Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
GMS42072021341 |
İLERİ PASTACILIK TEKNİKLERİ |
Seçmeli Ders Grubu |
4 |
8 |
4.00 |
Lisans
Pastacılığın temel ve ileri tekniklerinin öğretilmesi ve uygulanması
1 |
Temel pişirmenin ileri hamur işlerine uygulanması |
2 |
Bir tarifin uygulanması ve oluşturulması |
3 |
Bir tarifin oluşturulması |
4 |
Pasta dekorlama teknikleri |
5 |
Laboratuvar kitabındaki tüm gerekli bilgilerin kopyalanması |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Makaron |
|
|
2 |
Muzlu kek |
|
|
3 |
Paris Brest Pralin |
|
|
4 |
Choux hamuru yapımı |
|
|
5 |
Opera / Kek yapımı ve dekorasyonu |
|
|
6 |
Tropikal meyveli mus içeren keklerin dekorasyonu |
|
|
7 |
Çikolatalı mus kek yapımı ve dekorasyonu & boya tabancası tekniği |
|
|
8 |
Ara Sınav |
|
|
9 |
Kremalı kekler & Tartlar |
|
|
10 |
Kakao yağı ve kuru yemişler kullanılarak Çikolatalı glaze tekniği uygulamak |
|
|
11 |
Spesiyal Pastalar & Kakao yağı ve kuru yemişler kullanılarak Çikolatalı glaze tekniği uygulamak |
|
|
12 |
Kek hamuru karıştırma, çırpma, sıkma ve pişirme |
|
|
13 |
Kek hamurunun karıştırılması, çırpılması, sıkılması ve pişirilmesi |
|
|
14 |
Tart Hamuru & Kremalı kekler |
|
|
15 |
Lamine Hamurlar |
|
|
16 |
Final Sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
12 |
4 |
48 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
14 |
3 |
42 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
10 |
3 |
30 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
122
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 3 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 4 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 5 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek