Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
GMS41052021341 |
YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARI-I |
Ders |
4 |
7 |
5.00 |
Lisans
Mutfak kaynaklarının amaç optimizasyonu altında kısıtlara uygun yönetilebilmesi için modelleme yaklaşımlarından yararlanabilmesini sağlamak
1 |
Optimizasyon ve verimlilik bilincinin kazanılması |
2 |
Mutfak tasarımının mutfak faaliyet verimliliğine olan etkisinin öğrenilmesi |
3 |
Mutfakla ilişkili yönetimsel kararların optimizasyonunun öğrenilmesi |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Üretim Sistemlerinde Verimlilik: Bilinci, Kavramları, Ölçümü, Kullanılan Oranlar |
|
|
2 |
Verimlilik için Optimizasyon Disiplini |
|
|
3 |
Mutfak Tasarımı ile Optimizasyon |
|
|
4 |
Mutfak İşletme Yönetiminde Optimizasyon: Yatırım yönetimi, Talep tahmini, İşletme Kaynak Kullanımı |
|
|
5 |
Mutfakta Malzeme Yönetimi |
|
|
6 |
Malzeme İhtiyaç Planlaması |
|
|
7 |
Stok Kontrol |
|
|
8 |
ara sınav |
|
|
9 |
Süreçlerin Kontrol Ve Değerlendirmesi: Program Değerlendirme Ve Gözden Geçirme Tekniği/Kritik Yol Yöntemi-PERT/CPM |
|
|
10 |
Mutfakla ilişkili PERT/CPM Örnek Geliştirme |
|
|
11 |
Atama Problemleri |
|
|
12 |
Mutfak Problemleri için Doğrusal Programlama: Amacı Ve Bileşenleri |
|
|
13 |
Doğrusal Programlama Model Kurma |
|
|
14 |
Mutfak Problemleri Optimizasyon Modellerinin Çözüm Yorumlamaları |
|
|
15 |
final sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
16 |
4 |
64 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
1 |
1 |
1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
17 |
4 |
68 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
16 |
1 |
16 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
150
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 3 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek