Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GMS42012021341 | RESTORAN YÖNETİMİ | Ders | 4 | 8 | 3.00 |
Lisans
Öğrencilere restoran kavramını ve tarihini öğretebilmek ve restoranlarda hizmet süreçlerini açıklayabilmelerini sağlamak.
1 | Restorancılık kavramını ve tarihini anlatabilme |
2 | Restorancılık akımlarını öğrenme |
3 | Mutfak süreçlerini öğrenme |
4 | Geleneksel ve hızlı yemek sunan restoranların süreç farklılıklarını öğrenme |
Birinci Öğretim
[Yok]
Yeni servis teknikleri, otomasyon bilgi sistemlerinin işlevleri, çevreci uygulamalar, menü planlamanın ve tasarımının önemi ,çevreci uygulamalar.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Restoran Kavramı | ||
2 | Tarihte İlk Restoranlar ve Restorancılığın Gelişimi | ||
3 | Restorancılık Akımları | ||
4 | Türkiye’de Restoranlar | ||
5 | Restoranlarda Hizmet Süreçleri | ||
6 | Menü Planlama, Analizi ve Tasarımı | ||
7 | Geleneksel Restoranlar | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Hızlı Yemek Sunan Restoranlar | ||
10 | Geleneksel ve Hızlı Yemek Sunan Restoranlardan Örnekler | ||
11 | Restoranlarda Yeni Uygulamalar | ||
12 | Restoranlarda Hijyen, Sanitasyon ve Gıda Güvenlik Sistemleri | ||
13 | Restoranlarda Davranış | ||
14 | Çalışan Davranışı | ||
15 | Müşteri Davranışı | ||
16 | Final Sınavı |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 16 | 2 | 32 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Toplam İş Yükü (saat) | 90 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |