Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
GMS41072021341 |
GASTRONOMİDE YENİ AKIMLAR |
Seçmeli Ders Grubu |
4 |
7 |
4.00 |
Lisans
Gastronominin tarihsel gelişimi ve güncel akımlar hakkında bilgi kazanmak
1 |
Gastronominin tarihsel gelişimini açıklayabilme |
2 |
Yiyecek içecek işletmelerini tanımlayabilme |
3 |
Gastronomi trendlerini açıklayabilme |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Gastronomi Tarihi |
|
|
2 |
Yiyecek İçecek İşletmelerinin Gelişimi |
|
|
3 |
Fast Food Akımı |
|
|
4 |
Moleküler Gastronomi |
|
|
5 |
Yeni Mutfak Akımı |
|
|
6 |
Yavaş Yemek Akımı |
|
|
7 |
Nörogastronomi |
|
|
8 |
Ara Sınav |
|
|
9 |
Yeni Anadolu Mutfağı |
|
|
10 |
Duyusal Analiz |
|
|
11 |
Tematik Restoranlar |
|
|
12 |
Yeşil Restoranlar |
|
|
13 |
Tarım ve gastronomi İlişkisi |
|
|
14 |
Coğrafi İşaretleme Sistemi |
|
|
15 |
Final Sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
12 |
3 |
36 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
10 |
4 |
40 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
14 |
3 |
42 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
120
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 3 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek