Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GMS41012021341 | DÜNYA MUTFAKLARI | Ders | 4 | 7 | 5.00 |
Lisans
Dünyadaki çeşitli kültürlere ait yemekleri ilgili kültüre uygun bir şekilde hazırlayabilmeyi ve sunabilmeyi sağlamak.
1 | Dünyadaki mutfak kültürünün tarihsel gelişimini anlatabilme |
2 | Çeşitli mutfak kültürlerindeki pişirme yöntemlerini tanımlar. |
3 | Çeşitli mutfak kültürlerindeki kullanılan ürün ve malzemeleri tanımlar. |
4 | Dünyadaki çeşitli kültürlere ait yemekleri uygulayabilme |
Birinci Öğretim
[Yok]
Dünya Mutfak Kültürü ve Uygulamaları
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Dünya Mutfak Kültürü | ||
2 | Fransız Mutfağı, İtalyan Mutfağı | ||
3 | İspanyol Mutfağı, İngiliz ve Balkan Mutfağı, İskandinav ve Rus Mutfağı. | ||
4 | Orta ve Kuzey Amerika Mutfağı, Meksika Mutfağı, Güney Amerika Ülkeleri Mutfağı. | ||
5 | Fransız Mutfağı Uygulaması. | ||
6 | İtalyan Mutfağı Uygulaması | ||
7 | İspanyol Mutfağı Uygulaması | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | İngiliz Mutfağı Uygulama. | ||
10 | İskandinav Mutfağı Uygulaması. | ||
11 | Balkan Mutfağı Uygulamaları | ||
12 | Rus Mutfağı Uygulaması. | ||
13 | Orta ve Kuzey Amerika Mutfağı Uygulama | ||
14 | Meksika Mutfağı Uygulaması. | ||
15 | Güney Amerika Ülkeleri Mutfağı Uygulama. | ||
16 | Final Sınavı |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 1 | 14 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 16 | 4 | 64 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Toplam İş Yükü (saat) | 150 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |