GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
SEC2622014839 TÜRK MUTFAĞI Seçmeli Ders Grubu 2 4 3.00

Önlisans



Türk mutfak kültürünü aktarmak ve öğrencilerin bu bilgileri kullanarak Türk mutfak kültürünü gelecekte daha iyi yerlere getirmelerini sağlamak.



1 Türk mutfağının özellikleri kavramak.
2 Türk mutfağını uluslararası düzeyde tanıtabilmek.
3 Türk mutfağına mahsus menüler hazırlayabilmek.
4 Türk mutfağının Orta Asya dönemi hakkında bilgi verebilmek.
5 Türk mutfağının Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı dönemleri hakkında bilgi verebilmek.


Yok


Yok


Türk mutfak tarihi, mutfak araçları, pişirme teknikleri sofra düzeni, yemek adabı kutsal günlerde yemekler, tarihsel süreçte devamlılık, Osmanlı Mutfağının önemi. Orta Asya’dan günümüze Türk mutfağı, Orta Asya’dan günümüze Türk mutfağı ile ilgili kaynaklar


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Mutfak Tarihine Giriş
2 Tarihsel Gelişim
3 Mutfak Mimarisi
4 Mutfak Araçları
5 Pişirme Teknikleri
6 Sofra Düzenleri ve Servisi
7 Yemek Öğünleri
8 Ara Sınav
9 Yemek Yeme Adabı
10 Davet Yemekleri ve ikramları
11 Geçiş Dönemleri
12 Orta Asya’dan günümüze Türk mutfağı
13 Orta Asya’dan günümüze Türk mutfağı ile ilgili kaynaklar
14 Kutsal Günler Neşeli Günler
15 Yemekler ve Uygulamaları genel değerlendirme
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 3 14 42
Bireysel Çalışma 1 14 14
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 2 6 12
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 2 6 12
Toplam İş Yükü (saat) 82

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9
[OC] 1 5 5 5 4 4
[OC] 2 4 4 4 5 5
[OC] 3 4 4 4 4 4
[OC] 4 4 4 4 4 5
[OC] 5 5 4 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek