Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
TUR1612014839 | MENÜ PLANLAMA | Ders | 1 | 1 | 4.00 |
Önlisans
Türkçe
Öğrenci bu ders ile menü planlaması menü maliyeti hesaplama ve menü kartı hesaplama yeterliğini kazanabilecektir.
Öğr. Gör. Mustafa SARI
1 | Menü planlamak |
2 | Menü maliyeti hesaplamak |
3 | Menü kartı hazırlamak |
4 | Porsiyon maliyetlerini hesaplamak; |
5 | Satış fiyatını oluşturmak; |
Yok
Yok
Yemekleri reçeteleri oluşturmak, İçecek menüleri oluşturmak, Özel menüleri oluşturmak, Porsiyon maliyetlerini hesaplamak , Satış fiyatını oluşturmak, Menü kartlarını hazırlamak.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Menü ön hazırlıklarının yapılması | ||
2 | Yemek reçeteleri oluşturma | ||
3 | İçecek menüleri oluşturma | ||
4 | Özel menüler oluşturma | ||
5 | Özel menüler oluşturma | ||
6 | Porsiyon maliyetlerini hesaplama | ||
7 | Porsiyon maliyetlerini hesaplama | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Menüde maliyet kontrolü | ||
10 | Menüde maliyet kontrolü | ||
11 | Menüde değerlendirme | ||
12 | Satış fiyatını oluşturma | ||
13 | Ön hazırlıkları yapma | ||
14 | Menü kartlarını hazırlama | ||
15 | Menü kartlarını hazırlama | ||
16 | Tekrar |
Menü Yönetimi ve Menü Planlama (Hüseyin ALTINEL) Yiyecek sektöründe bulunan kurumlar İnternet
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Uygulama/Pratik | 14 | 1 | 14 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 3 | 1 | 3 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 3 | 1 | 3 |
Toplam İş Yükü (saat) | 120 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | |
[OC] 1 | 4 | 4 | 4 | 4 | |||||
[OC] 2 | 4 | 4 | 4 | 5 | |||||
[OC] 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | |||||
[OC] 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | |||||
[OC] 5 | 4 | 4 | 4 | 5 |