Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ASP11020168310 | PİŞİRME YÖNTEMLERİ - I | Ders | 1 | 2 | 6.00 |
Önlisans
Türkçe
Bu derste hiyerarşik yapıya göre mutfak çalışanların iş tanımlarını yapma, uluslararası doğrama ve pişirme yöntemlerini kullanarak çeşitli yemekler hazırlama yeterliliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
Öğr.Gör. Mehmet KABACIK
1 | Mutfağın hiyerşik yapıya göre yönetim şeması ve mutfak bölümlerindeki çalışanların iş ve görev tanımları / Entremetier (Garnitür, çorba, yumurta, Garde manger (soğuk mutfak ) , Pastry (pastane), Kasaphane, Yerel Mutfak, Chef Tournantın ) |
2 | Jülienne, Brunoise, Jardiniére, Macedoine şekillerde doğrama yapmak |
3 | Lezzet verici karışımları hazırlamak |
4 | Basic White stock (Temel beyaz etsuyu) stock hazırlamak, Basic brown (Temel kahverengi etsuyu ) stock hazırlamak |
5 | Yiyecekleri Suda Blanching (Ön Pişirme/Ağartma) pişirme işlemi için ön hazırlık |
6 | Yiyecekleri Boiling (Bol Suda Pişirme)olarak Pişirme |
7 | Yiyecekleri Stewing (Kendi Suyunda Pişirme) olarak Pişirme |
8 |
Yok
Yok
Mutfağın hiyerşik yapıya göre yönetim şeması ve mutfak bölümlerindeki çalışanların iş ve görev tanımları,Jülienne, Brunoise, Jardiniére, Macedoine şekillerde doğrama yapmak/yaptırmak Mire poix, Paysanne / Batonnets, Vichy, ve diğer şekillerde doğrama yapmak/yaptırmak / Lezzet verici karışımları hazırlamak,Basic White stock (Temel beyaz etsuyu) stock hazırlama,Yiyecekleri Suda Blanching Boiling, Stewing olarak Pişirme
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Mutfağın hiyerşik yapıya göre yönetim şeması ve mutfak bölümlerindeki çalışanların iş ve görev tanımları / Entremetier (Garnitür, çorba, yumurta, Garde manger (soğuk mutfak ) , Pastry (pastane), Kasaphane, Yerel Mutfak, Chef Tournantın ) | x | x |
2 | Mutfağın hiyerarşik yapıya göre yönetim şeması ve mutfak bölümlerindeki çalışanların iş ve görev tanımları / Entremetier (Garnitür, çorba, yumurta, Garde manger (soğuk mutfak ) , Pastry (pastane), Kasaphane, Yerel Mutfak, Chef Tournantın | x | x |
3 | Jülienne, Brunoise, Jardiniére, Macedoine şekillerde doğrama yapmak/yaptırmak | x | x |
4 | Mire poix, Paysanne / Batonnets, Vichy, ve diğer şekillerde doğrama yapmak/yaptırmak / Lezzet verici karışımları hazırlamak | x | x |
5 | Lezzet verici karışımları hazırlamak | x | x |
6 | Basic White stock (Temel beyaz etsuyu) stock hazırlamak/hazırlatmak | x | x |
7 | Basic brown (Temel kahverengi etsuyu ) stock hazırlamak/hazırlatmak Basic brown (Temel kahverengi etsuyu ) stock hazırlamak/hazırlatmak | x | x |
8 | Ara Sınav | x | x |
9 | Yiyecekleri Suda Blanching (Ön Pişirme/Ağartma) pişirme işlemi için ön hazırlı | x | x |
10 | Yiyecekleri Suda Blanching (Ön Pişirme/Ağartma) olarak pişirme | x | x |
11 | Yiyecekleri Boiling (Bol Suda Pişirme)pişirme işlemi için ön hazırlık | x | x |
12 | Yiyecekleri Boiling (Bol Suda Pişirme)olarak Pişirme | x | x |
13 | Yiyecekleri Stewing (Kendi Suyunda Pişirme)işlemi için ön hazırlık | x | x |
14 | Yiyecekleri Stewing (Kendi Suyunda Pişirme) olarak Pişirme | x | x |
15 | yiyecekleri poche olarak Pişirme | x | x |
16 | yiyecekleri poche olarak Pişirme | x | x |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 6 | 84 |
Uygulama/Pratik | 14 | 6 | 84 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Toplam İş Yükü (saat) | 176 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | [PC] 16 | [PC] 17 | [PC] 18 | [PC] 19 | [PC] 20 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 6 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 7 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 8 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |