Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ASP10920168310 | GASTRONOMİYE GİRİŞ | Ders | 1 | 1 | 4.00 |
Önlisans
Türkçe
Gastronominin temel konuları ve meslek hakkında öğrenciyi bilgilendirme, ulusal ve ulusalararası mutfak kültürlerinin öğretilmesi
Öğr. Gör. Nagehan Aydın Sarı
1 | 1. Gastonomi kavramını bilecek |
2 | 2. Mutfak terimlerini kavrayacak |
3 | 3. Ulusal ve Uluslar arası mutfak kültürlerini tanıyacak |
Yok
Yok
Gastronomi, mutfak terimleri, Türk ve Osmanlı mutfağı ve uluslar arası mutfak kültürleri ve özellikleri
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Gastronominin tanımı ve gastronomi uzmanının görevleri | ||
2 | Gastronomik mutfak sözlüğü,Gastronomiye giriş | ||
3 | Türk ve Osmanlı mutfağı | ||
4 | Fransız mutfağı | ||
5 | Çin mutfağı | ||
6 | İtalyan mutfağı | ||
7 | Yunan mutfağı | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Rus mutfağı | ||
10 | Uzakdoğu mutfağı-Latin Amerika mutfağı | ||
11 | Amerikan mutfağı | ||
12 | Ortadoğu Mutfağı | ||
13 | Farklı mutfak kültürlerine ait özellikler | ||
14 | Yemek tarihi | ||
15 | Yemek tarihi | ||
16 | Final Sınavı |
Gastronomi tarihi, Anadolu Üniversitesi Yayınları, 2015, Edt: Yrd. Doc. Dr. Hakan Yılmaz, Yrd. Doc. Dr. Alev Dündar
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 4 | 4 |
Final Sınavı | 1 | 4 | 4 |
Derse Katılım | 14 | 4 | 56 |
Soru-Yanıt | 14 | 2 | 28 |
Gösterme | 14 | 2 | 28 |
Toplam İş Yükü (saat) | 120 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | [PC] 16 | [PC] 17 | [PC] 18 | [PC] 19 | [PC] 20 | |
[OC] 1 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
[OC] 2 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
[OC] 3 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |