GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS42062021341 YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI Seçmeli Ders Grubu 4 8 4.00

Lisans



Yemek stilistliği ve yemek fotoğrafçılığını teorik ve uygulamalı olarak öğretmek.



1 Araştırma becerisi elde etme
2 Fotoğraf Çekim becerisi
3 Mutfak uygulama becerisi

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Fotoğrafa Giriş
2 Fotoğraf Makinesinin tanıtımı, makine ve makine ayarları
3 Fotoğraf Işığı Ayarları
4 Fotoğrafta Kompozisyon
5 Stüdyo Fotoğrafçılığı I: Tek ışık kaynağı ile yemek fotoğrafı çekimi
6 Stüdyo Fotoğrafçılığı II: İki ışık kaynağı ile yemek fotoğrafı çekimi
7 Yemek Stilistliğine Giriş
8 Salata ve sebzelerde tabak tasarımı ve sunum kuralları
9 Ara sınav
10 Şarküteri ürünleri ve kahvaltılık ürünlerde tabak tasarımı ve sunum kuralları
11 Et yemeklerinde tabak tasarımı ve sunum kuralları
12 Balık ve deniz ürünlerinde tabak tasarımı ve sunum kuralları
13 Tatlılar, soslarda tabak tasarımı ve sunum kuralları
14 İçeceklerin görsel tasarımı
15 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 12 4 48
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 14 2 28
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 3 42
Toplam İş Yükü (saat) 120

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek