GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS42072021341 İLERİ PASTACILIK TEKNİKLERİ Seçmeli Ders Grubu 4 8 4.00

Lisans



Pastacılığın temel ve ileri tekniklerinin öğretilmesi ve uygulanması



1 Temel pişirmenin ileri hamur işlerine uygulanması
2 Bir tarifin uygulanması ve oluşturulması
3 Bir tarifin oluşturulması
4 Pasta dekorlama teknikleri
5 Laboratuvar kitabındaki tüm gerekli bilgilerin kopyalanması

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Makaron
2 Muzlu kek
3 Paris Brest Pralin
4 Choux hamuru yapımı
5 Opera / Kek yapımı ve dekorasyonu
6 Tropikal meyveli mus içeren keklerin dekorasyonu
7 Çikolatalı mus kek yapımı ve dekorasyonu & boya tabancası tekniği
8 Ara Sınav
9 Kremalı kekler & Tartlar
10 Kakao yağı ve kuru yemişler kullanılarak Çikolatalı glaze tekniği uygulamak
11 Spesiyal Pastalar & Kakao yağı ve kuru yemişler kullanılarak Çikolatalı glaze tekniği uygulamak
12 Kek hamuru karıştırma, çırpma, sıkma ve pişirme
13 Kek hamurunun karıştırılması, çırpılması, sıkılması ve pişirilmesi
14 Tart Hamuru & Kremalı kekler
15 Lamine Hamurlar
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 12 4 48
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 14 3 42
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 10 3 30
Toplam İş Yükü (saat) 122

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5
[OC] 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek