Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
SULVS2262022274 | ORGANİK HAYVANCILIK | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 2.00 |
Önlisans
Türkçe
Organik üretimin önemi, ruminant ve evcil kanatlı hayvanların organik-ekolojik hayvancılık kurallarına göre beslenmelerini öğretmek.
Öğr.Gör.Şükran ÖZTÜRK
1 | Organik üretimin önemi ve gerekçesini kavrar. Organik süt, kırmızı et, beyaz et ve yumurta üretiminde bakım ve yönetim ile ilgili temel bilgileri öğrenir. |
2 | Sertifika kuruluşları ve yasaları düzenler. Organik yemin tanımı, organik yemlerin sınıflandırılması ve özelliklerini kavrar. |
3 | Organik-ekolojik hayvancılık işletmelerinde organik olmayan yemlerin kullanım koşullarını öğrenir. Organik-ekolojik hayvancılık işletmelerinde ve organik yemlerde kullanılan yem katkı maddelerini kavrar. |
4 | Çiftlik hayvanları ve tavukların bakım ve yönetimi ile ilgili temel bilgileri kavrar ve sorgular. Organik hayvancılık ile ilgili yasal mevzuatı bilir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Organik üretimin önemi, kırmızı ve beyaz et üretimi ile süt ve yumurta üretiminde organik üretimle ilgili bakım ve yönetim, organik-ekolojik hayvancılık işletmelerinde hayvanların beslenmesinde kullanılacak yem maddelerinin türlerinin bilinmesi.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Organik Tarımsal ve Hayvansal Üretimin Tanımı, Önemi ve Gerekçesi | ||
2 | Organik Üretimde Hayvan Barınaklarının Yer Seçimi ve İnşasında Dikkat Edilecek Esaslar | ||
3 | Organik Süt Üretimi; Süt Sığırlarının Bakım ve Yönetimi | ||
4 | Organik Kırmızı Et Üretimi, Besi Danalarının Bakım ve Yönetimi, Taşıma Ve Kesim. | ||
5 | Organik Yumurta Üretimi, Civciv / Piliç ve Tavukların Bakım ve Yönetimi. | ||
6 | Organik Beyaz Et Üretimi, Piliçlerin Bakım ve Yönetimi | ||
7 | Organik Koyun-Keçi Sütü Üretimi, Organik Kuzu Eti Üretiminde Temel Esaslar | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Organik Yemin Tanımı, Organik Enerji ve Protein Yemleri | ||
10 | Organik-Ekolojik Hayvancılık İşletmelerinde Yem Üretimi | ||
11 | Organik-Ekolojik Hayvancılık İşletmelerinde ve Organik Yemlerde Kullanılan Vitamin ve Mineral Yemleri İle Yem Katkı Maddeleri | ||
12 | Organik-Ekolojik Hayvancılık İşletmelerinde Sığırların Beslenmesi ve Organik | ||
13 | Organik-Ekolojik Hayvancılık İşletmelerinde Koyun Ve Keçilerin Beslenmesi | ||
14 | Organik-Ekolojik Hayvancılık İşletmelerinde Tavukların Beslenmesi | ||
15 | Organik Üretim İle İlgili Sertifikasyon, Sertifikasyon Kuruluşlarının Yapıları ve Kontrol Mekanizmaları | ||
16 | Dönem sonu sınavı |
İLBAŞ, Ali İrfan ….Organik Tarım eflatun yayınevi Ankara 2009……..
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 9 | 9 |
Toplam İş Yükü (saat) | 74 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | [PC] 16 | [PC] 17 | [PC] 18 | [PC] 19 | [PC] 20 | [PC] 21 | |
[OC] 1 | 5 | ||||||||||||||||||||
[OC] 2 | 5 | ||||||||||||||||||||
[OC] 3 | 5 | ||||||||||||||||||||
[OC] 4 | 5 |