Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
GMS42082021341 |
YEMEK SOSYOLOJİSİ |
Seçmeli Ders Grubu |
4 |
8 |
4.00 |
Lisans
Yemek sosyolojisi ve sosyal teorileri anlamak.
1 |
Yemek, tarım ve kır tartışmaları, coğrafi işaretler ve alternatif gıda ağlarını öğrenme |
2 |
Toplumsal eşitsizlikler, sınıflar ve yemek kavramlarını bilme |
3 |
Yemek mutfak ve kültür kavramlarını anlama |
4 |
Yemek ve politika ilişkisini öğrenme |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Yemek Sosyolojisi ve Sosyal Teori |
|
|
2 |
Yemek, Tarım ve Kır Tartışmaları |
|
|
3 |
Coğrafi İşaretler ve Alternatif Gıda Ağları |
|
|
4 |
Toplumsal Eşitsizlikler, Sınıflar ve Yemek |
|
|
5 |
Yemek, Mutfak ve Kültür |
|
|
6 |
Yemek, Mutfak ve Kültür |
|
|
7 |
Ara Sınav |
|
|
8 |
Yemek ve Politika |
|
|
9 |
Toplumsal Cinsiyet, Yemek Pişirme, Ev Mutfağı ve Profesyonel Mutfaklar |
|
|
10 |
Toplumsal Cinsiyet, Yemek Pişirme, Ev Mutfağı ve Profesyonel Mutfaklar |
|
|
11 |
Yemek, Küreselleşme, Yerelleşme ve Kimlik |
|
|
12 |
Yemek, Küreselleşme, Yerelleşme ve Kimlik |
|
|
13 |
Gıda Rejimlerinde Kriz ve Gastro-Endişe |
|
|
14 |
Final Sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
12 |
4 |
48 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
14 |
3 |
42 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
14 |
2 |
28 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
120
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 3 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 4 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek