Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ASP20320148310 | PASTANE ÜRÜNLERİ | Ders | 2 | 3 | 5.00 |
Önlisans
Çeşitli hamur tekniklerini kullanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliliklerini kazandırmak.
Öğr.Gör. Meryem SET
1 | Basit hamur ve yağlı hamur ile ürünler hazırlamak ve sunmak |
2 | Mayalı hamur ve pişmiş hamurlar ile ürünler hazırlamak ve sunmak |
3 | Kek, pasta ve kuru pasta ile ürünler hazırlamak ve sunmak |
4 | Tatlı hazırlama, tart, tartölet, pay, kiş hamuru ile ürünler hazırlamak ve sunmak |
5 | Şeker ve çikolata süslemeleri yapmak ve ürünlerde kullanmak |
Yok
Yok
Basit hamurlar Yağlı hamurlar Mayalı hamurlar Pişmiş hamurlar Kek, pasta hamurları Kuru pasta hamurları Tatlı hamurları Tart, tartölet, pay, kiş hamurları Şeker ve çikolata süslemeleri
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Ön hazırlıklar, basit hamur ile börekler hazırlama | Mutfakta ürünler hazırlama | |
2 | Ekmek dekorları | Mutfakta ürünler hazırlama | |
3 | Ön hazırlıklar, milföy hamuru hazırlama Milföy hamuru ile yapılan ürünler | Mutfakta ürünler hazırlama | |
4 | Ön hazırlıklar, ekmek çeşitleri hazırlama | Mutfakta ürünler hazırlama | |
5 | Poğaça, çörek, simit çeşitleri Pizza çeşitlerini hazırlama | Mutfakta ürünler hazırlama | |
6 | Ön hazırlıklar, pişmiş hamurdan ürün hazırlanması | Mutfakta ürünler hazırlama | |
7 | Ön hazırlıklar, kek çeşitleri hazırlama | Mutfakta ürünler hazırlama | |
8 | Yaş pasta hazırlama | Mutfakta ürünler hazırlama | |
9 | Ön hazırlıklar, kuru pasta hamurlarından ürünler hazırlama | Mutfakta ürünler hazırlama | |
10 | Sütlü tatlılar Meyve tatlıları | Mutfakta ürünler hazırlama | |
11 | Özel Türk tatlıları (helva aşure vb.) hazırlama | Mutfakta ürünler hazırlama | |
12 | Dondurma ve sorbe çeşitleri Uluslararası mutfaklardan tatlı çeşitleri | Mutfakta ürünler hazırlama | |
13 | Ön hazırlıklar, tart, tartölet, pay, kiş hazırlama | Mutfakta ürünler hazırlama | |
14 | Ön hazırlıklar Şekerleme ile süsleme | Mutfakta ürünler hazırlama | |
15 | Çikolata ile süsleme | Mutfakta ürünler hazırlama | |
16 | FİNAL SINAVI |
Modül kitapları, yemek kitapları, internet
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 16 | 4 | 64 |
Bireysel Çalışma | 3 | 8 | 24 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 3 | 9 | 27 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 3 | 9 | 27 |
Toplam İş Yükü (saat) | 144 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | [PC] 16 | [PC] 17 | [PC] 18 | [PC] 19 | [PC] 20 | |
[OC] 1 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
[OC] 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
[OC] 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
[OC] 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
[OC] 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |