Ordu Üniversitesi’nde Aşçılık Programı, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü altında bulunmaktadır. Aşçılık Programı’na, 2014 yılında 20 kontenjanla öğrenci alımına başlanmıştır.İlk mezunlarını 2016 yılında verecek programımız, kontenjanını 30 öğrenci olarak arttırmış ve mezun vermeye devam edecektir.
Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında “Aşçılık Meslek Elemanı” Ön Lisans diploması verilir.
Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir.Ancak Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olup sınavsız geçiş hakkına sahip olan öğrencilerde programımızı tercih edebilmektedir.
Ordu Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler,bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, BEÜ ‘de verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte/enstitü müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.
Aşçılık Programı alanında önlisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümü ile stajı başarıyla tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekir.
Aşçılık Programının amacı; aşçılık alanında mesleki, akademik bilgi ve beceriler kazanmış, Türk mutfağı ve Dünya mutfak türleri ile ilgili teorik ve pratik bilgi ve birikimleri doğrultusunda uluslar arası alanda rekabet edebilen, farklı ülkelerden meslektaşlarıyla iletişim kurabilecek dil gücüne sahip nitelikli mutfak şefleri yetiştirmektir. İki yıllık ön lisans programı süresince mutfak şefi adaylarına en temelden ileri seviyeye kadar mutfak sanatının tüm inceliklerini öğretmenin yanı sıra mesleki seçmeli dersler ile yiyecek-içecek işletmeciliğinin temel bilgilerinin de kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu yüzden Mutfak planlama, Yemek pişirme teknikleri, Yöresel mutfaklar ve Dünya mutfakları gibi dersler hem teorik hem de uygulamalı dersler olarak hazırlanmıştır. Mutfak uygulama dersleri aşçı üniforması ve araç gereçleri ile gerçekleştirilmektedir.
Aşçılık programından mezun olan öğrenciler; yiyecek-içecek alanında gerek özel sektörde gerekse kamu kurumları içerisinde kolaylıkla iş bulabilirler. Lüks otel ve restoranlar, catering firmaları, havayolu, tren ve cruise gemi mutfakları gibi uluslar arası nitelik taşıyan kuruluşlarda da dil eğitimleri sayesinde iş bulabilme olanağına sahiptirler. Bunun yanında kendi işyerlerini açarak yiyecek-içecek alanında “Chef Patron” olarak işveren konumunda olabilirler.
YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda yatay ve dikey geçiş yapılır. Aşçılık ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı'nda başarılı oldukları takdirde, "Gastronomi ve Mutfak Sanatları, lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
Bölümümüzdeki her dersin değerlendirmesinde bir ara sınavı, en az bir uygulama sınavı ve bir genel sınav yapılmaktadır. Ara sınavın yüzde kırkı, dönem sonu sınavının ise yüzde altmışı esas alınarak bağıl sistem sonucuna göre öğrencinin başarı notu ortaya çıkmaktadır. Dersi alan öğrencilerin başarı seviyesine göre başarı derecesi ortaya çıkmaktadır. Öğrenciler dönem sonu sınavında başarısız oldukları takdirde ya da başaro ortalamalarını yükseltmek için bütünleme sınavına girme hakkına sahiptirler. Final sınavında ve bütünleme sınavında başarılı olamayan öğrenciler ilgili dersi yaz okulunda, eğer kendi üniversitesinde ders açılmışsa, kendi üniversitesinden, açılmamışsa başka bir üniversiteden ilgili ders tekrar alabilirler.
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, stajı tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir.
0
Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemile Bahtiyar Karadeniz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Bucak Mahallesi Serdarzade Mustafa Efendi Cad. No:1 Merkez / ORDU Telefon : 0 (452) 223 14 86 Faks : 0 (452) 225 29 83 E-Posta:sbmyo@odu.edu.tr cbkaradeniz@gmail.com
Öğrencilerin uygulama yapabilecekleri aşçılık atölyesi, servis salonu,internet bağlantılı bilgisayar laboratuarı ve konferans salonu bulunmaktadır. Projeksiyon ve internet bağlantısı gibi teknik donanımlı sınıflarda eğitim verilmektedir. Ayrıca iş dünyasından uzman ve yöneticilerin bilgi ve deneyimlerini aktardığı çeşitli seminerler düzenlenmektedir.
1 | Ekip üyesi olarak çalışır ve sorumluluk alır. |
2 | Aşçılık ile ilgili kuramlar, olgular kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir. |
3 | Aşçılık ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır. |
4 | Aşçılık ile ilgili sorunları tespit eder, çözümler üretir ve sunar. |
5 | Aşçılık mesleğindeki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir |
6 | Aşçılık ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli günceller ve geliştirir. |
7 | Aşçılık mesleğindeki örgütlerin iç ve dış çevre faktörleri hakkında bilgi sahibidir |
8 | Aşçılık ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur. |
9 | Aşçılık ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, uygulamada ve mesleğinde kullanır. |
10 | Mutfak ortamında birlikte çalıştığı insanların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirir ve performanslarını adil biçimde değerlendirir. |
11 | Aşçılık mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri takip eder. |
12 | Aşçılık ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli günceller ve geliştirir. |
13 | Aşçılık ile ilgili rapor hazırlar, bilgi, tartışma ve analizleri uzmanlara ve alan dışındakilere çeşitli şekillerde sunar. |
14 | Aşçılık ile ilgili işleri gerçekleştirirken insan sağlığını, sosyal ve doğal çevreyi dikkate alır. |
15 | İnsanlar ve kültürler arasındaki farklılıklara duyarlı olur, hoşgörü ve saygı gösterir. |
16 | Aşçılık mesleğinin gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
17 | Hizmet alanı, iş ve mesleği ile ilgili olarak bir yabancı dilde an az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde yenilikleri takip eder ve iletişim kurar. |
18 | Aşçılık ile ilgili düzenli olarak, sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapar. |
19 | Mutfaktaki işleri yasalar ve meslek standartları çerçevesinde yerine getirir. |
20 | Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme alanının gerektirdiği şekilde özen gösterir. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ASC10120188310 | Türkçe | MUTFAK PLANLAMA | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
ASC10320188310 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ | Zorunlu | 4 | - | - | 4 | |
ASC10720188310 | Türkçe | GASTRONOMİYE GİRİŞ | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
ASC10920188310 | Türkçe | TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
ASC11120188310 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
ASC11320228310 | Türkçe | PİŞİRME YÖNTEMLERİ I | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
SEC20188310_1_1 | Türkçe | SEÇMELİ_1_1 | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
YÖKA1 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKT1 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKY1 | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 22 | 2 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ASC10420188310 | Türkçe | YÖRESEL MUTFAKLAR | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
ASC10620188310 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ-I | Zorunlu | 1 | 1 | - | 3 | |
ASC11020188310 | Türkçe | MUTFAK KÜLTÜRÜ VE TARİHİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ASC11220228310 | Türkçe | PİŞİRME YÖNTEMLERİ II | Zorunlu | 3 | 1 | - | 6 | |
ASC11420228310 | Türkçe | MENÜ PLANLAMA | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
STJ10220188310 | Türkçe | STAJ-I | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
YÖKA2 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKT2 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKY2 | Türkçe | YABANCI DİL-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 18 | 4 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ASC20120188310 | Türkçe | SOĞUK MUTFAK | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
ASC20320188310 | Türkçe | PASTANE ÜRÜNLERİ | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
ASC20720188310 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
ASC21120188310 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ-II | Zorunlu | 1 | 1 | - | 3 | |
ASC21520228310 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ASC21720228310 | Türkçe | TÜRK MUTFAĞI | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
ASC21920228310 | Türkçe | GASTRONOMİ TURİZMİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ORTAKSEÇ_GÜZ | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
SEÇ228310_2_1 | Türkçe | SEÇMELİ_2_1 | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
Toplam | 16 | 4 | 0 | 30 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ASC20220188310 | Türkçe | İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
ASC20620188310 | Türkçe | OSMANLI MUTFAĞI | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
ASC20820188310 | Türkçe | DÜNYA MUTFAKLARI | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
ASC21020188310 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ASC21220188310 | Türkçe | GIDA GÜVENLİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ASC21420228310 | Türkçe | FONKSİYONEL GIDALAR | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ASC21620228310 | Türkçe | AROMATİK OTLAR VE BAHARATLAR | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ORTAKSEÇ_BAHAR | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
SEÇ228310_2_2 | Türkçe | SEÇMELİ_2_2 | Seçmeli | - | - | - | 4 | |
STJ20220188310 | Türkçe | STAJ-II | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
Toplam | 16 | 2 | 0 | 30 | ||||
SEC20188310_1_1 - SEÇMELİ_1_1 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GSEC10120188310 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GSEC10320188310 | Türkçe | MÜZİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ORTAKSEÇ_GÜZ - ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ODUS0001 | Türkçe | KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0002 | Türkçe | ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0003 | Türkçe | METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0004 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0005 | Türkçe | TEMEL FOTOĞRAF | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0006 | Türkçe | PORTFOLYO TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0007 | Türkçe | MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0008 | Türkçe | DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0009 | Türkçe | KARADENİZDE BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0010 | Türkçe | DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0011 | Türkçe | TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0012 | Türkçe | SAĞLIKLI BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0013 | Türkçe | SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0014 | Türkçe | BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0015 | Türkçe | PRATİK MEYVECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0016 | Türkçe | PRATİK BAĞCILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0017 | Türkçe | PRATİK SEBZECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0018 | Türkçe | ORGANİK TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0019 | Türkçe | TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0020 | Türkçe | GENEL TIBBİ BİTKİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0021 | Türkçe | AKILLI ŞEHİRLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0022 | Türkçe | SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0023 | Türkçe | ÇEVRE VE İNSAN | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0024 | Türkçe | SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0025 | Türkçe | BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0026 | Türkçe | YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0027 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0028 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0029 | Türkçe | MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0030 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0031 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0032 | Türkçe | SANAT TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0033 | Türkçe | GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0034 | Türkçe | MARKA YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0035 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0036 | Türkçe | PROJE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0037 | Türkçe | TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0038 | Türkçe | MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0039 | Türkçe | KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0040 | Türkçe | SOSYAL MEDYA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0041 | Türkçe | MEDYA ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0042 | Türkçe | İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0043 | Türkçe | AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0044 | Türkçe | GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0045 | Türkçe | TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0046 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0047 | Türkçe | HAT SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0048 | Türkçe | BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0049 | Türkçe | TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0050 | Türkçe | GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0051 | Türkçe | KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0052 | Türkçe | YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0053 | Türkçe | ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0054 | Türkçe | YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0055 | Türkçe | TÜRK SİNEMASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0056 | Türkçe | İNTERNET HUKUKU VE NETİKET | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0057 | Türkçe | ZEKA OYUNLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0058 | Türkçe | OKUMA KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0059 | Türkçe | KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0060 | Türkçe | SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0061 | Türkçe | AMATÖR BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0062 | Türkçe | GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0063 | Türkçe | AKVARYUM HOBİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0064 | Türkçe | GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0065 | Türkçe | İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0066 | Türkçe | GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0067 | Türkçe | KAMU POLİTİKASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0068 | Türkçe | BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEÇ228310_2_1 - SEÇMELİ_2_1 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ASEC21320228310 | Türkçe | MUTFAKTA YENİ AKIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ASEC21520228310 | Türkçe | GENEL TURİZM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ASEC21720228310 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ASEC21920228310 | Türkçe | MUTFAK EKİPMANLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ASEC22120228310 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ASEC22320228310 | Türkçe | İÇECEK TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ASEC22520228310 | Türkçe | DENİZ ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ORTAKSEÇ_BAHAR - ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ODUS0001 | Türkçe | KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0002 | Türkçe | ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0003 | Türkçe | METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0004 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0005 | Türkçe | TEMEL FOTOĞRAF | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0006 | Türkçe | PORTFOLYO TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0007 | Türkçe | MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0008 | Türkçe | DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0009 | Türkçe | KARADENİZDE BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0010 | Türkçe | DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0011 | Türkçe | TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0012 | Türkçe | SAĞLIKLI BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0013 | Türkçe | SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0014 | Türkçe | BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0015 | Türkçe | PRATİK MEYVECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0016 | Türkçe | PRATİK BAĞCILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0017 | Türkçe | PRATİK SEBZECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0018 | Türkçe | ORGANİK TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0019 | Türkçe | TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0020 | Türkçe | GENEL TIBBİ BİTKİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0021 | Türkçe | AKILLI ŞEHİRLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0022 | Türkçe | SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0023 | Türkçe | ÇEVRE VE İNSAN | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0024 | Türkçe | SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0025 | Türkçe | BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0026 | Türkçe | YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0027 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0028 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0029 | Türkçe | MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0030 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0031 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0032 | Türkçe | SANAT TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0033 | Türkçe | GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0034 | Türkçe | MARKA YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0035 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0036 | Türkçe | PROJE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0037 | Türkçe | TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0038 | Türkçe | MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0039 | Türkçe | KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0040 | Türkçe | SOSYAL MEDYA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0041 | Türkçe | MEDYA ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0042 | Türkçe | İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0043 | Türkçe | AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0044 | Türkçe | GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0045 | Türkçe | TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0046 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0047 | Türkçe | HAT SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0048 | Türkçe | BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0049 | Türkçe | TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0050 | Türkçe | GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0051 | Türkçe | KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0052 | Türkçe | YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0053 | Türkçe | ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0054 | Türkçe | YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0055 | Türkçe | TÜRK SİNEMASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0056 | Türkçe | İNTERNET HUKUKU VE NETİKET | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0057 | Türkçe | ZEKA OYUNLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0058 | Türkçe | OKUMA KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0059 | Türkçe | KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0060 | Türkçe | SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0061 | Türkçe | AMATÖR BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0062 | Türkçe | GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0063 | Türkçe | AKVARYUM HOBİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0064 | Türkçe | GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0065 | Türkçe | İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0066 | Türkçe | GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0067 | Türkçe | KAMU POLİTİKASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0068 | Türkçe | BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEÇ228310_2_2 - SEÇMELİ_2_2 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ASEC21420228310 | Türkçe | ŞEKER VE ÇİKOLATA YAPIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ASEC21620228310 | Türkçe | YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ASEC21820228310 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ASEC22020228310 | Türkçe | ALTERNATİF TURİZM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ASEC22220228310 | Türkçe | YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ASEC22420228310 | Türkçe | YEMEK SOSYOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ASEC22620228310 | Türkçe | ULUSLARARASI GASTRONOMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ASP10120148310 | Türkçe | MUTFAK PLANLAMA | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
ASP10520148310 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ | Zorunlu | 4 | - | - | 4 | |
ASP10720148310 | Türkçe | MENÜ PLANLAMA | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
ASP10920168310 | Türkçe | GASTRONOMİYE GİRİŞ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
GSEÇ20148310_1_1 | Türkçe | GSEÇMELİ_1_1 | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
İAİTB19120148310 | Türkçe | ATATÜRK İLK. VE İNK. TAR. I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
İTDB10120148310 | Türkçe | TÜRK DİLİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
İYDB11520148310 | Türkçe | YABANCI DİL I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SEÇASC101 | Türkçe | SEÇMELİ_1_1 | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
Toplam | 19 | 2 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ASP10620148310 | Türkçe | YÖRESEL MUTFAKLAR | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
ASP10820148310 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ - I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
ASP11020168310 | Türkçe | PİŞİRME YÖNTEMLERİ - I | Zorunlu | 4 | 2 | - | 6 | |
İAİTB19220148310 | Türkçe | ATATÜRK İLK. VE İNK. TAR. II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
İTDB10220148310 | Türkçe | TÜRK DİLİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
İYDB11620148310 | Türkçe | YABANCI DİL II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SEÇASC102 | Türkçe | SEÇMELİ_1_2 | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
STAJ10020148310 | Türkçe | STAJ - I | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
Toplam | 15 | 4 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ASP20320148310 | Türkçe | PASTANE ÜRÜNLERİ | Zorunlu | 3 | 1 | - | 5 | |
ASP20720168310 | Türkçe | SOĞUK MUTFAK | Zorunlu | 3 | 1 | - | 5 | |
ASP20920168310 | Türkçe | PİŞİRME YÖNTEMLERİ -II | Zorunlu | 3 | 1 | - | 5 | |
ASP21120148310 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ - II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
ASP21520158310 | Türkçe | ARAŞTIRMA YÖN. VE TEKNİKLERİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
ASP21720168310 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL I | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
SEC20920158310 | Türkçe | KONGRE VE SEMİNER ORG. | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SEÇASC201 | Türkçe | SEÇMELİ_2_1 | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
Toplam | 17 | 4 | 0 | 32 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ASP20420148310 | Türkçe | TÜRK MUTFAĞI | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
ASP20820148310 | Türkçe | DÜNYA MUTFAKLARI | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
ASP21420168310 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ASP21620168310 | Türkçe | OSMANLI MUTFAĞI | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
ASP21820168310 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL II. | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ASP22020168310 | Türkçe | GIDA GÜVENLİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SEÇASC202 | Türkçe | SEÇMELİ_2_2 | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
STAJ20020148310 | Türkçe | STAJ - II | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
Toplam | 16 | 3 | 0 | 30 | ||||
GSEÇ20148310_1_1 - GSEÇMELİ_1_1 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GSEC19320148310 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ | Seçmeli | 1 | 1 | - | 2 | |
GSEC19520148310 | Türkçe | MÜZİK | Seçmeli | 1 | 1 | - | 2 | |
GSEC19720148310 | Türkçe | RESİM | Seçmeli | 1 | 1 | - | 2 | |
SEÇASC101 - SEÇMELİ_1_1 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC10120148310 | Türkçe | BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEC10320148310 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEC10720168310 | Türkçe | İŞ ORGANİZASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEÇASC102 - SEÇMELİ_1_2 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC10220148310 | Türkçe | MUTFAK KÜLTÜRÜ VE TARİHİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SEC10620148310 | Türkçe | PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SEC10820168310 | Türkçe | YEMEK SÜSLEME SANATI | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SEÇASC201 - SEÇMELİ_2_1 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC21120158310 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 3 | 1 | - | 4 | |
SEC21320168310 | Türkçe | MUTFAKTA YENİ AKIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEC21520168310 | Türkçe | OTLAR VE BAHARATLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEÇASC202 - SEÇMELİ_2_2 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC21020168310 | Türkçe | ŞEKER VE ÇİKOLATA YAPIMI | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
SEC21220168310 | Türkçe | İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
SEC21420168310 | Türkçe | YARATICI MUTFAK UYGULAMA | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 |