Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
SEC21320168310 | MUTFAKTA YENİ AKIMLAR | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 2.00 |
Önlisans
Son yıllarda yiyecek içecek endüstrisinde meydana gelen değişiklikler ve yenilikleri özetleyerek, yiyecek içecek alanında faaliyet gösteren işletmeler, yatırımcılar, çalışanlar ve bu endüstride kariyer sahibi olmak isteyen öğrencileri bilinçlendirmek.
Öğr. Gör. Meryem SET
1 | Faast Food ve Slow Food Akımını Öğrenme |
2 | Temalı restoranlar ve barlar hakkında bilgi sahibi olma |
3 | Dünyanın en iyi restoranları ve başarı hikayelerini öğrenme |
4 | Kent mutfağı ve mutfak kültürünü karşılaştırabilme |
5 | Yiyecek stilistliği ve fotoğrafçılığı hakkında bilgi sahibi olma |
6 | |
7 | |
8 | |
9 | |
10 |
Yok
Yok
Faast Food Akımı Slow Food Akımı Yiyecek İçecek İşletmelerinde Franchising ve Başarı Hikayeleri Yeme Ortamı ve Etkileri Temalı Restoran ve Barlar Dünyanın En İyi Restoranları ve Başarı Hikayeleri Gıda Güvenliği ve Yeni Yaklaşımlar Kent Mutfağı ve Mutfak Kültürü Gastronomik Kültürel Mirasın Yeniden İcadı Yiyecek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Faast Food Akımı | ||
2 | Faast Food Akımı | ||
3 | Slow Food Akımı | ||
4 | Slow food Akımı | ||
5 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Franchising ve Başarı Hikayeleri | ||
6 | Yeme Ortamı ve Etkileri | ||
7 | Temalı Restoran ve Barlar | ||
8 | Dünyanın En İyi Restoranları ve Başarı Hikayeleri | ||
9 | Dünyanın En İyi Restoranları ve Başarı Hikayeleri | ||
10 | Gıda Güvenliği ve Yeni Yaklaşımlar | ||
11 | Gıda Güvenliği ve Yeni Yaklaşımlar | ||
12 | Kent Mutfağı ve Mutfak Kültürü Üzerine Bir Değerlendirme | ||
13 | Gastronomik Kültürel Mirasın Yeniden İcadı | ||
14 | Yiyecek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı | ||
15 | Yenilebilir Çiçekler | ||
16 | Moleküler Gastronomi |
Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler ( Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri) İnternet
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (saat) | 60 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | [PC] 16 | [PC] 17 | [PC] 18 | [PC] 19 | [PC] 20 | |
[OC] 1 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
[OC] 2 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 |
[OC] 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 |
[OC] 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 |
[OC] 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 |
[OC] 6 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 |
[OC] 7 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 |
[OC] 8 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 |
[OC] 9 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 |
[OC] 10 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 |