGANİK TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0019 | Türkçe | TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0020 | Türkçe | GENEL TIBBİ BİTKİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0021 | Türkçe | AKILLI ŞEHİRLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0022 | Türkçe | SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0023 | Türkçe | ÇEVRE VE İNSAN | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0024 | Türkçe | SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0025 | Türkçe | BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0026 | Türkçe | YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0027 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0028 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0029 | Türkçe | MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0030 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0031 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0032 | Türkçe | SANAT TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0033 | Türkçe | GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0034 | Türkçe | MARKA YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0035 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0036 | Türkçe | PROJE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0037 | Türkçe | TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0038 | Türkçe | MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0039 | Türkçe | KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0040 | Türkçe | SOSYAL MEDYA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0041 | Türkçe | MEDYA ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0042 | Türkçe | İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0043 | Türkçe | AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0044 | Türkçe | GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0045 | Türkçe | TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0046 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0047 | Türkçe | HAT SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0048 | Türkçe | BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0049 | Türkçe | TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0050 | Türkçe | GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0051 | Türkçe | KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0052 | Türkçe | YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0054 | Türkçe | YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0055 | Türkçe | TÜRK SİNEMASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0056 | Türkçe | İNTERNET HUKUKU VE NETİKET | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0057 | Türkçe | ZEKA OYUNLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0058 | Türkçe | OKUMA KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0059 | Türkçe | KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0060 | Türkçe | SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0061 | Türkçe | AMATÖR BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0062 | Türkçe | GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0063 | Türkçe | AKVARYUM HOBİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0064 | Türkçe | GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0065 | Türkçe | İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0066 | Türkçe | GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0067 | Türkçe | KAMU POLİTİKASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0068 | Türkçe | BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEC2018839_2_2 - SEÇMELİ_2_2 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
TSEC2022018839 | Türkçe | HİJYEN SANİTASYON | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
TSEC2042018839 | Türkçe | REHBERLİK HİZMETLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
TSEC2062018839 | Türkçe | TURİZM İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
TSEC2082018839 | Türkçe | REKREASYON VE ANİMASYON | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
TSEC2102018839 | Türkçe | KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
TSEC2122022839 | Türkçe | PROTOKOL VE SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 |