GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS41072021341 GASTRONOMİDE YENİ AKIMLAR Seçmeli Ders Grubu 4 7 4.00

Lisans



Gastronominin tarihsel gelişimi ve güncel akımlar hakkında bilgi kazanmak



1 Gastronominin tarihsel gelişimini açıklayabilme
2 Yiyecek içecek işletmelerini tanımlayabilme
3 Gastronomi trendlerini açıklayabilme

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gastronomi Tarihi
2 Yiyecek İçecek İşletmelerinin Gelişimi
3 Fast Food Akımı
4 Moleküler Gastronomi
5 Yeni Mutfak Akımı
6 Yavaş Yemek Akımı
7 Nörogastronomi
8 Ara Sınav
9 Yeni Anadolu Mutfağı
10 Duyusal Analiz
11 Tematik Restoranlar
12 Yeşil Restoranlar
13 Tarım ve gastronomi İlişkisi
14 Coğrafi İşaretleme Sistemi
15 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 12 3 36
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 10 4 40
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 3 42
Toplam İş Yükü (saat) 120

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek