GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
SEC10220148310 MUTFAK KÜLTÜRÜ VE TARİHİ Seçmeli Ders Grubu 1 2 3.00

Önlisans



Tüm dünya gastronomisini kıta ve ülke esasına göre genel hatlarıyla ele alarak, o ülkelerin özel yemek ve menüleri ile dünya gastronomi literatürüne kazandırdıkları önemli terimleri açıklamaktır.


Öğr. Gör. Meryem SET


1 Geçmişten günümüze gastronominin gelişimini inceleyebilme
2 Dünya mutfakları ve belirgin özelliklerini kavrayabilme
3 Dünya mutfaklarının tarihsel gelişimini kavrayabilme
4 Dünya mutfaklarında öğünler ve alışkanlıklar hakkında bilgi sahibi olma
5 Dünya mutfaklarına ait menü ve reçete örneklerini öğrenebilme
6
7
8
9
10
11


Yok


Yok


Geçmişten günümüze gastronominin gelişimi Fransız mutfağı Türk mutfağı Uzakdoğu ve Avustralya mutfağı Amerika mutfağı Güney Avrupa mutfağı Kuzey Avrupa mutfağı Orta Asya Mutfağı Ortadoğu mutfağı Afrika mutfağı


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Uluslararası gastronomiye genel bakış
2 Uluslararası gastronomiye genel bakış
3 Fransız mutfağı
4 Türk mutfağı
5 Türk mutfağı
6 Uzakdoğu ve Avustralya mutfağı
7 Uzakdoğu ve Avustralya mutfağı
8 Amerika mutfağı
9 Ara Sınav
10 Güney Avrupa mutfağı
11 Kuzey Avrupa mutfağı
12 Orta Asya mutfağı
13 Ortadoğu mutfağı
14 Ortadoğu mutfağı
15 Afrika mutfağı
16 Afrika mutfağı

Uluslararası Gastronomi (Temel Özellikler, Örnek Menüler ve reçeteler) Editör : Mehmet SARIIŞIK İnternet



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 2 1 2
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 2 1 2
Toplam İş Yükü (saat) 90

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15 [PC] 16 [PC] 17 [PC] 18 [PC] 19 [PC] 20
[OC] 1 5 4 5 5 5 4 4 5 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 4 4 4 5 5 5 4 5 5 5 5 5 5 4 4 4 4 4 4 4
[OC] 3 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 4 4 4 4 5 5 5 4 5 5 5 5 5 4 4 4 4 4 4 4
[OC] 5 4 4 4 4 5 4 5 4 4 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5
[OC] 6
[OC] 7
[OC] 8
[OC] 9
[OC] 10
[OC] 11
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek