GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
TUR1612014839 MENÜ PLANLAMA Ders 1 1 4.00

Önlisans


Türkçe


Öğrenci bu ders ile menü planlaması menü maliyeti hesaplama ve menü kartı hesaplama yeterliğini kazanabilecektir.


Öğr. Gör. Mustafa SARI


1 Menü planlamak
2 Menü maliyeti hesaplamak
3 Menü kartı hazırlamak
4 Porsiyon maliyetlerini hesaplamak;
5 Satış fiyatını oluşturmak;


Yok


Yok


Yemekleri reçeteleri oluşturmak, İçecek menüleri oluşturmak, Özel menüleri oluşturmak, Porsiyon maliyetlerini hesaplamak , Satış fiyatını oluşturmak, Menü kartlarını hazırlamak.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Menü ön hazırlıklarının yapılması
2 Yemek reçeteleri oluşturma
3 İçecek menüleri oluşturma
4 Özel menüler oluşturma
5 Özel menüler oluşturma
6 Porsiyon maliyetlerini hesaplama
7 Porsiyon maliyetlerini hesaplama
8 Ara sınav
9 Menüde maliyet kontrolü
10 Menüde maliyet kontrolü
11 Menüde değerlendirme
12 Satış fiyatını oluşturma
13 Ön hazırlıkları yapma
14 Menü kartlarını hazırlama
15 Menü kartlarını hazırlama
16 Tekrar

Menü Yönetimi ve Menü Planlama (Hüseyin ALTINEL) Yiyecek sektöründe bulunan kurumlar İnternet



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Uygulama/Pratik 14 1 14
Bireysel Çalışma 14 4 56
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 3 1 3
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 3 1 3
Toplam İş Yükü (saat) 120

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9
[OC] 1 4 4 4 4
[OC] 2 4 4 4 5
[OC] 3 4 3 3 4
[OC] 4 5 4 4 4
[OC] 5 4 4 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek