GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS42082021341 YEMEK SOSYOLOJİSİ Seçmeli Ders Grubu 4 8 4.00

Lisans



Yemek sosyolojisi ve sosyal teorileri anlamak.



1 Yemek, tarım ve kır tartışmaları, coğrafi işaretler ve alternatif gıda ağlarını öğrenme
2 Toplumsal eşitsizlikler, sınıflar ve yemek kavramlarını bilme
3 Yemek mutfak ve kültür kavramlarını anlama
4 Yemek ve politika ilişkisini öğrenme

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Yemek Sosyolojisi ve Sosyal Teori
2 Yemek, Tarım ve Kır Tartışmaları
3 Coğrafi İşaretler ve Alternatif Gıda Ağları
4 Toplumsal Eşitsizlikler, Sınıflar ve Yemek
5 Yemek, Mutfak ve Kültür
6 Yemek, Mutfak ve Kültür
7 Ara Sınav
8 Yemek ve Politika
9 Toplumsal Cinsiyet, Yemek Pişirme, Ev Mutfağı ve Profesyonel Mutfaklar
10 Toplumsal Cinsiyet, Yemek Pişirme, Ev Mutfağı ve Profesyonel Mutfaklar
11 Yemek, Küreselleşme, Yerelleşme ve Kimlik
12 Yemek, Küreselleşme, Yerelleşme ve Kimlik
13 Gıda Rejimlerinde Kriz ve Gastro-Endişe
14 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 12 4 48
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 14 3 42
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 120

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek