GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
FBT734 SU ÜRÜNLERİ ATIKLARI İŞLEME TEKNOLOJİSİ Ders 1 2 6.00

Doktora


Türkçe


Su ürünleri atıklarında kullanılan biyoteknolojik, besinsel ve farmakolojik uygulamaların işleme tekniklerini öğretir.



1 Atık işleme teknolojisini anlatır
2 Atıklardan elde edilen kazanımları tanımlar
3 Atıkların gıda, ziraat ve alanlarındaki kullanımlarını açıklar
4


Yok


Yok


Bu ders su ürünleri atıklarının karakterizasyonu, kazanımları ve üretimlerini; protein, enzim, yağ asitleri ve biyopolimerler gib biyokaktif materyalleri, su ürünleri atıklarının ticari uygulamalarını, hayvan beslemede ve ziraatta su ürünleri atıklarının kullanımını ve su ürünleri atıklarının insan beslenmesinde ve gıda sanayinde kullanımını öğretir


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Su ürünleri atıklarına giriş
2 Su ürünleri işleme sahalarındaki atıkların kazanımı
3 Atıkların kazanımları için enzimatik yöntemler
4 Atıklardaki lipidlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri
5 Atıklardaki proteinlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri
6 Atıkların gıdalarda kullanımı
7 Denizel protein hidrolizatları
8 Vize
9 Atıklardan elde edilen protein tozlarının fonksiyonel özellikleri
10 Atıklardaki denizel yağlar
11 Atıklardan edle edilen kollajen ve jelatin
12 Atıklardan elde edilen enzimler
13 Ziraat ve hayvan beslenmesi için atıkların kullanımı
14 Atıklardan elde edilen antioksidanlar
15 Atıkların farmakoloji, tıp ve kozmatikte kullanımı
16 Final Exam

Maximising the Value of Marine By-Products, Eds. Fereidoon Shahidi, Canada 2006 Seafood Processing By-Products Trends and Applications, Eds. Kim, Se-Kwon Bilimsel makaleler



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 12 7 84
Laboratuvar 12 7 84
Toplam İş Yükü (saat) 172

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12
[OC] 1 4 4 5 5 4 4 5 4 5 5 5 4
[OC] 2 4 4 5 5 4 4 5 5 4 5 4 5
[OC] 3 4 5 5 5 4 4 5 4 4 5 4 5
[OC] 4 4 5 5 5 5 5 4 4 5 4 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek