Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ASC11020188310 | MUTFAK KÜLTÜRÜ VE TARİHİ | Ders | 1 | 2 | 2.00 |
Önlisans
Tüm dünya gastronomisini kıta ve ülke esasına göre genel hatlarıyla ele alarak, o ülkelerin özel yemek ve menüleri ile dünya gastronomi literatürüne kazandırdıkları önemli terimleri açıklamaktır
Öğr. Gör. Meryem SET
1 | Geçmişten günümüze gastronominin gelişimini inceleyebilme |
2 | Dünya mutfakları ve belirgin özelliklerini kavrayabilme |
3 | Dünya mutfaklarının tarihsel gelişimini kavrayabilme |
4 | Dünya mutfağında öğünler ve alışkanlıklar hakkında bilgi sahibi olma |
5 | Dünya mutfaklarına ait menü ve reçete örneklerini öğrenebilme |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Geçmişten günümüze gastronominin gelişimi Fransız mutfağı Türk mutfağı Uzakdoğu ve Avustralya mutfağı Amerika mutfağı Güney Avrupa mutfağı Kuzey Avrupa mutfağı Orta Asya Mutfağı Ortadoğu mutfağı Afrika mutfağı
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Türkçe: Uluslararası gastronomiye genel bakış | ||
2 | Türkçe: Uluslararası gastronomiye genel bakış | ||
3 | Türkçe: Fransız mutfağı | ||
4 | Türkçe: Türk mutfağı | ||
5 | Türkçe: Türk mutfağı | ||
6 | Türkçe: Uzakdoğu ve Avustralya mutfağı | ||
7 | Türkçe: Uzakdoğu ve Avustralya mutfağı | ||
8 | Türkçe: Amerika mutfağı | ||
9 | Türkçe: Ara Sınav | ||
10 | Türkçe: Güney Avrupa mutfağı | ||
11 | Türkçe: Kuzey Avrupa mutfağı | ||
12 | Türkçe: Orta Asya mutfağı | ||
13 | Türkçe: Ortadoğu mutfağı | ||
14 | Türkçe: Ortadoğu mutfağı | ||
15 | Türkçe: Afrika mutfağı | ||
16 | Türkçe: Afrika mutfağı |
Uluslararası Gastronomi (Temel Özellikler, Örnek Menüler ve reçeteler) Editör : Mehmet SARIIŞIK İnternet
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 2 | 1 | 2 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 2 | 1 | 2 |
Toplam İş Yükü (saat) | 62 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | [PC] 16 | [PC] 17 | [PC] 18 | [PC] 19 | [PC] 20 | |
[OC] 1 | 3 | 3 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
[OC] 2 | 3 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 |
[OC] 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 |
[OC] 4 | 3 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 |
[OC] 5 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 5 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 |