Ulubey Meslek Yüksekokulu, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Kanunun 2880 sayılı kanunla 7/d-2.maddesi uyarınca açılmıştır. Ordu üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulunda akademik ve idari yapılanma çalışmalarının tamamlanması ile 2010-2011 akademik yılda öğrenci almaya başlamıştır. Ulubey Meslek Yüksekokulu şuan aktif olarak Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Arıcılık Programı ve Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı ile 2010-2011 Eğitim-Öğretime başlamış ve bu programlara öğrenci alınmıştır. Ayrıca muhasebe ve vergi uygulamaları bölümü 2011-2012 yılında açılmış ve öğrenci kabulüne başlamıştır. 2012-2013’ de yeni açılan Laboratuar ve veteriner sağlık Programı için genel veteriner ve laboratuar dersleri, hayvan yetişircilik teknikleri ve hastalıkları , hayvanların biyoloji ve genetikleri, hayvanların ekolojileri, çiftlik hayvanlarının anatomi ve fizyolojileri, hayvan davranışları gibi dersler verilmektedir.
Programı başarı ile tamamlayan öğrencilere ‘Laborant ve Veteriner Sağlık Teknikeri ‘alanında ön lisans diploması verilir.
1. Lise veya dengi okul diploması, 2. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’den yeterli puanın alınmış olması.
Türk Yüksek Öğretim Kurullarında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Ordu Üniversitesi’nin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak bölümlerin zorunlu müfredatlarında yer alan İngilizce dersi için güz dönemi başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu dersten kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınava girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf sayılırlar.
Veterinerlik Bölümü alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için (Laborant ve Veteriner Sağlık Teknikeri ünvanı kazanmak için) öğrencilerin sağlaması gereken şartlar; 1. Müfredattaki tüm derslerden en az DC derecesiyle geçmiş olmak, 2. 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı ortalamayı elde etmiş olmak, 3. 30 günlük zorunlu staj dönemini tamamlamış olmak ve bu staj için hazırlanan raporlardan geçerli not almak,
Canlılar üzerinde bir takım olumsuzluklara yol açan; canlı türlerinin doğal çevre dengelerinin bozulması, gıdaların doğal aromalarının değişmesi, kullanılan kimyasal sentetik maddeler ve zirai mücadele ilaçlarının kullanımı en fazla hayvanları ve insanları etkilemiştir. Bu da mevcut hayvanların iyileştirilmesi yönünde her türlü talebi ve artan talepten dolayı bu saha üzerinde çalışabilecek teknik eleman eksiğini kapatmak amacı ile de Laborant ve Veteriner Sağlık elamanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca hayvan üreticilerinin sorunlarını gidermek, üreticileri hayvan sağlığı ve hayvan refahı hakkında bilinçlendirmek, kaliteli ürün elde etmek ve arttırmak ve bu paralelde de hayvanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere, çok sayıda temel ve uygulamalı Laborant ve Veteriner Sağlık araştırmalarına ve bu konularda çalışacak teknik elemanlara da ihtiyaç duyulacaktır.
Bölüm mezunları, çalışma hayatına iki mesleğe birden sahip olarak atılmaktadır. Laborantlık bölümü ile normal hastanelerde ve özel laboratuarlarda laborant unvanı ile çalışabilmektedirler. Veteriner bölümü ile de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı hayvan sağlığı ile ilgili şube müdürlüklerinde, büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftliklerinde, hayvan hastanelerinde, petshoplarda, ilaç fabrikalarında ve firmalarında, belediye mezbahalarında, özel kliniklerde, ve araştırma istasyonlarında yardımcı eleman olarak çalışma imkânlarına sahiptirler. Aynı zamanda program öğrencileri bulundukları bölgenin şartlarına uygun tarımsal üretim kollarında faaliyette gösteren iş kolları veya kendilerine ait tarımsal faaliyette de bulunabilmektedirler. Bunun yanında özel sektörde de nitelikli laborantlık ve veteriner sağlık mezunlarına olan ilgi giderek artmaktadır.
Ön lisans programını bitiren kişi şayet çalıştığı bir işyeri varsa çalıştığı işyerinde performansına göre yöneticiliğe kadar yükselebilir. Dikey Geçiş sınavı ile 5 yıllık eğitim veren Veterinerlik Fakültelerine geçiş yapabilir.
Öğrenciler staj dışındaki tüm derslerden bir ara sınav ve birde yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna ara sınavın katkısı %40, yılsonu sınavının katkısı ise %60’dır. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl/yılsonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Notlar 4’lü sistemle ifade edilir. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. DC notu alıp ilgili dönemde 2’nin üzerinde not ortalaması sağlayan adaylar ilgili dersi başarmış sayılırlar.
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden, staj çalışmasını başarıyla tamamlayan ve mesleki staj raporundan geçer not alan öğrenciler LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERİ ünvanı ile mezun olmaya hak kazanırlar.
0
Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Gündüzlü Mah. Ordu/Ulubey Tel: 0 452 861 2005-06 Dahili: 3814
Kaynaklar internet ortamımdan ve programda belirtilen ders içeriklerine uygun kaynaklardan sağlanacaktır. Önerilen programla ilgili olarak ayrıca Üniversite kütüphanesinin abone olduğu veri tabanlarında birçok yayın ve kitap bulunmaktadır.
1 | Su ürünleri yetiştiriciliğini farklı boyutları ile değerlendirir. Su ürünleri hastalıkları ve tedavi yöntemleri konusunda bilgi sahibi olur. Balıklar ve özelliklerini kavrar. |
2 | Süt sığırcılığı ve besicilik konusunda detaylı bilgiye sahip olur. Süt sığırcılığı veya besicilik işletme planını kendi başına yapar. Hayvancılıkta kayıt tutmanın önemini anlar. Buzağıların bakımı konusunda bilgi sahibi olur. |
3 | Laboratuar alanında bilgi sahibi olur, laboratuar cihazlarını bilir tanır ve aktif olarak kullanır. Kimyasal maddeler hakkında bilgi sahibi olur, ve Bunları aktif şekilde kullanabilir. Kişisel güvenlik önlemlerini bilir. |
4 | Evcil hayvanlarda üreme organlarının fonksiyonel yapısını kavrar. Seksüel siklusların özellikleri, endokrinolojisi, hormonlar ve klinik kullanımları kavrar. Doğum ve fizyolojisi, güç doğumun neden ve tedavileri, jinekolojik her türlü olgunun fizyolojisini kavrar. Gebelikte karşılaşılabilen patolojik olguları öğrenir. Spermanın biyokimyasal yapısı ile muayenesi hakkında bilgi sahibi olur. Dişilerde östrus belirtileri ile en uygun tohumlama zamanını bilir ve uygular. |
5 | Koyun ve keçi yetiştiriciliği hakkındaki temel kavramları bilir. Koyun ve keçi ırklarının morfolojik ve fizyolojik karakterlerini bilir. Koyun ve keçide hastalıklar ve sağlık koruma yöntemlerini bilir |
6 | Başta tavuk olmak üzere, kanatlı hayvanların infeksiyöz hastalıkları hakkında bilgisi sahibidir. |
7 | Tavuklarda damızlık üretiminin, kuluçkacılık ve ticari yumurta ile tavuk eti üretim tekniklerinin farkındadır. |
8 | Genel hayvan besleme ile ilgili temel bilgileri bilir, tek mideli (monogastrik) hayvanlarda, kanatlılarda ve ruminantlarda sindirim farklılıklarının olduğunu görür. |
9 | Hayvancılıkta kullanılan yem materyallerini tanır ve hakkında temel bilgileri kazanır. |
10 | Çiftlik hayvanları ile ilgili temel bilgileri bilir, hayvancılık kültürünü oluşturmak ve yerleştirmek için çabalar. |
11 | Mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak mikrobiyolojik numune alma, mikrobiyolojik analizler için hazırlık yapmayı öğrenir. |
12 | Seçtiği derslere göre öğrenci farklı canlıların yapılarını ve yapılarındaki değişiklikleri, onlara ait hastalıkları ve tedavilerini, davranışlarını, ekolojilerini, ürünlerinin teknolojik ve biyoteknolojik uygulamalarını ve ekosistemlerini kavrar, elde etiği bilgilerle istatistikî düşünmelerini sağlar. |
13 | Öğrencilere klinik bilimleri alanında deneyim ve beceri kazandırır, klinik alanında karşılaşacağı problemleri çözme yeteneğini ve bilgisini alır, hasta, hasta sahibi ve hekim ilişkisini öğrenir, nekropsi yaparak ve rapor yazarak bulguları sözlü ve yazılı ifade etme becerisine sahip olur. |
14 | Organik üretimin önemi, ruminant ve evcil kanatlı hayvanların organik-ekolojik hayvancılık kurallarına göre beslenmelerini öğretmek. |
15 | Veterinerlikte hayvan hastalıkların önlenmesi ve sağaltımı ile gelişmenin hızlandırılmasında kullanılan ilaçlar hakkında teorik ve uygulamalı bilgi vermek. |
16 | Enfeksiyöz bir etken olan virusun tanımlar, viral enfeksiyonların organizmadaki gelişim şekillerini ve enfeksiyonlardaki viral etiyolojinin teşhisinde kullanılan teknikleri bilir, parazitler ve paraziterlerin neden olduğu hastalıklar, parazitlerin bulaşma yolları, teşhiş, tedavi ve konakların korunmaları alanlarında beceri kazanır. |
17 | Temel Genetik bilgi birikimine sahip olur. |
18 | Canlı organizmayı oluşturan moleküllerin türleri hakkında bilgi vermek, canlı organizmayı oluşturan biyomoleküllerin kimyasal yapılarını (formüllerini) inceleyebilir. |
19 | Veterinerlik alanında yer alan canlıların anatomisi ve fizyolojisi hakkında bilgi sahibi olur. |
20 | Canlı sistemlerinin temel birimi olan hücre yapısı ve hücresel olayları moleküler düzeyde öğrenir, doku ve organ fonksiyonlarında hücre içi ve hücreler arası sinyal iletiminin önemi ve canlılarda üreme tiplerini bilir. |
21 | Gelişen teknolojiye uyum sağlamak için yeterli düzeyde bilgisayar kullanım bilgi ve becerisini, yabancı dil bilgisini, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincini, evrensel ve toplumsal değerlere duyarlı olmayı, çevresi ile iletişim kurmayı, halkın sağlığını ve hijyenin önemini ülke çıkarlarını gözetmeyi, Atatürk ilke ve inkilapları bilir, çevresini koruma ve meslek etik ilkelerini uygular. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ORTAKSEÇ_GÜZ | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
SEC2022274-1 | Türkçe | SECMELI 2022-1 | Seçmeli | - | - | - | 4 | |
ULVS1012013274 | Türkçe | GENEL ZOOTEKNİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ULVS1092014274 | Türkçe | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
ULVS1112013274 | Türkçe | GENEL BİYOKİMYA | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ULVS1132013274 | Türkçe | İMMUNOLOJİ-SEROLOJİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ULVS11520212740 | Türkçe | TEMEL BİYOLOJİ VE HİSTOLOJİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ULVS11720212740 | Türkçe | TEMEL ANATOMİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
YÖKA1 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKT1 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKY1 | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 22 | 0 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2022274-2 | Türkçe | SECMELI 2022-2 | Seçmeli | - | - | - | 3 | |
ULVS1022013274 | Türkçe | LABORATUVAR TEKNİKLERİ I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
ULVS1042013274 | Türkçe | GENETİK | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ULVS1062014274 | Türkçe | YEMLER BİLGİSİ VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ULVS11220212740 | Türkçe | TEMEL FİZYOLOJİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
ULVSTJ1102014274 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | 8 | |
YÖKA2 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKT2 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
YÖKY2 | Türkçe | YABANCI DİL-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 17 | 1 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2022274-3 | Türkçe | SECMELI 2022-3 | Seçmeli | - | - | - | 9 | |
ULVS2012013274 | Türkçe | KANATLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
ULVS2032013274 | Türkçe | SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
ULVS2052013274 | Türkçe | ÜREME BİYOLOJİSİ VE FİZYOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ULVS2092013274 | Türkçe | LABORATUVAR TEKNİKLERİ II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
ULVS2112013274 | Türkçe | KOYUN VE KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
ULVS2132013274 | Türkçe | HAYVAN BESLEME | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ULVS21520212740 | Türkçe | FARMAKOLOJİ VE TOKSİKOLOJİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
Toplam | 16 | 4 | 0 | 30 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ORTAKSEÇ_BAHAR | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
SEC2022274-4 | Türkçe | SECMELI 2022-4 | Seçmeli | - | - | - | 10 | |
ULVS2022014274 | Türkçe | KANATLI HAYVAN HASTALIKLARI | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ULVS2042013274 | Türkçe | BUZAĞI VE SIĞIR HASTALIKLARI | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
ULVS2062014274 | Türkçe | KLİNİK UYGULAMALAR | Zorunlu | - | 4 | - | 3 | |
ULVS2082014274 | Türkçe | SUNİ TOHUMLAMA VE EMBRİYO TRANSFERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ULVS2102014274 | Türkçe | HAYVANCILIK BİYOTEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 2 | |
ULVS2122014274 | Türkçe | ÇİFTLİK HAYVANLARINDA BESLENME HASTALIKLARI | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
Toplam | 14 | 6 | 0 | 30 | ||||
ORTAKSEÇ_GÜZ - ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ODUS0001 | Türkçe | KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0002 | Türkçe | ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0003 | Türkçe | METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0004 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0005 | Türkçe | TEMEL FOTOĞRAF | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0006 | Türkçe | PORTFOLYO TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0007 | Türkçe | MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0008 | Türkçe | DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0009 | Türkçe | KARADENİZDE BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0010 | Türkçe | DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0011 | Türkçe | TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0012 | Türkçe | SAĞLIKLI BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0013 | Türkçe | SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0014 | Türkçe | BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0015 | Türkçe | PRATİK MEYVECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0016 | Türkçe | PRATİK BAĞCILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0017 | Türkçe | PRATİK SEBZECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0018 | Türkçe | ORGANİK TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0019 | Türkçe | TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0020 | Türkçe | GENEL TIBBİ BİTKİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0021 | Türkçe | AKILLI ŞEHİRLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0022 | Türkçe | SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0023 | Türkçe | ÇEVRE VE İNSAN | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0024 | Türkçe | SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0025 | Türkçe | BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0026 | Türkçe | YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0027 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0028 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0029 | Türkçe | MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0030 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0031 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0032 | Türkçe | SANAT TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0033 | Türkçe | GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0034 | Türkçe | MARKA YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0035 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0036 | Türkçe | PROJE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0037 | Türkçe | TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0038 | Türkçe | MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0039 | Türkçe | KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0040 | Türkçe | SOSYAL MEDYA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0041 | Türkçe | MEDYA ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0042 | Türkçe | İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0043 | Türkçe | AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0044 | Türkçe | GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0045 | Türkçe | TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0046 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0047 | Türkçe | HAT SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0048 | Türkçe | BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0049 | Türkçe | TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0050 | Türkçe | GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0051 | Türkçe | KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0052 | Türkçe | YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0053 | Türkçe | ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0054 | Türkçe | YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0055 | Türkçe | TÜRK SİNEMASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0056 | Türkçe | İNTERNET HUKUKU VE NETİKET | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0057 | Türkçe | ZEKA OYUNLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0058 | Türkçe | OKUMA KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0059 | Türkçe | KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0060 | Türkçe | SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0061 | Türkçe | AMATÖR BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0062 | Türkçe | GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0063 | Türkçe | AKVARYUM HOBİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0064 | Türkçe | GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0065 | Türkçe | İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0066 | Türkçe | GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0067 | Türkçe | KAMU POLİTİKASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0068 | Türkçe | BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEC2022274-1 - SECMELI 2022-1 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SULVS1232022274 | Türkçe | TEMEL MATEMATİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SULVS1252022274 | Türkçe | BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 1 | 1 | - | 2 | |
SULVS1272022274 | Türkçe | VETERİNER HİZMETLERİ MEVZUATI VE ETİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SULVS1292022274 | Türkçe | EPİDEMİYOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SULVS1312022274 | Türkçe | BİYOİSTATİSTİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SULVS1332022274 | Türkçe | TIBBİ TERMİNOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SULVS1352022274 | Türkçe | ÇEVRE KORUMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEC2022274-2 - SECMELI 2022-2 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SULVS1062014274 | Türkçe | VİROLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS1082014274 | Türkçe | TIBBİ ANALİZ TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS1102014274 | Türkçe | EKOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS11220212740 | Türkçe | HİJYEN VE SANİTASYON | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEC2022274-3 - SECMELI 2022-3 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SULVS2032014274 | Türkçe | PARAZİTOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS2052014274 | Türkçe | HAYVAN DAVRANIŞLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS2092014274 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS2112014274 | Türkçe | HAYVANSAL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS2132014274 | Türkçe | LABORATUVAR HAYVANLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SAĞLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS2152014274 | Türkçe | HELMİNTOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS2172014274 | Türkçe | KEDİ VE KÖPEK HASTALIKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS21920212740 | Türkçe | HAYVAN REFAHI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ORTAKSEÇ_BAHAR - ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ODUS0001 | Türkçe | KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0002 | Türkçe | ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0003 | Türkçe | METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0004 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0005 | Türkçe | TEMEL FOTOĞRAF | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0006 | Türkçe | PORTFOLYO TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0007 | Türkçe | MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0008 | Türkçe | DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0009 | Türkçe | KARADENİZDE BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0010 | Türkçe | DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0011 | Türkçe | TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0012 | Türkçe | SAĞLIKLI BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0013 | Türkçe | SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0014 | Türkçe | BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0015 | Türkçe | PRATİK MEYVECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0016 | Türkçe | PRATİK BAĞCILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0017 | Türkçe | PRATİK SEBZECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0018 | Türkçe | ORGANİK TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0019 | Türkçe | TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0020 | Türkçe | GENEL TIBBİ BİTKİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0021 | Türkçe | AKILLI ŞEHİRLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0022 | Türkçe | SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0023 | Türkçe | ÇEVRE VE İNSAN | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0024 | Türkçe | SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0025 | Türkçe | BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0026 | Türkçe | YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0027 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0028 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0029 | Türkçe | MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0030 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0031 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0032 | Türkçe | SANAT TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0033 | Türkçe | GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0034 | Türkçe | MARKA YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0035 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0036 | Türkçe | PROJE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0037 | Türkçe | TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0038 | Türkçe | MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0039 | Türkçe | KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0040 | Türkçe | SOSYAL MEDYA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0041 | Türkçe | MEDYA ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0042 | Türkçe | İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0043 | Türkçe | AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0044 | Türkçe | GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0045 | Türkçe | TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0046 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0047 | Türkçe | HAT SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0048 | Türkçe | BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0049 | Türkçe | TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0050 | Türkçe | GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0051 | Türkçe | KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0052 | Türkçe | YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0053 | Türkçe | ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0054 | Türkçe | YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0055 | Türkçe | TÜRK SİNEMASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0056 | Türkçe | İNTERNET HUKUKU VE NETİKET | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0057 | Türkçe | ZEKA OYUNLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0058 | Türkçe | OKUMA KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0059 | Türkçe | KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0060 | Türkçe | SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0061 | Türkçe | AMATÖR BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0062 | Türkçe | GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0063 | Türkçe | AKVARYUM HOBİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0064 | Türkçe | GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0065 | Türkçe | İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0066 | Türkçe | GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0067 | Türkçe | KAMU POLİTİKASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ODUS0068 | Türkçe | BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEC2022274-4 - SECMELI 2022-4 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SULVS2262022274 | Türkçe | ORGANİK HAYVANCILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SULVS2282022274 | Türkçe | HAYVANCILIK EKONOMİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SULVS2302022274 | Türkçe | GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SULVS2322022274 | Türkçe | ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE HASTALIKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SULVS2342022274 | Türkçe | ENTOMOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SULVS2362022274 | Türkçe | SU ÜRÜNLERİ VE HASTALIKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SULVS2382022274 | Türkçe | PROJE YÖNETİMİ VE UYGULAMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SULVS2402022274 | Türkçe | SALGIN HASTALIKLAR VE ZOONOZLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SULVS2422022274 | Türkçe | MEDİKAL BOTANİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2014274_2014_1 | Türkçe | SECMELI 2014-1 | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
TDK1012013274 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TİT1012013274 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ULVS1012013274 | Türkçe | GENEL ZOOTEKNİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ULVS1092014274 | Türkçe | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
ULVS1112013274 | Türkçe | GENEL BİYOKİMYA | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ULVS1132013274 | Türkçe | İMMUNOLOJİ-SEROLOJİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ULVS11520212740 | Türkçe | TEMEL BİYOLOJİ VE HİSTOLOJİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ULVS11720212740 | Türkçe | TEMEL ANATOMİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
YDI1012013274 | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 22 | 0 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2024274_2014_2 | Türkçe | SECMELI 2014-2 | Seçmeli | - | - | - | 3 | |
TDK1022013274 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TİT1022013274 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ULVS1022013274 | Türkçe | LABORATUVAR TEKNİKLERİ I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
ULVS1042013274 | Türkçe | GENETİK | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ULVS1062014274 | Türkçe | YEMLER BİLGİSİ VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ULVS11220212740 | Türkçe | TEMEL FİZYOLOJİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
ULVSTJ1102014274 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | 8 | |
YDI1022013274 | Türkçe | YABANCI DİL II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 17 | 1 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2034274_2014_3 | Türkçe | SECMELI 2014-3 | Seçmeli | - | - | - | 9 | |
ULVS2012013274 | Türkçe | KANATLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
ULVS2032013274 | Türkçe | SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
ULVS2052013274 | Türkçe | ÜREME BİYOLOJİSİ VE FİZYOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ULVS2092013274 | Türkçe | LABORATUVAR TEKNİKLERİ II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
ULVS2112013274 | Türkçe | KOYUN VE KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
ULVS2132013274 | Türkçe | HAYVAN BESLEME | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ULVS21520212740 | Türkçe | FARMAKOLOJİ VE TOKSİKOLOJİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
Toplam | 16 | 4 | 0 | 30 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SEC2013274_2_4 | Türkçe | SECMELI_2_4 | Seçmeli | - | - | - | 12 | |
ULVS2022014274 | Türkçe | KANATLI HAYVAN HASTALIKLARI | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ULVS2042013274 | Türkçe | BUZAĞI VE SIĞIR HASTALIKLARI | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
ULVS2062014274 | Türkçe | KLİNİK UYGULAMALAR | Zorunlu | - | 4 | - | 3 | |
ULVS2082014274 | Türkçe | SUNİ TOHUMLAMA VE EMBRİYO TRANSFERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
ULVS2102014274 | Türkçe | HAYVANCILIK BİYOTEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 2 | |
ULVS2122014274 | Türkçe | ÇİFTLİK HAYVANLARINDA BESLENME HASTALIKLARI | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
Toplam | 14 | 6 | 0 | 30 | ||||
SEC2014274_2014_1 - SECMELI 2014-1 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SULVS1092014274 | Türkçe | TEMEL MATEMATİK | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS1112014274 | Türkçe | BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 1 | 1 | - | 3 | |
SULVS1132014274 | Türkçe | VETERİNER HİZMETLERİ MEVZUATI VE ETİK | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS1152014274 | Türkçe | EPİDEMİYOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS11720212740 | Türkçe | BİYOİSTATİSTİK | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS11920212740 | Türkçe | TIBBİ TERMİNOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS12120212740 | Türkçe | ÇEVRE KORUMA | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEC2024274_2014_2 - SECMELI 2014-2 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SULVS1062014274 | Türkçe | VİROLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS1082014274 | Türkçe | TIBBİ ANALİZ TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS1102014274 | Türkçe | EKOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS11220212740 | Türkçe | HİJYEN VE SANİTASYON | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEC2034274_2014_3 - SECMELI 2014-3 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SULVS2032014274 | Türkçe | PARAZİTOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS2052014274 | Türkçe | HAYVAN DAVRANIŞLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS2092014274 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS2112014274 | Türkçe | HAYVANSAL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS2132014274 | Türkçe | LABORATUVAR HAYVANLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SAĞLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS2152014274 | Türkçe | HELMİNTOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS2172014274 | Türkçe | KEDİ VE KÖPEK HASTALIKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS21920212740 | Türkçe | HAYVAN REFAHI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEC2013274_2_4 - SECMELI_2_4 | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
SULVS2022014274 | Türkçe | ORGANİK HAYVANCILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS2042014274 | Türkçe | HAYVANCILIK EKONOMİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS2062014274 | Türkçe | GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS2082014274 | Türkçe | ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE HASTALIKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS2122014274 | Türkçe | ENTOMOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS2182014274 | Türkçe | SU ÜRÜNLERİ VE HASTALIKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS22020212740 | Türkçe | PROJE YÖNETİMİ VE UYGULAMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS22220212740 | Türkçe | SALGIN HASTALIKLAR VE ZOONOZLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SULVS22420212740 | Türkçe | MEDİKAL BOTANİK | Seçmeli | 2 | - | - | 3 |