GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS41012021341 DÜNYA MUTFAKLARI Ders 4 7 5.00

Lisans



Dünyadaki çeşitli kültürlere ait yemekleri ilgili kültüre uygun bir şekilde hazırlayabilmeyi ve sunabilmeyi sağlamak.



1 Dünyadaki mutfak kültürünün tarihsel gelişimini anlatabilme
2 Çeşitli mutfak kültürlerindeki pişirme yöntemlerini tanımlar.
3 Çeşitli mutfak kültürlerindeki kullanılan ürün ve malzemeleri tanımlar.
4 Dünyadaki çeşitli kültürlere ait yemekleri uygulayabilme

Birinci Öğretim



[Yok]


Dünya Mutfak Kültürü ve Uygulamaları


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Dünya Mutfak Kültürü
2 Fransız Mutfağı, İtalyan Mutfağı
3 İspanyol Mutfağı, İngiliz ve Balkan Mutfağı, İskandinav ve Rus Mutfağı.
4 Orta ve Kuzey Amerika Mutfağı, Meksika Mutfağı, Güney Amerika Ülkeleri Mutfağı.
5 Fransız Mutfağı Uygulaması.
6 İtalyan Mutfağı Uygulaması
7 İspanyol Mutfağı Uygulaması
8 Ara Sınav
9 İngiliz Mutfağı Uygulama.
10 İskandinav Mutfağı Uygulaması.
11 Balkan Mutfağı Uygulamaları
12 Rus Mutfağı Uygulaması.
13 Orta ve Kuzey Amerika Mutfağı Uygulama
14 Meksika Mutfağı Uygulaması.
15 Güney Amerika Ülkeleri Mutfağı Uygulama.
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 1 14
Bireysel Çalışma 14 4 56
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 16 4 64
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 1 14
Toplam İş Yükü (saat) 150

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek