GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS42022021341 OSMANLI MUTFAĞI Ders 4 8 5.00

Lisans



Öğrencilerin; Osmanlı mutfak kültürünü anlaması, Osmanlı mutfağındaki pişirme yöntemlerini tanımlaması ve Osmanlı mutfağında kullanılan malzemeleri bilmesi amaçlanmaktadır.



1 Osmanlı mutfağını açıklayabilecektir.
2 Be able to prepare and present Ottoman dishes in a way suitable for the period.
3 Çorbalardan içeceklere kadar Osmanlı yemeklerini anlatabilir ve uygulayabilir.
4 Students learn how to make soups, appetizers, meats, offal, poultry and game animals, seafood applications

Birinci Öğretim



[Yok]


Çorbalar, mezeler, etler, sakatatlar, kümes ve av hayvanları, deniz ürünleri uygulamaları, sebze ve meyve yemekleri, pilavlar ve makarnalar, börekler ve çörekler, hamur tatlıları, sütlü, hafif tatlılar ve şekerlemeler, meyveli tatlılar ve içecekler uygulamaları


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Osmanlı mutfak kültürü
2 Osmanlı mutfağında pişirme yöntemleri
3 Osmanlı mutfağında kullanılan malzemeler
4 Osmanlı yemeklerinin döneme uygun bir şekilde hazırlanması
5 Osmanlı yemeklerinin döneme uygun bir şekilde sunulması
6 Uygulamalar: çorbalar, mezeler
7 Uygulamalar: etler, sakatatlar
8 Ara Sınav
9 Uygulamalar: kümes hayvanları ve deniz ürünleri
10 Uygulamalar: sebze ve meyve yemekleri, pilavlar ve makarnalar
11 Uygulamalar: börekler ve çörekler, hamur tatlıları
12 Uygulamalar: sütlü, hafif tatlılar ve şekerlemeler, meyveli tatlılar
13 Uygulamalar: sütlü, hafif tatlılar ve şekerlemeler, meyveli tatlılar
14 Uygulamalar: içecekler
15 Uygulamalar: içecekler
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 4 56
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 16 4 64
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 150

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek