GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS41032021341 MESLEKİ YABANCI DİL III Ders 4 7 4.00

Lisans



Bu dersin amacı öğrencilere İngilizce konuğu karşılaması, uğurlaması ve sipariş alması, mutfak hizmetlerinde konuk ihtiyaçları/sorunları ile ilgili olarak konuklarla İngilizce iletişim kurması ve mesleki gelişimine yönelik faaliyette bulunmasıdır.



1 Mesleki alanda kendini daha iyi ifade etme

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Mesleki bilgiler içeren metinler
2 İş yaşamında kullanılan kısaltmalar
3 Yiyecek içecek işletmelerindeki servis türleri ve personel hiyerarşisi
4 Mutfak içi iletişim
5 Mesleki terminoloji
6 mutfağın tarihsel gelişimi
7 dünya mutfakları
8 ara sınav
9 Baharatlar ve garnitürler
10 Mutfak Kimyası
11 Gıda güvenliği
12 Gıda ve değerler
13 Genel tekrar
14 Final sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 10 2 20
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 12 4 48
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 12 4 48
Toplam İş Yükü (saat) 118

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek