GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
FBT735 FONKSİYONEL GIDA OLARAK SU ÜRÜNLERİ Ders 1 1 6.00

Doktora



Su ürünlerinin fonksiyonel gıda olarak kullanımını anlatır.



1 Fonksiyonel su ürünleri terimleri, sınıflandırılması hakkında bilgi edinir.
2 Fonksiyonel su ürünlerinin özelliklerini ve etkilerini öğrenir
3 Fonksiyonel su ürünlerinin gıda sektöründe, eczacılıkta ve kozmetik alanında kullanılması ile ilgili bilgi edinir
4 Fonksiyonel su ürünlerinin özellikleri ve sağlığa etkilerini öğrenir.
5


Yok


Yok


Fonksiyonel su ürünleri terimleri, sınıflandırılması, fonksiyonel su ürünlerinin özellikleri ve sağlığa etkileri, fonksiyonel su ürünlerinin gıda sektöründe, eczacılıkta ve kozmetik alanında kullanılması, su ürünleri işleme endüstrisi atıklarının fonksiyonel gıda olarak kullanılması, mevcut gıda pazarlarında fonksiyonel su ürünlerinin yeri ve önemi, toplum sağlığı üzerine potansiyel etkileri, fonksiyonel su ürünlerinin geleceğini anlatır.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Fonksiyonel su ürünleri terimleri ve sınıflandırılması
2 Bitkisel kökenli fonksiyonel gıdalar
3 Hayvansal kökenli fonksiyonel gıdalar
4 Fonksiyonel su ürünlerinin özellikleri ve sağlığa etkileri
5 Fonksiyonel su ürünlerinin gıda sektöründe kullanılması
6 Fonksiyonel su ürünlerinin eczacılıkta ve kozmetik alanında kullanılması
7 Gıda güvenliği ve toksikolojisi açılarından fonksiyonel gıdaların değerlendirmesi
8 Ara sınav
9 Gıda güvenliği ve toksikolojisi açılarından fonksiyonel gıdaların değerlendirmesi
10 Su ürünleri işleme endüstrisi atıklarının fonksiyonel gıda olarak kullanılması
11 Su ürünleri işleme endüstrisi atıklarının fonksiyonel gıda olarak kullanılması,
12 Mevcut gıda pazarlarında fonksiyonel su ürünlerinin yeri ve önemi, öğrenci sunumları
13 Toplum sağlığı üzerine potansiyel etkileri, öğrenci sunumları
14 Fonksiyonel su ürünlerinin geleceği, öğrenci sunumları
15 Fonksiyonel su ürünlerinin geleceği, öğrenci sunumları
16 Dönem sonu sınavı

Marine functional food,Editor J. B. Luten, 2009 Marine Products for Healthcare: Functional and Bioactive Nutraceutical Compounds from the Ocean, Eds. Vazhiyil Venugopal, 2008 Bilimsel makaleler



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 12 7 84
Laboratuvar 12 7 84
Toplam İş Yükü (saat) 172

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12
[OC] 1 5 4 5 4 4 5 5 4 5 4 4 5
[OC] 2 5 4 5 5 5 5 4 5 5 4 5 4
[OC] 3 4 5 5 5 4 5 5 5 5 4 5 4
[OC] 4 3 3 4 4 3 4 5 4 3 5 4 4
[OC] 5 4 5 5 5 4 4 4 5 4 4 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek