GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS41052021341 YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARI-I Ders 4 7 5.00

Lisans



Mutfak kaynaklarının amaç optimizasyonu altında kısıtlara uygun yönetilebilmesi için modelleme yaklaşımlarından yararlanabilmesini sağlamak



1 Optimizasyon ve verimlilik bilincinin kazanılması
2 Mutfak tasarımının mutfak faaliyet verimliliğine olan etkisinin öğrenilmesi
3 Mutfakla ilişkili yönetimsel kararların optimizasyonunun öğrenilmesi

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Üretim Sistemlerinde Verimlilik: Bilinci, Kavramları, Ölçümü, Kullanılan Oranlar
2 Verimlilik için Optimizasyon Disiplini
3 Mutfak Tasarımı ile Optimizasyon
4 Mutfak İşletme Yönetiminde Optimizasyon: Yatırım yönetimi, Talep tahmini, İşletme Kaynak Kullanımı
5 Mutfakta Malzeme Yönetimi
6 Malzeme İhtiyaç Planlaması
7 Stok Kontrol
8 ara sınav
9 Süreçlerin Kontrol Ve Değerlendirmesi: Program Değerlendirme Ve Gözden Geçirme Tekniği/Kritik Yol Yöntemi-PERT/CPM
10 Mutfakla ilişkili PERT/CPM Örnek Geliştirme
11 Atama Problemleri
12 Mutfak Problemleri için Doğrusal Programlama: Amacı Ve Bileşenleri
13 Doğrusal Programlama Model Kurma
14 Mutfak Problemleri Optimizasyon Modellerinin Çözüm Yorumlamaları
15 final sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 16 4 64
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 1 1 1
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 17 4 68
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 16 1 16
Toplam İş Yükü (saat) 150

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek