| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| ASC10120188310 | MUTFAK PLANLAMA | Ders | 1 | 1 | 4.00 |
Önlisans
Bu dersle hijyen sanitasyon kurallarını uygulama, besin öğelerinin kaynaklarını seçme ve mutfağın planlanması yeterliliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
Öğr. Gör. Meryem SET
| 1 | Kişisel bakım yapmak |
| 2 | İş için hazırlık yapmak |
| 3 | Hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak |
| 4 | Besin öğelerinin kaynaklarını seçmek |
| 5 | Besin gruplarından günlük porsiyon miktarlarını tespit etmek |
Yok
Yok
Vücut temizliği İş kıyafeti giyme Yiyecek hijyeni Beslenmenin önemi Besin grupları Mutfakta genel güvenlik önlemleri Mutfağın fiziki özellikleri Mutfağın bölümleri Soğuk ve kuru depolar
| Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
|---|---|---|---|
| 1 | Vücut temizliği | ||
| 2 | İş kıyafetini giyme | ||
| 3 | Yiyecek hijyeni Çalışma ortamı hijyeni | ||
| 4 | Beslenmenin önemi ve besin öğeleri | ||
| 5 | Besin öğeleri | ||
| 6 | Besin grupları ve porsiyon miktarları | ||
| 7 | Mutfakta genel güvenlik önlemleri | ||
| 8 | ARA SINAV | ||
| 9 | Mutfağın fiziki özellikleri Ana mutfak, sıcak mutfak üretim alanını planlama Sebze hazırlık bölümünü planlama | ||
| 10 | Soğuk mutfak, kahvaltı mutfağı üretim alanını planlama | ||
| 11 | Kasaphane bölümünü planlama | ||
| 12 | Banket ve kurum mutfağı üretim alanını planlama | ||
| 13 | Alakart mutfağı üretim alanını planlama Oda servisi mutfak alanını planlama | ||
| 14 | Pasta ve ekmek üretim alanını planlama | ||
| 15 | Soğuk ve kuru depoları planlama | ||
| 16 | Dönem sonu sınavı |
Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi ( Prof. Dr. Ahmet AKTAŞ, Doç. Dr. Bahattin ÖZDEMİR ) Oteller, restoran, kafeler İnternet
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
Yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
| Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
| Derse Katılım | 14 | 4 | 56 |
| Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 3 | 1 | 3 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 3 | 1 | 3 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 120 | ||
| [PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | [PC] 16 | [PC] 17 | [PC] 18 | [PC] 19 | [PC] 20 | |
| [OC] 1 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 |
| [OC] 2 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 |
| [OC] 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 |
| [OC] 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 |
| [OC] 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 |