Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ASP20820148310 | DÜNYA MUTFAKLARI | Ders | 2 | 4 | 4.00 |
Önlisans
Dünya mutfak kültürünü araştırarak bu mutfaklardan yemekler hazırlanması, yeni yemek reçetelerinin tasarlanması ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetlerin yürütülmesi yeterliliklerinin kazandırılabilmesi.
Öğr.Gör. Mehmet KABACIK
1 | Osmanlı saray mutfağı yemeklerini araştırmak |
2 | Uzak Doğu ve Asya mutfak kültürünü araştırmak |
3 | Akdeniz mutfak kültürünü araştırmak |
4 | Orta Doğu ve Kuzey Afrika mutfak kültürünü araştırmak |
5 | Avrupamutfak kültürünü araştırmak |
6 | Deniz aşırı ülkelerin mutfak kültürünü araştırmak |
7 | Dini inançlara, örf ve adetlere göre yemek hazırlamak |
8 | Yeni yemek reçeteleri tasarlamak |
9 | Mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek |
Yok
Yok
Osmanlı saray mutfağı Uzak Doğu/ Asya mutfağı Akdeniz mutfağı Orta ve Kuzey Afrika mutfağı Avrupa mutfağı Deniz aşırı ülke mutfağı İslam dinine ve diğer dinlere uygun yemek hazırlama Yeni yemek reçetesi tasarlanması Yapılan yemeği tadıma sunma Yanında çalışanlara eğitim vermek
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Osmanlı saray mutfağı Osmanlı saray mutfağı yemekleri | Mutfak | |
2 | Uzak Doğu/ Asya mutfağı | Mutfak | |
3 | Uzak doğu ve Asya mutfak kültürüne uygun yemekler pişirmek | Mutfak | |
4 | Akdeniz mutfağı | Mutfak | |
5 | Akdeniz mutfağı yemekleri | Mutfak | |
6 | Orta ve Kuzey Afrika mutfağı | Mutfak | |
7 | Orta ve Kuzey Afrika mutfağı yemekleri | Mutfak | |
8 | Avrupa mutfağı Avrupa mutfağı yemekleri | Mutfak | |
9 | Denizaşırı ülke mutfağı Denizaşırı ülke mutfağı yemekleri | Mutfak | |
10 | İslam dinine uygun yemek hazırlama | Mutfak | |
11 | Diğer dinlere uygun yemek hazırlama | Mutfak | |
12 | Yeni yemek reçetesi tasarlanması | Mutfak | |
13 | Yeni yapılan yemeği tadıma sunma Yapılan yemeği fotoğraflamak | Mutfak | |
14 | Yanında çalışanlara eğitim vermek Yayın ve döküman hazırlamak | Mutfak | |
15 | Meslek ile ilgili toplantı, seminer, konferans, fuar, festival, yarışma, yayınları takip | Mutfak | |
16 | Final sınavı |
Uluslararası Gastronomi (Editör: Mehmet SARIIŞIK) Modüller İnternet Yemek Kitapları
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 4 | 4 |
Derse Katılım | 16 | 4 | 64 |
Takım/Grup Çalışması | 2 | 8 | 16 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 2 | 8 | 16 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 2 | 8 | 16 |
Toplam İş Yükü (saat) | 117 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | [PC] 16 | [PC] 17 | [PC] 18 | [PC] 19 | [PC] 20 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 6 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 7 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 8 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 9 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |