Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
GMS42062021341 |
YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI |
Seçmeli Ders Grubu |
4 |
8 |
4.00 |
Lisans
Yemek stilistliği ve yemek fotoğrafçılığını teorik ve uygulamalı olarak öğretmek.
1 |
Araştırma becerisi elde etme |
2 |
Fotoğraf Çekim becerisi |
3 |
Mutfak uygulama becerisi |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Fotoğrafa Giriş |
|
|
2 |
Fotoğraf Makinesinin tanıtımı, makine ve makine ayarları |
|
|
3 |
Fotoğraf Işığı Ayarları |
|
|
4 |
Fotoğrafta Kompozisyon |
|
|
5 |
Stüdyo Fotoğrafçılığı I: Tek ışık kaynağı ile yemek fotoğrafı çekimi |
|
|
6 |
Stüdyo Fotoğrafçılığı II: İki ışık kaynağı ile yemek fotoğrafı çekimi |
|
|
7 |
Yemek Stilistliğine Giriş |
|
|
8 |
Salata ve sebzelerde tabak tasarımı ve sunum kuralları |
|
|
9 |
Ara sınav |
|
|
10 |
Şarküteri ürünleri ve kahvaltılık ürünlerde tabak tasarımı ve sunum kuralları |
|
|
11 |
Et yemeklerinde tabak tasarımı ve sunum kuralları |
|
|
12 |
Balık ve deniz ürünlerinde tabak tasarımı ve sunum kuralları |
|
|
13 |
Tatlılar, soslarda tabak tasarımı ve sunum kuralları |
|
|
14 |
İçeceklerin görsel tasarımı |
|
|
15 |
Final Sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
12 |
4 |
48 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
14 |
2 |
28 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
14 |
3 |
42 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
120
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 3 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek