Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
SULVS2112014274 | HAYVANSAL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 3.00 |
Önlisans
Türkçe
Et ürünleri hakkında temel bilgilerin verilmesi. Sütün işlenerek değerlendirilmesinde farklı ürünlerin üretim tekniklerini bilmek.
Öğr. Gör. Dr. Fatih Ahmet ASLAN
1 | Kasaplık hayvanlarda kesim öncesi ve sonrası muayeneleri yaparak hayvan veya karkas hakkında karar verebilme. |
2 | Et Ürünleri ve Sütün özellikleri ile Ülkemizde en çok üretilen ve tüketilen bu ürünlerinin üretim basamaklarını öğrenmek |
Yok
Yok
Kasaplık hayvanlarda kesim öncesi ve sonrası muayene, et muayenesi bakımından önemli olan bakteriyel, viral ve paraziter hastalıklar, et ürünleri teknolojisi, fermente sucuk, salam, sosis, pastırma ve konserve et üretimi Sütün Tanımı, Nitelikleri, İnsan Beslenmesindeki Önemi, Sütün Makro ve Mikro Besin Elementleri, Hatalı Sütler, Çiğ Sütün Mikroflorası, İçme Sütü, Yoğurt, Tereyağı ve Peynir Üretim Teknikleri ile Bu Ürünlerde Görülen Hatalar ve Kalite Kontrol Muayene Şekilleri.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Et muayenesi bakımından önemli olan patolojik değişiklikler | ||
2 | Et muayenesi bakımından önemli olan bakteriyel hastalıklar | ||
3 | Et muayenesi bakımından önemli olan viral hastalıklar | ||
4 | Et muayenesi bakımından önemli olan paraziter hastalıklar | ||
5 | Kanatlı hayvanlarda et muayenesi ve önemli bazı bakteriyel,viral ve paraziter hastalıklar | ||
6 | Ette oluşan postmortem değişiklikler, etin kalite nitelikleri ve muhafaza yöntemleri | ||
7 | Fermente sucuk üretimi hakkında bilgi | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Konserve üretimi, konservelerde sterilizasyon, konservede bozulma hakkında bilgi. | ||
10 | Süt | ||
11 | Pastörize süt | ||
12 | Steril süt | ||
13 | Yoğurt | ||
14 | Tereyağı | ||
15 | Peynir | ||
16 | Dönem sonu sınavı |
Ders Notları
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 1 | 3 | 3 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 8 | 8 |
Toplam İş Yükü (saat) | 78 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | [PC] 16 | [PC] 17 | [PC] 18 | [PC] 19 | [PC] 20 | [PC] 21 | |
[OC] 1 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||
[OC] 2 | 4 | 2 | 4 |