GERİ DÖN

Lisans Programları


FATSA DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - DENİZCİLİK İŞLETMELERİ YÖNETİMİ - - Lisans


Program Tanımları

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi adıyla Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri bünyesinde kurulan bölümümüz, denizcilik işletmeleri alanında kurulan en yeni bölüm olma özelliği ile genç, dinamik deneyimle akademik kadrosuyla ülkemizin denizcilik alanında yüksek katma değer sağlayacak, alanında uzman ve nitelikli bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi 2003 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuştur. Ordu Üniversitesi’nin 2006 tarihinde kurulması ile birlikte Ordu Üniversitesi çatısı altında eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam etmiştir. Disiplinler arası bir bölüm olan Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümü öğrencileri denizcilik sektöründe nitelikli iş pozisyonlarına ve uluslararası istihdam olanaklarına sahip olmaktadır. Fakültemizde verilen eğitim çerçevesinde öğrencinin alanında uzman, nitelikli, takım çalışmasına yatkın, alanında etik değerlere sahip, kendini sürekli geliştiren, yaşam boyu öğrenmeye açık, bütüncül düşünen ve olayları analitik açıdan kavrayabilen, disiplinli ve sosyal sorumluluk sahibi öğrenciler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Akademik yetkinliklerinin yanında yüksek düzeyde sektör tecrübesine sahip öğretim kadrosuyla öğrencinin mezun olmadan önce denizcilik sektörünü tanıması ve yer edinmesi sağlanacaktır. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Programı Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi bünyesinde örgün eğitim olarak Fatsa kampüsünde faaliyetlerini sürdürmektedir. Programımızın eğitim dili Türkçedir ve isteğe bağlı hazırlık eğitimi bulunmaktadır. Programımızın müfredatı ana hatlarıyla denizcilik işletmeciliği derslerinden oluşmaktaysa da İşletme, Ekonomi, Temel Hukuk, Ulaştırma ve Lojistik, Yabancı Dil ve Temel ve Mesleki Denizcilik derslerinden oluşmaktadır. Bölümümüze Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı çerçevesinde Eşit Ağırlık (EA) alanından öğrenci yerleştirilmesi yapılmaktadır. Programa yerleştirilen öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak bir yıl süreyle İngilizce hazırlık eğitimi görmektedir.

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Lisans Derecesi

Birinci Düzey ( Lisans Derecesi )

Lise diplomasına sahip öğrenciler, ülke genelinde yapılan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yükseköğretim Kurumları Sınavı çerçevesinde programa kayıt yaptırmaya hak kazanmaktadır.

Türkiye’deki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümüne yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ile Üniversitemiz Senatosunun belirlediği yatay Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki geçişlerle ilgili değerlendirme koşulları uygulanır. Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Bölümde okumaya hak kazanan öğrencilerin 4 yıllık Denizcilik İşletmeleri Yönetimi programından mezun olabilmesi için tüm derslerini başarı ile tamamlaması gerekir. Bu derece öğretim programında yer alan tüm dersleri başaran, her biri 20 işgünü olmak üzere zorunlu liman işletme ve deniz işletmeciliği stajlarını ve bitirme projesini başarıyla tamamlayan, minimum 240 AKTS kredisini sağlayan ve genel not ortalaması en az 2.00 / 4.00 olan öğrencilere verilir.

Fakültemiz bünyesinde yer alan Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Lisans Programının temel hedefi denizcilik işletmeciliğinin her alanında yüksek katma değer yaratacak bilgi ve becerinin yanı sıra öğrencilik hayatında edineceği sektöre yönelik tecrübeyle birlikte mesleğinin gerektirdiği evrensel etik değerlere sahip, sosyal sorumluluk sahibi, alanındaki yenilikleri takip eden uzman, donanımlı ve nitelikli denizcilik işletmelerinde çalışacak kaliteli bireyler yetiştirmektir. Sektör tecrübesine sahip hocalarımızla beraber programımız efektif bilimsel araştırma ve projelerin yanında denizcilik alanında faaliyet gösteren çeşitli kurum ve kuruluşlarda eğitim ve danışmanlık faaliyetleri vererek beraber çalışmalar yürütmektedir. Programımız bünyesinde teorik akademik eğitimin yanı sıra sektöre yönelik etkin pratik eğitim de verilmektedir. Akademik eğitim kapsamında İşletme, Ekonomi, Hukuk, Girişimcilik, Yönetim ve Organizasyon, Lojistik ve Ulaştırma, Denizcilik İşletmeciliği, Yabancı Dil ve Temel ve Mesleki Denizcilik eğitim verilmektedir. Bu derslerin teorik içeriği araştırma, proje ve laboratuvar çalışmalarıyla uygulamaya aktarılması açısından desteklenecektir. Fakültemiz Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümü içerisinde Denizcilik Ekonomisi Anabilim Dalı ve Deniz Ulaştırma İşletme Yönetimi Anabilim Dalı olmak üzere iki anabilim dalı bulunmaktadır. Bölümümüzde yer alan öğretim üyelerimizin akademik alanda kendini kanıtlamış üst düzey dergilerde birçok yayını ve çalışması bulunmaktadır. Akademik yetkinliğin yanı sıra sektörle olan güçlü ilişkileri ve engin bilgisi sayesinde öğretim üyelerimiz kurum ve kuruluşlara danışmanlık ve eğitim desteğinde bulunmaktadır. Öğretim üyesi kadromuzun en temel hedefi ulusal ve uluslararası düzeyde sektörle ilgili son gelişmeleri en dinamik şekilde takip eden denizcilik işletmelerine hakim nitelikli bireyler yetiştirmektir. Bu kapsamda akademik personelimiz dünya çapındaki gelişmeleri ve ilerlemeleri her an takip edip uygun düzenlemelerle öğretim müfredatına entegre ederek eğitimin güncel ve uluslararası düzeyde kalmasını sağlamaktadır. Fakültemizin halihazırda birçok akademik ve sektör kuruluşuyla iş birliği olmasıyla beraber programımız da gelecekte çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliğini arttırarak öğrencilerimizin donanımlı ve uluslararası düzeyde saygın birer denizcilik işletmecisi haline gelmesi amaçlanmaktadır.

Fakültemizin Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümü mezunları Denizcilik, Ulaştırma, Lojistik ve Dış Ticaret ile ilgili hem özel hem de kamu sektörünün ilgili kuruluşlarında istihdam olanaklarına sahiptirler. Denizcilik sektöründe gemi sahipleri/işletmeleri, gemi yönetim işletmeleri, taşıma işleri aracıları (gemi acenteleri, gemi brokerleri, ulaştırma yüklenicileri), gemi kumanya ve tedarik işletmeleri, deniz sigorta işletmeleri, limanlar ve terminaller, yat ve marina işletmeleri, tersaneler, bankalar, dış ticaret işletmeleri, lojistik işletmeleri gibi kurumlarda orta ve üst düzey yönetici olarak istihdam olanaklarına sahiptirler. Denizcilik sektörünün kamu kısmında ise Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda ve bu bakanlığa bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğü’nde ve ilgili diğer bakanlık ve devlet kurumlarında idari birçok pozisyonda istihdam olanağına sahiptirler.

İkinci düzey programlara başvurabilir.

Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak, Ordu Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ve Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim ve Sınav Uygulama Esaslarının ilgili maddeleri uygulanır. Bölümümüzde ders geçme notu DD, mezuniyet notu ise CC olarak belirlenmiştir. Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri, ilgili öğretim üyesi/öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve bilgi paketinde yer alan ders bilgi kataloglarında tanımlanmıştır.

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi programından öğrencinin mezun olabilmesi için tüm derslerini başarı ile tamamlaması gerekir. Mezun olabilmek için öğrenci, öğretim programında yer alan tüm dersleri başarmak, zorunlu stajlarını ve bitirme projesini başarıyla tamamlamak, 240 AKTS kredisini sağlayan ve genel not ortalaması en az 2.00 / 4.00 şeklinde gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Örgün Eğitim - Tam Gün

Bölüm Başkanı: Doçent Dr. Aziz MUSLU E-posta: azizmuslu@odu.edu.tr Telefon: 0 452 423 50 53 / 4724 Adres : Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Evkaf Mah. Sahil Cad. No:239/ 52400 Fatsa/ORDU


Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
HYD1002020254 Türkçe TEMEL İNGİLİZCE Zorunlu - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
DİY1012020254 Türkçe DENİZ TİCARETİNE GİRİŞ Zorunlu 3 - - 4
DİY1032020254 Türkçe MİKRO EKONOMİ Zorunlu 3 - - 4
DİY1052020254 Türkçe MATEMATİK I Zorunlu 3 - - 4
DİY1072020254 Türkçe TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI Zorunlu 2 - - 3
DİY1092022254 Türkçe HUKUKA GİRİŞ Zorunlu 2 - - 3
DİY1112020254 Türkçe İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ Zorunlu 3 - - 4
ORTAKSEÇ_GÜZ Türkçe ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ Seçmeli - - - 2
YÖKA1 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 - - 2
YÖKT1 Türkçe TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 - - 2
YÖKY1 Türkçe YABANCI DİL-I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 22 0 0 30
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
DİY1022020254 Türkçe MAKRO EKONOMİ Zorunlu 3 - - 4
DİY1042020254 Türkçe DENİZ VE LİMAN İŞLETMECİLİĞİNE GİRİŞ Zorunlu 3 - - 4
DİY1062022254 Türkçe TİCARET HUKUKU Zorunlu 3 - - 3
DİY1082020254 Türkçe MATEMATİK II Zorunlu 2 - - 4
DİY1102020254 Türkçe DENİZCİLİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON Zorunlu 3 - - 4
DİY1122020254 Türkçe DENİZ ULAŞTIRMA VE OPERASYONLARI Zorunlu 3 - - 3
ORTAKSEÇ_BAHAR Türkçe ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR Seçmeli - - - 2
YÖKA2 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 - - 2
YÖKT2 Türkçe TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 - - 2
YÖKY2 Türkçe YABANCI DİL-II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 23 0 0 30
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
DİY2012020254 Türkçe DENİZ HUKUKU Zorunlu 2 - - 4
DİY2032020254 Türkçe GENEL MUHASEBE Zorunlu 3 - - 4
DİY2052020254 Türkçe DENİZCİLİK İŞLETMELERİNDE İNSAN KAYNAKLARI Zorunlu 3 - - 4
DİY2072020254 Türkçe TEMEL GEMİCİLİK Zorunlu 3 - - 4
DİY2092020254 Türkçe LİMAN İŞLETMELERİ VE TERMİNAL YÖNETİMİ Zorunlu 3 - - 4
DİY2112020254 Türkçe İNGİLİZCE III Zorunlu 3 - - 4
SEÇ25422_2_1 Türkçe SEÇMELİ_2_1 Seçmeli - - - 6
Toplam 17 0 0 30
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
DİY2022022254 Türkçe GEMİ VE FİLO YÖNETİMİ Zorunlu 3 - - 3
DİY2042020254 Türkçe İNGİLİZCE IV Zorunlu 3 - - 4
DİY2062020254 Türkçe LİMAN EKONOMİSİ Zorunlu 3 - - 4
DİY2082020254 Türkçe DENİZ TİCARET HUKUKU Zorunlu 3 - - 3
DİY2102020254 Türkçe EKONOMİK COĞRAFYA Zorunlu 3 - - 3
DİY2122020254 Türkçe PAZARLAMA İLKELERİ VE YÖNETİMİ Zorunlu 3 - - 4
DİY2142023254 Türkçe GEMİ YAPISI, TÜRLERİ VE SINIFLANDIRMALARI Zorunlu 3 - - 3
SEÇ25422_2_2 Türkçe SEÇMELİ_2_2 Seçmeli - - - 6
Toplam 21 0 0 30
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
DİY3012020254 Türkçe LOJİSTİK YÖNETİMİ VE MULTİMODAL TAŞIMACILIK Zorunlu 2 2 - 5
DİY3032020254 Türkçe DENİZCİLİK EKONOMİSİ I Zorunlu 3 - - 4
DİY3052020254 Türkçe DENİZCİLİK İŞLETMELERİNDE PAZARLAMA Zorunlu 3 - - 4
DİY3072020254 Türkçe DENİZCİLİK VE ULAŞTIRMA POLİTİKALARI Zorunlu 3 - - 4
DİY3092020254 Türkçe DENİZCİLİK İNGİLİZCESİ I Zorunlu 3 - - 4
DİY3112020254 Türkçe DENİZCİLİK İŞLETMELERİ ETİĞİ Zorunlu 2 - - 3
SEÇM3092020254 Türkçe DENİZCİLİKTE KALİTE YÖNETİMİ Zorunlu 3 - - 3
SEÇM3172023254 Türkçe OKYANUS VE TOPLUM Zorunlu 3 - - 3
Toplam 22 2 0 30
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
DİY3022020254 Türkçe LİMAN VE TERMİNAL OPERASYONLARI Zorunlu 3 - - 5
DİY3042020254 Türkçe DENİZCİLİK EKONOMİSİ II Zorunlu 3 - - 5
DİY3062020254 Türkçe DENİZCİLİKTE FİNANSAL YÖNETİM Zorunlu 3 - - 3
DİY3082020254 Türkçe SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Zorunlu 2 2 - 5
DİY3102023254 Türkçe GEMİ KİRALAMA VE BROKERLİK Zorunlu 3 - - 3
DİY3122020254 Türkçe DENİZCİLİK İNGİLİZCESİ II Zorunlu 3 - - 4
SEÇM3162023254 Türkçe YÜK İŞLEMLERİ, GEMİ YAPISI VE DENGESİ Zorunlu 3 - - 3
SEÇM3202023254 Türkçe DENİZ CANLILARI VE EKOLOJİSİ Zorunlu 3 - - 3
Toplam 23 2 0 31
ORTAKSEÇ_GÜZ - ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ODUS0001 Türkçe KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0002 Türkçe ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0003 Türkçe METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0004 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 - - 2
ODUS0005 Türkçe TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 - - 2
ODUS0006 Türkçe PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0007 Türkçe MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0008 Türkçe DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0009 Türkçe KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0010 Türkçe DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0011 Türkçe TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0012 Türkçe SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 - - 2
ODUS0013 Türkçe SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0014 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 - - 2
ODUS0015 Türkçe PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0016 Türkçe PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0017 Türkçe PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0018 Türkçe ORGANİK TARIM Seçmeli 2 - - 2
ODUS0019 Türkçe TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0020 Türkçe GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 - - 2
ODUS0021 Türkçe AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 - - 2
ODUS0022 Türkçe SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 - - 2
ODUS0023 Türkçe ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 - - 2
ODUS0024 Türkçe SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0025 Türkçe BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 - - 2
ODUS0026 Türkçe YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 - - 2
ODUS0027 Türkçe GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0028 Türkçe KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 - - 2
ODUS0029 Türkçe MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 - - 2
ODUS0030 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0031 Türkçe MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0032 Türkçe SANAT TARİHİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0033 Türkçe GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0034 Türkçe MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0035 Türkçe İLK YARDIM Seçmeli 2 - - 2
ODUS0036 Türkçe PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0037 Türkçe TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0038 Türkçe MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0039 Türkçe KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0040 Türkçe SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 - - 2
ODUS0041 Türkçe MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0042 Türkçe İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 - - 2
ODUS0043 Türkçe AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0044 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 - - 2
ODUS0045 Türkçe TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0046 Türkçe İŞARET DİLİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0047 Türkçe HAT SANATI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0048 Türkçe BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0049 Türkçe TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0050 Türkçe GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 - - 2
ODUS0051 Türkçe KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 - - 2
ODUS0052 Türkçe YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0053 Türkçe ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 - - 2
ODUS0054 Türkçe YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0055 Türkçe TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0056 Türkçe İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 - - 2
ODUS0057 Türkçe ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0058 Türkçe OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 - - 2
ORTAKSEÇ_BAHAR - ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ODUS0001 Türkçe KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0002 Türkçe ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0003 Türkçe METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0004 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 - - 2
ODUS0005 Türkçe TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 - - 2
ODUS0006 Türkçe PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0007 Türkçe MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0008 Türkçe DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0009 Türkçe KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0010 Türkçe DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0011 Türkçe TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0012 Türkçe SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 - - 2
ODUS0013 Türkçe SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0014 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 - - 2
ODUS0015 Türkçe PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0016 Türkçe PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0017 Türkçe PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0018 Türkçe ORGANİK TARIM Seçmeli 2 - - 2
ODUS0019 Türkçe TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0020 Türkçe GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 - - 2
ODUS0021 Türkçe AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 - - 2
ODUS0022 Türkçe SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 - - 2
ODUS0023 Türkçe ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 - - 2
ODUS0024 Türkçe SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0025 Türkçe BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 - - 2
ODUS0026 Türkçe YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 - - 2
ODUS0027 Türkçe GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0028 Türkçe KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 - - 2
ODUS0029 Türkçe MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 - - 2
ODUS0030 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0031 Türkçe MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0032 Türkçe SANAT TARİHİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0033 Türkçe GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0034 Türkçe MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0035 Türkçe İLK YARDIM Seçmeli 2 - - 2
ODUS0036 Türkçe PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0037 Türkçe TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0038 Türkçe MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0039 Türkçe KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 - - 2
ODUS0040 Türkçe SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 - - 2
ODUS0041 Türkçe MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0042 Türkçe İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 - - 2
ODUS0043 Türkçe AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0044 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 - - 2
ODUS0045 Türkçe TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0046 Türkçe İŞARET DİLİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0047 Türkçe HAT SANATI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0048 Türkçe BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0049 Türkçe TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0050 Türkçe GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 - - 2
ODUS0051 Türkçe KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 - - 2
ODUS0052 Türkçe YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 2
ODUS0053 Türkçe ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 - - 2
ODUS0054 Türkçe YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0055 Türkçe TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0056 Türkçe İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 - - 2
ODUS0057 Türkçe ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 - - 2
ODUS0058 Türkçe OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 - - 2
SEÇ25422_2_1 - SEÇMELİ_2_1
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
SEÇM2012020254 Türkçe DENİZCİLİKTE COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 3
SEÇM2032020254 Türkçe ULUSLARARASI DENİZCİLİK SÖZLEŞMELERİ Seçmeli 3 - - 3
SEÇM2052020254 Türkçe DENİZ NAKLİYAT TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 3
SEÇM2072020254 Türkçe HİZMET PAZARLAMASI Seçmeli 3 - - 3
SEÇM2092020254 Türkçe GEMİ ACENTELERİ YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 3
SEÇM2112020254 Türkçe İSPANYOLCA I Seçmeli 3 - - 3
SEÇ25422_2_2 - SEÇMELİ_2_2
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
SEÇM2022020254 Türkçe DENİZ TURİZMİ İŞLETMELERİ YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 3
SEÇM2042020254 Türkçe DENİZCİLİK İŞLETMELERİNDE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ Seçmeli 3 - - 3
SEÇM2062020254 Türkçe STRATEJİK YÖNETİM Seçmeli 3 - - 3
SEÇM2082020254 Türkçe PAZARLAMA İLETİŞİMİ Seçmeli 3 - - 3
SEÇM2102020254 Türkçe SU SPORLARI Seçmeli 3 - - 3
SEÇM2122020254 Türkçe İSPANYOLCA II Seçmeli 3 - - 3
SEÇM2142023254 Türkçe GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 3 - - 3
SEÇM2162023254 Türkçe HALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİM Seçmeli 3 - - 3
SEÇM2182023254 Türkçe İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE EKOLOJİK ÇEVRE Seçmeli 3 - - 3
SEÇM2202023254 Türkçe TİCARİ DENİZ CANLILARI Seçmeli 3 - - 3
SEÇM2222023254 Türkçe LİDERLİK Seçmeli 3 - - 3