GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
SEC2732015839 YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ Seçmeli Ders Grubu 2 3 2.00

Önlisans



Yiyecek içecek hizmet işletmelerini detaylı tanıyabilme, Yiyecek içecek hizmet işletmelerinin yönetim, planlama ve organizasyon şekillerini kavrayabilme.


Öğr. Gör. Mehmet KABACIK


1 Yiyecek içecek işletmelerini kavrayabilme
2 Yiyecek içecek işletmelerinin yönetim yapısını kavrayabilme
3 Beslenmedeki temel bilgileri kavrayabilme
4 Menü kavramını kavrayabilme
5


Yok


Yok


Yiyecek ve içecek işletmelerini, yönetim yapısını, beslenme ve menü planlama konularını kavrama ve uygulamak. Konuk ile İlişkiler ve Şikayetler ile İlgilenme Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Pazarlaması yapmak.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Yiyecek İçecek Endüstrisi ve Yönetimi
2 Yiyecek ve İçecek İşletmeleri
3 Yiyecek İçecek Bölümü ve Organizasyon Yapısı
4 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon
5 Beslenmenin Önemi
6 Menünün Önemi
7 Servisin Önemi
8 Arasınav
9 Mutfak ve Yiyecek Üretim Plânlaması
10 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü
11 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü
12 Konuk ile İlişkiler ve Şikayetler ile İlgilenme
13 Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Pazarlaması
14 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Pazarlama Çalışmaları
15 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Pazarlama Çalışmaları
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 6 1 6
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 6 1 6
Toplam İş Yükü (saat) 70

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9
[OC] 1 4 5 4 4 5
[OC] 2 4 4 4 4 4
[OC] 3 4 4 4 5 4
[OC] 4 5 5 5 5 5
[OC] 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek