Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
GMS41032021341 |
MESLEKİ YABANCI DİL III |
Ders |
4 |
7 |
4.00 |
Lisans
Bu dersin amacı öğrencilere İngilizce konuğu karşılaması, uğurlaması ve sipariş alması, mutfak hizmetlerinde konuk ihtiyaçları/sorunları ile ilgili olarak konuklarla İngilizce iletişim kurması ve mesleki gelişimine yönelik faaliyette bulunmasıdır.
1 |
Mesleki alanda kendini daha iyi ifade etme |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Mesleki bilgiler içeren metinler |
|
|
2 |
İş yaşamında kullanılan kısaltmalar |
|
|
3 |
Yiyecek içecek işletmelerindeki servis türleri ve personel hiyerarşisi |
|
|
4 |
Mutfak içi iletişim |
|
|
5 |
Mesleki terminoloji |
|
|
6 |
mutfağın tarihsel gelişimi |
|
|
7 |
dünya mutfakları |
|
|
8 |
ara sınav |
|
|
9 |
Baharatlar ve garnitürler |
|
|
10 |
Mutfak Kimyası |
|
|
11 |
Gıda güvenliği |
|
|
12 |
Gıda ve değerler |
|
|
13 |
Genel tekrar |
|
|
14 |
Final sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
10 |
2 |
20 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
12 |
4 |
48 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
12 |
4 |
48 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
118
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek