GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS32092021341 GIDA COĞRAFYASI Seçmeli Ders Grubu 3 6 4.00

Lisans



Öğrencilerin bitkisel ve hayvansal üretim türlerini örneklendirebilmesini sağlamak



1 Gıdaların beslenmedeki yeri ve önemini açıklayabilme
2 Toprağın önemini özetleyebilme
3 Tarımı etkileyen faktörleri tartışabilecek

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Temel Kavramlar; Besin Maddeleri, Tarımı Etkileyen Doğal ve Beşeri Çevre Koşulları
2 Tarım Tarihi, Bitkisel Üretim ve Hayvancılığın Başlıca Türleri
3 Tahıllar
4 Baklagiller
5 Sebzeler
6 Meyveler
7 Kara Hayvanlarından Elde Edilen Gıdalar
8 Ara Sınav
9 Türkiye’de Kara Hayvanlarından Elde Edilen Gıdalar, Gıda Üretimi ve Dağılışı
10 Su Ürünlerine Dayalı Gıdaların Coğrafyası
11 Su Ürünlerine Dayalı Gıdaların Beslenmedeki Yerleri ve Önemleri, Dünyadaki Dağılışları
12 Türkiye’de Su Ürünlerine Dayalı Gıdalar
13 Baharatlar I
14 Baharatlar II
15 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 12 4 48
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 14 2 28
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 3 42
Toplam İş Yükü (saat) 120

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek