GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS42012021341 RESTORAN YÖNETİMİ Ders 4 8 3.00

Lisans



Öğrencilere restoran kavramını ve tarihini öğretebilmek ve restoranlarda hizmet süreçlerini açıklayabilmelerini sağlamak.



1 Restorancılık kavramını ve tarihini anlatabilme
2 Restorancılık akımlarını öğrenme
3 Mutfak süreçlerini öğrenme
4 Geleneksel ve hızlı yemek sunan restoranların süreç farklılıklarını öğrenme

Birinci Öğretim



[Yok]


Yeni servis teknikleri, otomasyon bilgi sistemlerinin işlevleri, çevreci uygulamalar, menü planlamanın ve tasarımının önemi ,çevreci uygulamalar.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Restoran Kavramı
2 Tarihte İlk Restoranlar ve Restorancılığın Gelişimi
3 Restorancılık Akımları
4 Türkiye’de Restoranlar
5 Restoranlarda Hizmet Süreçleri
6 Menü Planlama, Analizi ve Tasarımı
7 Geleneksel Restoranlar
8 Ara Sınav
9 Hızlı Yemek Sunan Restoranlar
10 Geleneksel ve Hızlı Yemek Sunan Restoranlardan Örnekler
11 Restoranlarda Yeni Uygulamalar
12 Restoranlarda Hijyen, Sanitasyon ve Gıda Güvenlik Sistemleri
13 Restoranlarda Davranış
14 Çalışan Davranışı
15 Müşteri Davranışı
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 16 2 32
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 14 2 28
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 90

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek