Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
GMS32092021341 |
GIDA COĞRAFYASI |
Seçmeli Ders Grubu |
3 |
6 |
4.00 |
Lisans
Öğrencilerin bitkisel ve hayvansal üretim türlerini örneklendirebilmesini sağlamak
1 |
Gıdaların beslenmedeki yeri ve önemini açıklayabilme |
2 |
Toprağın önemini özetleyebilme |
3 |
Tarımı etkileyen faktörleri tartışabilecek |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Temel Kavramlar; Besin Maddeleri, Tarımı Etkileyen Doğal ve Beşeri Çevre Koşulları |
|
|
2 |
Tarım Tarihi, Bitkisel Üretim ve Hayvancılığın Başlıca Türleri |
|
|
3 |
Tahıllar |
|
|
4 |
Baklagiller |
|
|
5 |
Sebzeler |
|
|
6 |
Meyveler |
|
|
7 |
Kara Hayvanlarından Elde Edilen Gıdalar |
|
|
8 |
Ara Sınav |
|
|
9 |
Türkiye’de Kara Hayvanlarından Elde Edilen Gıdalar, Gıda Üretimi ve Dağılışı |
|
|
10 |
Su Ürünlerine Dayalı Gıdaların Coğrafyası |
|
|
11 |
Su Ürünlerine Dayalı Gıdaların Beslenmedeki Yerleri ve Önemleri, Dünyadaki Dağılışları |
|
|
12 |
Türkiye’de Su Ürünlerine Dayalı Gıdalar |
|
|
13 |
Baharatlar I |
|
|
14 |
Baharatlar II |
|
|
15 |
Final Sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
12 |
4 |
48 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
14 |
2 |
28 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
14 |
3 |
42 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
120
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 3 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek